У Бога все в часі мудро впорядковано.

 

Сьогодні, 18 лютого, повертаючись з заупокійного богослужіння по загиблим рік назад Героям Революції Гідності, та воїнам АТО, в 10 км від Шепетівки опинився в місці проведення акції протесту, яку проводили колишні військові з Ізяславського, Шепетівського району, згодом до них долучились і водії із сусідніх регіонів. Протестуючі таким чином на їх думку звертались до керівництва держави та просили терміново надати підкріплення бійцям, які знаходилися у Дебальцеве.

Я не прихильник і не противник громадянських акцій протесту, народу видніше чого він добивається таким чином, однак додому до Хмельницька треба було добиратись. В акції протесту приймало чимало участь добре знайомих мені людей і в принципі можливо правлячого архієрея (як і попереду мене лікаря) вони б пропустили. Однак суспільство бореться з корупцією та кумівством на всіх щаблях і бути церковним «мажором» мені аж ніяк не хотілось. Тому я попросив водія повернути авто і переїхати іншою дорогою через м. Ізяслав.

Наша Свято-Пантелеймонівська парафія, де благочинний митр. прот. Володимир Ковальчук знаходиться на виїзді с міста в бік іншої дороги на Хмельницький. По дорозі заїхавши на парафію я став свідком волонтерської праці парафіян на чолі з настоятелем, які в поруч прилягаючій до храму бувшій котельні обладнали міні цех по виготовленню сухих концентрованих перших страв, як то борщ і супи.

Фактично це сушарня, де перероблені продукти потім розфасовуються і складаються в такі собі продовольчі пакунки. Люди приходять що дня до цієї волонтерської праці на парафії.

А починалось все з розроблення квашеної капусти, яку в сирому вигляді один з місцевих бізнесменів в вигляді двух тонн пожертвував на АТО, розповідає настоятель парафії. Цікаво, що жіночі руки, навіть в бувший електричній котельні змогли зробити такі санітарні умови, що любо дорого подивитись.

Отак Господь мене сьогодні впровадив побачити те, чого я й не планував, відкрити для себе таке, про яке не соромно говорити і писати. Повівши другою дорогою Вседержитель нам дає зрозуміти, що в нього все в часі впорядковано для нас.

Коментарі (1)

9 червеня, у с. Івки Хмельницької області відбувалося вшанування воїнів Української Повстанської Армії, що прийняли тут свій...

Нам потрібна духовна єдність

 Так званий "братський" народ за останні роки нашого "сусідського" життя забрав в нас не тільки "межу", яка завжди...

ЗВЕРНЕННЯ ДО ПОДОЛЯН МИТРОПОЛИТА  ПРО ЗАХИСТ БАТЬКІВЩИНИ.

ЗВЕРНЕННЯ ДО ПОДОЛЯН ВИСОКОПРЕОСВЯЩЕННОГО АНТОНІЯ, МИТРОПОЛИТА ХМЕЛЬНИЦЬКОГО І КАМ’ЯНЕЦЬ-ПОДІЛЬСЬКОГО ПРО ЗАХИСТ БАТЬКІВЩИНИ. Дороги...

У Бога все в часі мудро впорядковано.

  Сьогодні, 18 лютого, повертаючись з заупокійного богослужіння по загиблим рік назад Героям Революції Гідності, та воїнам...

Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
09:41 На Чорновола і Шевченка 2 травня буде ускладнений рух 09:05 У Хмельницькому підробляли одяг відомих брендів: у поліції розповіли деталі photo_camera 19:25 ВСІМ Бізнес-ліга 2024 - відеоогляди матчів 1-2 туру play_circle_filled 18:06 Великодній ярмарок у центрі Хмельницького: збиратимуть гроші на турнікети Від читача 16:47 Кіберполіція запускає проєкт "БРАМА" для боротьби з ворожими фейками 17:27 Працівник судової охорони обіцяв підслідному поліцейському «вирішити» питання з кримінальною справою, — ДБР 16:52 Яка зарплата у головного поліцейського Хмельницького району. Огляд декларації Василя Птащука 16:14 У хмельницькому «Електротрансі» є 88 вакансій (СПИСОК) 15:40 «Мені потрібен син, а не герой»: спогади про 21-річного розвідника Олексія Вітюка photo_camera 15:27 Квадромарафон «RUN 4 VICTORY»: компанія МХП проводить благодійний забіг у чотирьох містах України (новини компаній) 14:42 У Хмельницькому відремонтували терапевтичне відділення міської лікарні photo_camera 12:45 У Хмельницькому на два тижні відключать гарячу воду (АДРЕСИ) 12:06 Житель Хмельницького району вкрав квіти з могили загиблого воїна 11:41 ВСІМ Бізнес-ліга 2024: календар матчів 4 травня 11:26 Як хмельничани називають дітей: підбірка рідкісних і поширених імен за квітень 11:22 Що таке зубні імпланти, чи боляче їх ставити і як довго служитимуть. Огляд стоматологій Хмельницького 10:11 Допомога рідним військових й пораненим захисникам: прийом будуть вести в Славутському ЦНАПі
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up