Торговці смертю

Нещодавно міська влада виступила з ініціативою заборони продажу алкоголю на відстані 50 метрів від шкіл, і на громадське обговорення збіглось повна зала власників магазинчиків і примусово зігнаних продавців, аби захистити своє конституційне право труїти людей.

Ділки почали здіймати ґвалт, що їх і без того нещасний малий бізнес тримається лише на продажі бухла, і якщо на їх вітринах не буде алкоголю, то вони закриються і країна втратить "мільярди податків і робочих місць". Що треба не забороняти продаж алкоголю, а займатись вихованням у школах, розказуючи діткам про усі негаразди пияцтва.

ТАК ОСЬ:
1. За такою логікою (не забороняйте, а лише виховуйте) можна дозволити кокаїн і героїн. Хай продають в кожному кіоску, просто дітей в школі вчити, що це погано. Хай гранати РГО продають у кожному магазинчику наче жувальну гумку, просто у школах хай розповідають, що не можна смикати за чеку. Хай врешті-решт алкоголь продається у шкільних їдальнях, просто  хай там виховницький плакатик буде...
Насправді доступність алкоголю/тютюну/наркотиків впливає на його рівень споживання в суспільстві. І чим частіше дитина бачить алкоголь і цигарки у вільному доступі, тим більш звичним це для неї стає.

2. Якщо магазин виживає лише зза продажу алкоголю, то до біса такі магазини взагалі. На зупинці "СВ", є магазин "ЖАР ПТИЦЯ", в ньому немає продажу алкоголю взагалі, і там постійні черги. Магазин нормально функціонує на продажу продовольчих товарів, не зважаючи на те, що поруч є магазин з алкогольною продукцією. 

3. Навіть, якщо закриються ці "алкоточки", нічого страшного ні з містом, ні з його бюджетом, ані з робочими місцями не трапиться. Продавці знайдуть іншу роботу, в інших магазинах, ларьках з кавою, хот-догами тощо...
Хто пам'ятає, як на початку 2000-х ВСЯ ПІШОХІДНА ЧАСТИНА ПРОСКУРІВСЬКОЇ була заставлена палатками-розливайками з пивом та таранькою? А коли в 2006 році прийшов новий мер, то дуже швидко вулицю очистили від цих "бізнес-інкубаторів". І нічого страшного не трапилось ні з людьми, ні з податками, а місто стало більш цивілізованим. (є багато запитань до команди того мера, але за це їм дійсно "уважуха").

4. Коли я вчився в школі №3 (нині НВО №5) учні виходили на велику перерву до кіосків біля ЦУМу і там купляли поштучно цигарки (особисто, або через якогось мужика в черзі), так що відстань має значення.

5. Коли воювали за заборону реклами тютюну та алкоголю, рекламщики і виробники смерті так само казали: "податки...", "краще в школі пояснюйте...". 
Обмежили рекламу, нічого страшного не сталось!

6. Ну і в жодних дискусіях аргумент бізнесу/податків/бюджету не повинен переважувати аргументу здоров'я нації.

Сподіваюсь, що найближчим часом парламент законодавчо врегулює питання відстані продажу алкоголю, але поки це вирішуться лише на місцевому рівні, то ми як громадскість повинні всіляко підтримувати дані ініціативи влади, навіть якщо вона це робить заради піару.

PS. Для тих у кого будуть виникати запитання: сам вживав алкоголь лише 4 роки в житті - з останнього дзвоника в 11 класі, по четвертий курс університету.

ЛИШЕ ЗДОРОВА НАЦІЯ ЗДОЛАЄ ЕВОЛЮЦІЮ! :)

https://www.facebook.com/andriipopyk

Коментарі (4)
  • Анонім

    Не правильно, коли спирт етиловий, нейротропну отруту, ГОСТами прирівнюють до НАПОЇВ !



    Поступова заміна ГОСТІВ відбувається на законодавчому рівні і втрачає страшну правду:



       "1972 год: Этиловый спирт - легковоспламеняющаяся, бесцветная жидкость с характерным запахом, относится к сильнодействующим наркотикам, вызывающим сначала возбуждение, а затем паралич нервной системы.

       1982 год: Этиловый спирт - легковоспламеняющаяся, бесцветная жидкость с характерным запахом, относится к сильнодействующим наркотикам (ГОСТ18300-72 п.5.1 в изменённой редакции 1982 г. и ГОСТ 5964-82 п.4.1.).

       1993 год: Этиловый спирт - легковоспламеняющаяся, бесцветная жидкость с характерным запахом (ГОСТ 5964-93 п.7.1.)."



    ОТРУТУ НЕ ВЖИВАЮ навіть помірно. Саме помірне, начебто не шкідливе вживання веде до занепаду особистості.
  • Анонім

    Це ж як треба 4 роки пити, щоб відмовитись на все життя? Краще робити все в міру, з розумом, тоді і відмовлятись не потрібно
  • Волинец Лена

    Так, потрібно, щоб діти самі розуміли.

    Чи батьки хочуть, щоб узагалі заборонили продаж алкоголю в країні?

    Особисто мені байдуже, де той алкоголю продають. Якось сама ще дітиною без жодних антиалкогольних лекцій знала, що те мені зайве і моя мама була спокійна.

    Висновок: продавці алкоголь продають, але хіба вони змушуют його купувати?

    Щоб ніхто нічого не подумав, до продажу алкоголю відношення ніколи не мала

    Анонім reply Волинец Лена

    Добре, що ви в дитинстві були такою чемною дівчинкою. На жаль не всі підлітки уникають спокуси у вигляді слабоалкоголки, пива та цигарок. Знову ж таки, на мою думку, алкогольні напої та тютюнові вироби мають продаватись виключно в спеціалізованих магазинах, з  розташуванням, максимально віддаленим від шкіл та садочків.
Світлом по тарганах!

Світлом по тарганах! Я завжди щиро радію, коли в нашому темному провінційному закутку хтось з журналістів проливає хоч...

А ви би здали ЗНО з історії? ЗНО дуже крута штука в план

А ви би здали ЗНО з історії? ЗНО дуже крута штука в плані більшої рівності оцінювання знань (в порівнянні з тим, як...

Про ціни на газ. З черговим підвищенням цін на газ, пита

Про ціни на газ. З черговим підвищенням цін на газ, питання комунальних платежів знов постало на політичному порядку...

Велика Вітчизняна чи Друга Світова? Наші терміни визна

Велика Вітчизняна чи Друга Світова? Наші терміни визначають наш тип мислення, і наше сприйняття дійсності. Те що для...

Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:58 Виловив 80 кілограм риби та раків у заказнику: на Хмельниччині спіймали браконьєра 20:12 У Хмельницькій міській лікарні відкрилось нове терапевтичне відділення (ФОТО) 19:33 Магнітні бурі у травні 2024: календар небезпечних дат та як від них вберегтися 18:44 На Хмельниччині горіли трактор, вантажівка, гараж та будинки: що відомо Від читача 17:44 Кіберполіція запрошує долучитись до проєкту Чатові ОНЛАЙН 18:05 На Хмельниччині 20-річна водійка збила велосипедиста, – поліція 17:21 Чергова сесія Хмельницької міської ради: які рішення прийняли 16:45 Що купують хмельничани на благодійному ярмарку: репортаж play_circle_filled photo_camera 16:15 У соцзакладі у Хмельницькому стався вибух: є постраждалий 15:36 Організаторів контрабанди бурштину судитимуть у Хмельницькому 14:52 На вулиці Хмельницького повернувся велопатруль 14:09 Авто, яке розшукує Інтерпол, «знайшлося» в Кам’янці-Подільському 13:24 За зґвалтування власної доньки судитимуть жителя Хмельниччини 12:51 Судитимуть водія, який в Хмельницькому районі на смерть збив 8-річну дівчинку 12:04 У Хмельницькому проведуть благодійну фотосесію за донат 11:41 Повідомили про підозру підполковнику, який перейшов на бік ворога, – прокуратура 11:11 Курси валют в обмінниках та банках Хмельницького 2 травня (ІНФОГРАФІКА) 10:57 Водій з ознаками сп’яніння скоїв ДТП на Березневій і намагався втекти 10:13 Найбільш забрудненою виявилася річка Південний Буг, – результати аналізу центру гідрометеорології 09:41 На Чорновола і Шевченка 2 травня буде ускладнений рух
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up