Купив авто і отримав мільйон в подарунок: декларація звільненого з ОВА Остапчука

Купив авто і отримав мільйон в подарунок: декларація звільненого з ОВА Остапчука
  • Звільнили начальника управління інфраструктури Хмельницької ОВА Василя Остапчука
  • Він працюватиме у Києві.
  • Перед звільненням він купив авто за 300 000 грн.
  • А за час війни купив квартиру в Хмельницькому та отримав понад мільйон гривень подарунка.

У Хмельницькій ОВА вже четверте звільнення із початку року. Цього разу йдеться про начальника управління інфраструктури Василя Остапчука. Він працював на цій посаді чотири роки — із березня 2020-го.ʼ

Робота в Києві

Розпорядження про його звільнення зʼявилося сьогодні, 20 березня. Згідно із документом, причиною стало переведення на роботу до Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів. Його із січня цього року очолює колишній колега по обласній адміністрації Сергій Ткачук. Ми розповідали про його призначення в окремому матеріалі: Зарплата, дивіденди і майно. Декларація Сергія Ткачука, який очолив Держпродспоживслужбу

Відео дня

Нове авто та щедрі подарунки

Також ми заглянули у декларацію Василя Остапчука. Знайшли там інформацію про щедрі подарунки, нове авто та зарплату його та дружини.

Згідно із розпорядженням, Василя Остапчука звільнили із 19 березня. Трьома днями раніше він подав декларацію про суттєві зміни у майновому стані. Це стосувалося придбання автомобіля. Йдеться про Toyota Camry 2012 випуску. Його було придбано 16 березня. Оціночна вартість, згідно із декларацією — 300 000 гривень.

Також у власності Остапчука Toyota Avensis 2012 року (вказана вартість 390 000) та Škoda Octavia 2010 року (вказана вартість 60 000 грн). Перший був придбаний 2 лютого 2019 року, інший - 31 грудня 2022 року.

Це не єдина велика покупка, яку здійснив чиновник за час роботи у Хмельницькій ОВА. Так, у липні 2023 року він придбав квартиру в Хмельницькому площею 73,9 м квадратних. Згідно із декларацією, її вартість становить 961 020 гривень.

Також в липні минулого року були придбані нежитлові приміщення площею 4,7 та 6,4 метра. Їхня вартість — 42 770 та 58 240 грн відповідно.

Цікаво, що саме такі суми в якості подарунків у грошовій формі Василь Остапчук отримував від громадянки Лілії Остапчук:

  • 961 020
  • 42 770
  • 58 240

Зарплата і готівка

Зарплата чиновника за минулий рік склала 432 217 грн. Вона була не найбільшою серед його колег. Про це ми окремо розповідали вам у матеріалі Зарплати топчиновників Хмельницької ОВА 2023 року (ІНФОГРАФІКА).

Дружина Василя Остапчука Олена за 2023 рік заробила трішки більше від чоловіка — 452 543 грн. Також вона має 17 000 доларів США готівки. У чоловіка збереження в євро — 42 тисячі. У такій же валюті є готівка у їхньої дочки Софії в сумі 3 000.

Нагадаємо, раніше із Хмельницької ОВА були звільнені Оксана Андрейчик (заступниця голови Хмельницької обласної державної адміністрації з питань цифровізації), Ганна Богданович (директорка Департаменту природних ресурсів та екології Хмельницької обласної державної адміністрації) та Дарія Басюк (директорка Департаменту освіти та науки Хмельницької обласної державної адміністрації).

Читайте також: Хмельничанин хоче стати суддею Конституційного суду України: хто він та як пройшла співбесіда

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (10)
  • Читач29

    Тварюки, подаруйте  мені мільйон за подяку.
  • Ростислав Мельник

    Круговорот дерьма во власти.
  • Oleh Shmel

    По морді видно що гнида
  • nina kolomiyets

    Всі посадовці є ворогами все що вкрали переписані на родичів

keyboard_arrow_up