“Для мене війна почалася в 2014-му”: прикордонниця Христина вступила до “Сталевого кордону”

“Для мене війна почалася в 2014-му”: прикордонниця Христина вступила до “Сталевого кордону”
  • Дівчина нещодавно достроково закінчила навчання у прикордонній академії. 

  • Її тато з перших днів вторгнення, ще з 2014 року, стоїть на захисті Батьківщини. 

  • Христина розповіла, що змотивувало її вступити до спецпідрозділу. 

У лютому в Державній прикордонній академії, що знаходиться в Хмельницькому, відбувся черговий випуск офіцерів-прикордонників. Курсанти отримали лейтенантські зірки на погони та дипломи про закінчення вишу. Всього їх 377 офіцерів. Із них 63 дівчини. Чимало випускників продовжили прикордонну династію своїх батьків.

Серед них була і Христина. Після випуску дівчина для подальшого проходження військової служби обрала «Сталевий кордон». Її історію розповіли в Держприкордонній службі.

Військова в 6-му поколінні

Христина розповідає, що сама із родини військових. Цю професію обирали її рідні не одне покоління. 

Відео дня

— У своїй сім’ї я вже військова в 6-му поколінні, тому що всі батьки і всі рідні також військові. Тож я пішла по їхніх стопах. Завершила навчання у 2023 році. Випуск відбувся достроково, — додає прикордонниця. 

Для неї війна почалася ще у 2014, коли її батько захищав країну на сході. Тому зараз вона тут. Продовжує сімейну справу.

— Мабуть я одна із тих людей, для кого війна почалася в 2014 році, так, як батько перебував на захисті наших територій на Сході нашої держави. Тому коли відбулось повномасштабне вторгнення, 24 лютого 2022 року, ми були готові до цього. Паніки ніякої не було, — зізнається Христина. 

Прикордонниця не випадково обрала для себе штурмову бригаду “Сталевий кордон”. Впевнена, що в цьому підрозділі зможе якнайкраще себе проявити. 

— Я націлена на найкраще. Підготовка в моєму прикордонному загоні буде найкращою, бо тут вмотивовані люди, які вже проходили службу і обороняли рубежі країни. Ми готові до будь-чого. І повертати наші території і йти в наступ. “Сталевий кордон” — це для мене перемога нашої держави у війні з агресором, — впевнено заявляє дівчина. 

 

Нагадаємо, в Хмельницькій області планують сформувати вісім штурмових бригад. По одній з поліцейських і прикордонників, ще шість — з Національної гвардії. Більше про це читайте за посиланням

Додамо також, що добровольцям  штурмових бригад нададуть переваги та пільги. Зокрема це пільги при вступі та у процесі навчання у військових та правоохоронних вишах. Окрім того, усі військовослужбовці підрозділів сил оборони, які беруть безпосередню участь у війні впродовж не менше 30-ти днів, отримують статус учасника бойових дій. Ті, хто проявлять себе найкраще, у майбутньому очолять наступні добровольчі підрозділи та наступальні операції. 

Як записатися до “Гвардії наступу”

В Хмельницькому бажаючі стати добровольцями можуть прийти на консультацію до центрів надання адміністративних послуг. Термін запису до “Гвардії наступу” в ЦНАП поки необмежений.

— Це вулиці Соборна, 16 і Грушевського, 86. Саме там усі охочі можуть записатися до того підрозділу, який вони обирають. Вони працюють в межах своїх робочих графіків, всі дні, окрім вихідних. Можна в ці дні спокійно приходити й записуватись. Якщо виникають питання — приходити й задавати, — зазначає міський голова Олександр Симчишин.

До 15 мобільного загону штурмової бригади "Сталевий кордон" подали вже 5,6 тисячі заявок. Для вступу в бригаду ви можете:

  • заповнити анкету на сайті storm.mvs.gov.ua
  • зателефонувати 080 010 00 20
  • звернутися до найближчого ЦНАПу

Працює «гаряча лінія» для консультацій 0 800 100 020. 

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up