«Хочу продовжити справу батька»: син загиблого пілота записався до штурмової бригади «Лють»

«Хочу продовжити справу батька»: син загиблого пілота записався до штурмової бригади «Лють»
  • Дмитру Казімірову 19 років, він спортсмен.

  • Переможець Чемпіонату Європи та бронзовий призер Чемпіонату Світу з рукопашного бою.

  • Батько Дмитра загинув у повітряному бою на початку повномасштабної війни. 

  • Тож хлопець хоче продовжити те, чого не встиг зробити тато. 

Батьки Дмитра Казімірова родом із Луганської області. Але деякий час вони мешкали на Хмельниччині. Тато хлопця був військовим штурманом. Він загинув у повітряному бою із російськими окупантами в перший тиждень повномасштабного вторгнення. 

Сам же юнак — чемпіон із рукопашного бою. Він вирішив продовжити справу батька і записався до підрозділу штурмової бригади «Лють». Історію Дмитра розповіли в поліції

Хотів у ТрО, та батько відмовив

Дмитро Казіміров — вихованець спортивної підготовчо-поліцейської школи «Самсон-Право». Він — переможець Чемпіонату Європи та бронзовий призер Чемпіонату Світу з рукопашного бою.

Відео дня

Нині юнак навчається на третьому курсі Національного університету біоресурсів і природокористування України. А рік тому, 24 лютого, коли почалась повномасштабна війна, ще 18-річний Дмитро з Києва зателефонував до батька і сказав, що хоче вступити до лав територіальної оборони. Та батько — Євген Казіміров — тоді відмовив сина. 

Врятував село, а сам загинув

Тато наголосив, що це його війна. Адже мав звання офіцера запасу. Євген Казіміров був літаючим штурманом. У перший день широкомасштабного вторгнення він добровольцем прийшов до військкомату. За кілька днів з колегами здав усі необхідні тести і приступив до виконання бойових завдань.

Та 2 березня його літак піднявся по тривозі авіанападу на аеродром. А далі по житомирському напрямку був повітряний бій. Зі слів селян, льотчики врятували від розгрому село Довбиш Новоград-Волинського району. Вони вивели літак в ліс — а тоді в кабіну влучила ракета. Екіпаж загинув на місці. 

За це батька Дмитра, Євгена Казімірова, нагородили орденом «За мужність» III ступеня. На жаль, посмертно. 

Скрін з відео

“Пишаюся своїм батьком”

Дмитро, незважаючи на доволі юний вік, відчуває в собі достатньо сили, здорової злості та наснаги, аби продовжити справу батька і разом з тисячами інших захисників поставити переможну крапку у цій війні, додають правоохоронці. 

— Я пишаюсь своїм батьком! Хочу продовжити його справу і якнайшвидше вибити окупантів з території України, — каже кандидат до штурмової бригади «Лють» Дмитро Казіміров. 

До речі, оскільки батьки Дмитра з Луганщини, то він хоче також долучитися до звільнення окупованих територій, щоб знову зустрітися з рідними. Дивіться історію Дмитра у відео Нацполіції:

Нагадаємо, станом на середину лютого до бригади Нацполіції “Лють” записалися вже 200 жителів Хмельниччини. Загалом в Хмельницькій області планують сформувати вісім таких бригад. По одній з поліцейських і прикордонників, ще шість — з Національної гвардії. Більше про це читайте за посиланням

Додамо також, що добровольцям  штурмових бригад нададуть переваги та пільги. Зокрема це пільги при вступі та у процесі навчання у військових та правоохоронних вишах. Окрім того, усі військовослужбовці підрозділів сил оборони, які беруть безпосередню участь у війні впродовж не менше 30-ти днів, отримують статус учасника бойових дій. Ті, хто проявлять себе найкраще, у майбутньому очолять наступні добровольчі підрозділи та наступальні операції. 

Як записатися до “Гвардії наступу”

В Хмельницькому бажаючі стати добровольцями можуть прийти на консультацію до центрів надання адміністративних послуг. Термін запису до “Гвардії наступу” в ЦНАП поки необмежений.

— Це вулиці Соборна, 16 і Грушевського, 86. Саме там усі охочі можуть записатися до того підрозділу, який вони обирають. Вони працюють в межах своїх робочих графіків, всі дні, окрім вихідних. Можна в ці дні спокійно приходити й записуватись. Якщо виникають питання — приходити й задавати, — зазначає міський голова Олександр Симчишин.

Долучитись до штурмової бригади «Лють» можна онлайн за посиланням або ж у підрозділах ЦНАП за адресами:

Працює «гаряча лінія» для консультацій 0 800 100 020. Крім того, інформацію про набір можна отримати у працівників сектору відбору Нацполіції в Хмельницькій області за телефонами: 067 381-49-08, 067 381-50-28, (0382) 69-25-06.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (5)
  • Вера Пухниченко

    Бережи Тебе Боже Синку🇺🇦🤗💖
  • Валентина Данчук

    Най Матінка Божа оберігає тебе
  • Аріна Лебедєва

    Нехай береже Вас Всевишній!!!!!! Цвіт та гордість України!!!!!!
  • Светлана Данильчук.

    Бог стобой,и мы тоже Аминь

keyboard_arrow_up