Чому рятувальник записався до штурмової бригади «Лють»? Розповідь хмельничанина Дмитра (ВІДЕО)

Чому рятувальник записався до штурмової бригади «Лють»? Розповідь хмельничанина Дмитра (ВІДЕО)
  • Дмитро Столяр 12 років працював рятувальником та допомагав ліквідовувати наслідки ракетних обстрілів по Хмельниччині. 

  • Його батько з початку повномасштабної війни воює з російськими окупантами. 

  • Тож заради рідних — дружини, дитини, матері — надзвичайник записався до штурмової бригади. 

Хмельничанин Дмитро Столяр днями вступив до штурмової бригади “Лють”. До цього чоловік працював надзвичайником більше 12-ти років. Він рятував людські життя, гасив пожежі, а цьогоріч ліквідовував наслідки ракетних ударів. Коли ж оголосили набір до штурмових бригад, Дмитро не вагаючись записався до однієї з них. Його історію розповіли в поліції. 

“Хочу щоб обстрілів не було”

— Під час ліквідації ракетних обстрілів зрозумів, що хочу зробити більше — щоб їх взагалі не було, — пояснює свій вчинок Дмитро Столяр. 

Дмитро вже більше 12 років працює в ДСНС. За цей час врятував не одне життя. Відколи почалось повномасштабна війна, неодноразово брав участь у ліквідації наслідків ворожих обстрілів. І тоді зрозумів, що хоче більш активно протистояти ворогові. Тому й вирішив вступити до штурмової бригади «Лють».

Відео дня

Кандидат в майстри “пожежного” спорту

Ще юним Дмитро задумувався про військову службу. Тож він вступив до Львівського державного університету безпеки життєдіяльності, про що жодного разу не пошкодував. Більше 12 років гасло «Запобігти, врятувати, допомогти» було для нього провідним по життю.

Також Дмитро Столяр є кандидатом в майстри спорту з пожежно-прикладного спорту. Він неодноразово посідав призові місця на профільних змаганнях.

“Всі мають стати на захист”

Батько Дмитра з перших днів повномасштабного вторгнення став на захист країни і вже рік служить у Збройних Силах України. У рятувальника також є дитина. 

— І я — теж як батько, як чоловік — відчуваю необхідність активно протистояти ворогові, — говорить Дмитро.

Він сподівається, що буде корисним у підрозділі. Він пройшов курси з ідентифікації вибухонебезпечних предметів та управління безпілотниками.

— Вважаю, що всі здорові і вмотивовані чоловіки мають стати на захист країни від загарбника, — говорить Дмитро. — Бачу, що підрозділ «Лють» формується саме з таких добровольців. Тому теж хочу долучитися.

Більше про це дивіться у сюжеті Нацполіції:

Нагадаємо, станом на середину лютого до бригади Нацполіції “Лють” записалися вже 200 жителів Хмельниччини. Загалом в Хмельницькій області планують сформувати вісім таких бригад. По одній з поліцейських і прикордонників, ще шість — з Національної гвардії. Більше про це читайте за посиланням

Додамо також, що добровольцям  штурмових бригад нададуть переваги та пільги. Зокрема це пільги при вступі та у процесі навчання у військових та правоохоронних вишах. Окрім того, усі військовослужбовці підрозділів сил оборони, які беруть безпосередню участь у війні впродовж не менше 30-ти днів, отримують статус учасника бойових дій. Ті, хто проявлять себе найкраще, у майбутньому очолять наступні добровольчі підрозділи та наступальні операції. 

Як записатися до “Гвардії наступу”

В Хмельницькому бажаючі стати добровольцями можуть прийти на консультацію до центрів надання адміністративних послуг. Термін запису до “Гвардії наступу” в ЦНАП поки необмежений.

— Це вулиці Соборна, 16 і Грушевського, 86. Саме там усі охочі можуть записатися до того підрозділу, який вони обирають. Вони працюють в межах своїх робочих графіків, всі дні, окрім вихідних. Можна в ці дні спокійно приходити й записуватись. Якщо виникають питання — приходити й задавати, — зазначає міський голова Олександр Симчишин.

Долучитись до штурмової бригади «Лють» можна онлайн за посиланням або ж у підрозділах ЦНАП за адресами:

Працює «гаряча лінія» для консультацій 0 800 100 020. Крім того, інформацію про набір можна отримати у працівників сектору відбору Нацполіції в Хмельницькій області за телефонами: 067 381-49-08, 067 381-50-28, (0382) 69-25-06.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up