Картопляна революція

Картопляна революція

В кожному українцеві завжди борються дві сутності. Та яка прагне інтегруватись у світову цивілізацію, і та яка копає картоплю.
На кожні травневі свята, сотні тисячі українських громадян проводять масові обряди з захоронення чарівних коренеплодів у землю, аби присвятити свої літо і осінь догляданню за ними.

В той час, як розвинені країни виготовляють електромобілі, літаки на сонячних батареях, 3d-принтери... наша країна бореться з колорадськими жуками (в прямому і переносному сенсі ;) )

Сільське господарство ідеалізується як щось сакральне, що саме воно принесе українцям незлічені багатства, і що наші найкращі в світі чорноземи прогодують всіх китайців і індусів....

Схаменіться! Потяг пішов! 
Це в сиву давнину, можна було займатись особистим селянським господарством, але з часів науково-технічної революції багаті країни це ті, які впроваджують технології, а не ті, в яких люди руками обробляють землю, як і їх предки сотні років тому.

В сучасності один комбайн дає стільки зібраного урожаю, скільки за часів Шевченка не давали б 1000 завзятих кріпаків з серпами. Саме ці технології здешевлюють сільськогосподарську продукцію. і дають можливість продукувати її більше ніж колись.

Якщо припустити, що середньостатистична людина з'їдає 0.5 кг картоплі на добу, то за рік вона споживає всього 180 кг. Якщо врахувати, що в селах можна придбати надлишки цієї картоплі (а нею у селян забиті всі льохи) за ціною 2-3 грн за кіло, то річне споживання картоплі людиною оцінюється в 360-540 грн. (30-42 грн на місяць)

Люди на дорогу до своїх дач витрачають більше грошей, ніж з'їдають вирощеної картоплі.

І поки весь прогресивний світ освоює новітні технології, аби продукувати більше, заробляти більше, і жити краще ми ділимось один з одним таємними знаннями: "чим краще кропити жуків", "що краще садити поміж грядок картоплі", "як краще підгортати"...

І цей вірус, який міцно уражує мозок, досі за своїм поширенням має ознаки епідемії. Навіть один мій знайомий кандидат наук (!!!) навесні особисто(!!!) впрягався в плуга, аби своїми міцними плечима допомогти родичам засадити священну бульбу!

Майбутня революція - це буде повстання проти бульбократії. Кожен хто сьогодні насмілюється сказати родичам "Я не буду садити картоплю!" вже є повстанцем, який на собі відчуває всю силу адмінресурсу і суспільної ненависті :)

Ну а тепер трошки аргументації:
1. Бульбофіли завжди повторюють мантри, що якщо трапиться голод, криза, війна - в того в кого є город, завжди себе прогодує.
- Це омана! Як показує досвід конфліктних територій (зокрема Донбасу) - прогодує себе той, в кого більше набоїв і хто буде більше організований. А мішок картоплі, "віджимається" не складніше за Лексус.
Або ж згадайте події Голодомору...

2. Своє воно ж екологічно чисте, а в магазині/на базарі отруйне.
- Магазини і базари перепродують людям ту саму картоплю вирощену в людей. При бажанні можна відїхати в село за 10 км від міста, і скупити у селян за дешево якісного екологічного продукту.

3. Якщо вже є город, то чого ж його не засадити. (при чому засаджують стільки скільки є цього городу. Вмирають, але засаджують).
- Вже якщо так хочеться засадити город, так можна його засаджувати більш прибутковими і менш вибагливими культурами.

...

Країна населення якої порпається на городах, ніколи не буде заможною в сучасному світі. Виграють ті країни в яких кращі технології і більша продуктивність праці. За один iPhone можна купити цілу Toyota картоплі!

Наступна революція в Україні, це буде повстання людей ХХІ століття, проти людей ХІХ, а на Банковій будуть кидатись бульбою...

Сподіваюсь ми будемо по одну сторону барикад?

#картопля #дача #город #село #рабство #колоради

https://www.facebook.com/andriipopyk

 

Коментарі (3)
  • Sheee

    видно наболіло автору)) але одне другому не заважає.  у більш заможних країнах люди від браку фізичної активності жиріють, від надто комфортного життя тупіють і не знають звідки беруться чіпси. в той час інші витрачають по 10 годин на тиждень та купу грошей на спортивні зали і тренажери, щоб бути у формі. то чому замість цього просто не займатись своїм городом. а ще є категорія людей які просто люблять працювати з землею і насправді на дачах з вилами і лопатами відпочивають. і чому ми маємо бути такі як інші, ми можемо бути самими собою - сучасними українцями, які ще й люблять порпатись на своїх городах і мірятись врожаями картоплі та зберігати секрети боротьби з жуками - тобто неповторними )) не треба соромитись картоплі як якось там януковича.

    Анонім reply Sheee

    Можно подумать в наших городах и селах все мужики и бабы стройные как гвозди
  • Анонім

    Давно так не смеялся. Весело и мудро.
Світлом по тарганах!

Світлом по тарганах! Я завжди щиро радію, коли в нашому темному провінційному закутку хтось з журналістів проливає хоч...

А ви би здали ЗНО з історії? ЗНО дуже крута штука в план

А ви би здали ЗНО з історії? ЗНО дуже крута штука в плані більшої рівності оцінювання знань (в порівнянні з тим, як...

Про ціни на газ. З черговим підвищенням цін на газ, пита

Про ціни на газ. З черговим підвищенням цін на газ, питання комунальних платежів знов постало на політичному порядку...

Велика Вітчизняна чи Друга Світова? Наші терміни визна

Велика Вітчизняна чи Друга Світова? Наші терміни визначають наш тип мислення, і наше сприйняття дійсності. Те що для...

Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:58 Виловив 80 кілограм риби та раків у заказнику: на Хмельниччині спіймали браконьєра 20:12 У Хмельницькій міській лікарні відкрилось нове терапевтичне відділення (ФОТО) 19:33 Магнітні бурі у травні 2024: календар небезпечних дат та як від них вберегтися 18:44 На Хмельниччині горіли трактор, вантажівка, гараж та будинки: що відомо Від читача 17:44 Кіберполіція запрошує долучитись до проєкту Чатові ОНЛАЙН 18:05 На Хмельниччині 20-річна водійка збила велосипедиста, – поліція 17:21 Чергова сесія Хмельницької міської ради: які рішення прийняли 16:45 Що купують хмельничани на благодійному ярмарку: репортаж play_circle_filled photo_camera 16:15 У соцзакладі у Хмельницькому стався вибух: є постраждалий 15:36 Організаторів контрабанди бурштину судитимуть у Хмельницькому 14:52 На вулиці Хмельницького повернувся велопатруль 14:09 Авто, яке розшукує Інтерпол, «знайшлося» в Кам’янці-Подільському 13:24 За зґвалтування власної доньки судитимуть жителя Хмельниччини 12:51 Судитимуть водія, який в Хмельницькому районі на смерть збив 8-річну дівчинку 12:04 У Хмельницькому проведуть благодійну фотосесію за донат 11:41 Повідомили про підозру підполковнику, який перейшов на бік ворога, – прокуратура 11:11 Курси валют в обмінниках та банках Хмельницького 2 травня (ІНФОГРАФІКА) 10:57 Водій з ознаками сп’яніння скоїв ДТП на Березневій і намагався втекти 10:13 Найбільш забрудненою виявилася річка Південний Буг, – результати аналізу центру гідрометеорології 09:41 На Чорновола і Шевченка 2 травня буде ускладнений рух
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up