Квартири роздають, житла не будують. Як забезпечують “квадратними метрами” учасників АТО у Хмельницькому

Квартири роздають, житла не будують. Як забезпечують “квадратними метрами” учасників АТО у Хмельницькому
  • За три роки квартирами забезпечили 18 учасників АТО та сімей загиблих.

  • У мерії планували звести будинок для військових на проспекті Миру. Передумали.

  • Вирішили, що дешевше купити готове житло, ніж будувати.

Військові, які отримали поранення в зоні АТО, або члени сімей тих, хто загинув, за три роки отримали 18 квартир у Хмельницькому. Давали їх тим, хто потребував поліпшення житлових умов. Ще 70-80 атовців мали б поселитися в будинку на проспекті Миру. Та його навіть не почали будувати. Чому, дізнавався журналіст vsim.ua.

Дешевше дати на квартиру

На початку 2017-ого у Хмельницькій міськраді запланували збудувати багатоповерхівку для учасників АТО. Під неї виділили земельну ділянку на проспекті Миру 102/4в площею 3750 метрів квадратних. Знаходиться вона неподалік автобазару. Додамо, що у 2013 році ділянку виставляли на земельний аукціон. Бажаючих придбати право на оренду не знайшлося.

Землю закріпили за комунальним підприємством “Хмельницькбузамовник”. У березні 2017-ого воно оголосило конкурс на кращий проект будинку. Шукали фірму, яка візьметься за будівництво. Планували, що має мати не більше 10 поверхів, один під’їзд і орієнтовно 70-80 одно- та двокімнатних квартир.

Відео дня

Конкурс не відбувся. Будь-які роботи по реалізації задуму влади призупинилися.

 - Ми призупинили будь-які кроки стосовно будівництва. Тому що бюджетне будівництво силами комунального підприємства виходить значно дорожче, аніж придбання уже готового житла. Або ще краще - грошова компенсація учаснику АТО. Це шлях, по якому ми минулого року пішли. Ми чотири квартири саме в отакий спосіб виділили. Людині виділяємо кошти. Чітка сума згідно формул і розрахунків. І людина купує в будь-якому місці нашого міста квартиру, площі, якої вона хоче, якої хоче поверховості і стану, якого вона вибирає, - каже міський голова Хмельницького Олександр Симчишин.

За чиї кошти купують квартири

Надавати житло чи виділяти кошти на їх придбання для атовців у місті розпочали з 2015 року. Про це йдеться у відповіді міськради на інформаційний запит від vsim.ua. Нове житло військові та їх сім’ї отримували з різних джерел фінансування. Всього - 14 квартир:

  • 4 - субвенція з державного бюджету (на одну квартиру з бюджету Хмельницького виділили додаткових 70 тисяч гривень)
  • 1 - передана департаментом соцзахисту населення Хмельницької обласної державної адміністрації
  • 2 - передані Хмельницькою обласною радою
  • 7 - із числа переданих в комунальну власність в рахунок сплати забудовниками пайової участі

Протягом 2016 року учасники АТО не отримали жодної квартири у Хмельницькому. 2017-ого з міського бюджету виділили 2 мільйони гривень на житло для військових. За таку суму вони придбали 4 квартири:

  • 654 800 грн. Дембовському Юрію Васильовичу, інваліду війни ІІІ групи. Придбано квартиру загальною площею 88,00 м2 по вул. П. Мирного, 28;

  • 643 070 грн. Авраменко Олександру Володимировичу, інваліду війни ІІІ групи. Придбано квартиру загальною площею 68,1 м2 по вул. Трудовій, 5Е;

  • 350 918 грн. Остапчуку Віктору Вікторовичу, інваліду війни ІІІ групи. Придбано квартиру загальною площею 43,7 м2 по вул. Вайсера, 15;

  • 348 800 грн. Демедюку Ярославу Івановичу, інваліду війни ІІІ групи. Придбано квартиру загальною площею 46,0 м2 по вул. Озерна, 6/3.

Власні квадратні метри нового житла за кошти бюджету нашого міста атовці мають отримати у 2018 році. Скільки квартир, поки невідомо. В міськраді повідомляють, що на це виділено 2,5 мільйона гривень. Слідкуйте за новинами Хмельницького і не тільки на vsim.ua.

Читайте по темі “Безкоштовні квадратні метри у Хмельницькому”.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (3)
  • Aleksandra Kapaeva

    а у меня мужу так жилье и не дали, поэтому мы своими силами решили квартиру подобрать, нашли подходящий вариант через доску объявлений на https://dom.ria.com/ru/Каталог/Продажа/Квартиры/Область/Хмельницкая/Город/Хмельницкий/ , квартира по цене вышла не дорого, она уютная с удобной планировкой, как раз то, что мы хотели

  • Светлана Копыл

    тоже жилье себе ищем сейчас
  • Анонім

    Кошти дали на придбання "коробочки", ще навіть не придатною до заселення і проживання. Як ще вложити туди стільки само тоді вже можна буде жити. З руками і ногами на це все йде мінімум півроку-рік.
  • Олексій Бобрик

    Купувати нове дешевше, ніж будувати. Чергова логіка вчителя і його безробітних у минулому однодумців, а не господарників. Навіщо тоді забудовники будують собі у збиток?)))))

    Алекс reply Олексій Бобрик

    Ні, звісно не у збиток. Просто щоб починати будівництво треба мати будівельну компанію, тобто це спеціалісти, техніка, логістика. А на створення цього всього на належному рівні щоб конкурувати слід вкласти значні кошти, щей потім утримувати ці комунальну контору.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:18 На Хмельниччині попрощались з трьома захисниками. Хто вони 20:31 Пожежа в Хмельницькому районі: на місці знайшли тіло чоловіка 19:59 Отримала вирок водійка, яка збила літню жінку на електровелосипеді 19:13 Близько 350 кг сміття зібрали рибоохоронці на берегах трьох річок Хмельниччини Від читача 13:43 Правоохронці провели 23 обшуки, в результаті яких затримали всіх дев’ятьох учасників злочинної схеми разом з організатором. 18:42 Бурлик, Миколаїв та Мокрицький: які відомі хмельничани зараз на фронті photo_camera 18:05 На Хмельниччині збільшився попит на перереєстрацію транспортних засобів 17:22 Вчителька з Хмельниччини отримала нагороду «Срібний щит» від поліцейських 16:54 Де і за скільки у Хмельницькому комфортно відпочити на свіжому повітрі та посмажити шашлик 16:37 У Кам’янець-Подільському районі на «тещиному язику» згоріло авто 15:54 Полеглих на війні захисників із Шепетівщини відзначили державними нагородами 15:09 На Шепетівщині поліцейські затримали молодика, який обікрав власного брата 14:23 У громаді на Хмельниччині замість пошкодженого обстрілом дитсадка побудують новий 13:40 Помідори та огірки: які ціни у Хмельницькому і звідки везуть photo_camera 13:17 На честь захисника Ростислава Остафійчука на Кам'янеччині відкрили меморіальну дошку 12:27 Рейтинг Opendatabot-2024: компанія «АТБ» увійшла до трійки найбільших роботодавців країни (новини компаній) 12:19 Через ремонт тепломережі Львівським шосе не їздитиме громадський транспорт 11:41 За добу шахраї виманили у мешканців Хмельниччини 230 тисяч гривень 10:36 У хмельницькому центрі зайнятості є 336 вакансій (СПИСОК) 09:45 Через борги «Укрпошта» перестала розсилати листи судів Хмельницької області
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up