Безкоштовні “квадратні метри” у Хмельницькому. Де поселили рятувальників

Безкоштовні “квадратні метри” у Хмельницькому. Де поселили рятувальників
Фото з архіву редакції vsim.ua
  • Редакція сайту vsim.ua продовжує серію публікацій про безкоштовне житло у Хмельницькому.
  • Читайте про те, хто отримує квартири, у яких будинках і за які заслуги.
  • Цього тижня пишемо про житло для працівників ДСНС.

Рятувальникам, як і працівникам прокуратури, безкоштовних квартир не роздають. Їх поселяють у службових помешканнях. До 2016 року керівництво Головного управління ДСНС у Хмельницькій області не мало вільного житла. Службові квартири рятувальники отримували лише у 2016-2018 роках. Зараз на черзі перебуває ще 135 людей.

Журналісти vsim.ua отримали у відповідь на інформаційний запит списки осіб, які отримали службові квартири за останні три роки. Ми проаналізували дані і з’ясували, що ключі від помешкань за цей час отримали 57 рятувальників. Але якщо комунальникам квартири давали у власність, то працівникам ДСНС - лише на час служби. Якщо ж вони звільняться або переведуться на посаду в іншу область - то мають виїхати з помешкання.

У двоповерховому приміщенні облаштували квартири

З колишньої їдальні зробили будинок

Першими у службове помешкання заселились 12 рятувальників ще в 2016 році. Їм дали квартири у колишній їдальні на території військової частини, що на Гарнізонній, 17а. Приміщення реконструювали за 7,8 мільйона гривень під квартири для працівників ДСНС. Більшість з рятувальників, які отримали житло, пропрацювали в Головному управлінні щонайменше 14 років.

Відео дня
Вручати ключі приїхав Арсен Аваков

Вже на початку 2018 року до Хмельницького приїхав міністр внутрішніх справ Арсен Аваков. Він вручив ключі від квартир на Гарнізонній ще 17-ом працівникам ДСНС. Серед них був і рятувальник Ігор Крещенко, який працює в управлінні вже 17 років. 14 з них він стояв на квартирному обліку і весь цей час орендував житло. Тепер він разом із дружиною й донькою мають власну домівку. Вони отримали ключі від однокімнатної квартири.

- Віддавав пів зарплати за орендовану квартиру і чекав на власне житло 14 років, - розповідав журналістам vsim.ua у січні 2018 Ігор Крещенко - Тепер ми отримали хоч і невеликий, але свій куточок.

Роздали квартири у новобудовах

У 2017 році 6 працівників ДСНС святкували новосілля у будинку на Лісогринівецькій, 26/3. У ньому нежитлові приміщення реконструювали під квартири для рятувальників. На це пішло 2,6 мільйона гривень.

Ще 11 новоселів отримали ключі від квартир в багатоповерхівках на Лісогринівецькій, 28, 30/3 і 30/4. Земельні ділянки на Озерній рятувальники віддали під будівництво приватникам. Ті в рамках державно-приватного партнерства віддячили їм квартирами.

Коли до Хмельницького приїздив Арсен Аваков, він вручив сертифікати на квартири ще й у новобудові на Кармелюка, 3в. Цей будинок зараз знаходиться на стадії будівництва і ввести його в експлуатацію збираються наприкінці 2019 року. Помешкання там отримають 11 працівників ДСНС.

На інфографіці ми показали будинки, у яких отримали квартири рятувальники у 2016 та 2017 роках. У 2018 ключі від житла на Гарнізонній, 17а вручили ще 17-ом працівникам. Крім того, 11 надзвичайників отримали сертифікати на квартири у недобудованій багатоповерхівці на Кармелюка. 

Читайте також: 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (2)
  • Светлана Копыл

    У меня брат такую квартиру ждет, стоит на очереди, а пока снимает себе жилье. квартиру для семьи подобрал через объявление тут https://dom.ria.com/ru/Каталог/Аренда-Помесячно/Квартиры/ , она большая, просторная, а главное полностью оборудована для жилья

  • Aleksandra Kapaeva

    Спасибо з информацию интересно
  • Alisik

    Спасибо з информацию интересно
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:02 На Хмельниччині запрацював регіональний офіс “Зроблено в Україні”: мета проєкту 20:26 Команда хмельницьких архітекторів перемогла у конкурсі на меморіал Героїв у Львові (ФОТО) 19:23 У Хмельницькому будинок культури незаконно перебував у приватній власності, – прокуратура 18:37 На Хмельниччині засудили 18-річну дівчину, яка займалася шахрайством в інтернеті Від читача 11:45 Підприємствам теплопостачання продовжили режим ПСО 18:06 На Хмельниччині будують 4 індустріальні парки: для чого це потрібно 17:33 У Хмельницькому попрощалися із захисником Олександром Перцем 17:01 Заморозки та вітер: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині 16:34 Хмельничанка Дар’я створює для загиблих вічні букети. Найбільший зробила для полеглого чоловіка photo_camera 16:02 На Хмельниччині ексдиректор відшкодує 330 тисяч за незаконне звільнення працівників 15:19 Аварія з чотирма травмованими: на Шепетівщині судитимуть винуватця 14:51 Безкоштовні квартири від міськради. Звідки беруться та хто отримує 14:05 На Хмельниччині голову ВЛК спіймали на хабарі 13:12 Майже 120 тисяч гривень віддали аферистам мешканці Хмельниччини 12:24 На Хмельниччині чоловік наловив риби на 150 тисяч: в поліції відкрили провадження photo_camera 11:46 Сім’ям загиблих воїнів з Хмельницького району вручили нагороди: імена Героїв photo_camera 10:45 На авто хмельничанина впало дерево. Він відсудив в комунальників майже 80 тисяч 09:35 На Хмельниччині прощаються із військовим і начальником ТЦК Павлом Джигуном
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up