“Місто палало, ніби у старому фільмі про війну”. Як інспектор Укртрансбезпеки став тероборонівцем

“Місто палало, ніби у старому фільмі про війну”. Як інспектор Укртрансбезпеки став тероборонівцем
  • Роман Товстига — старший державний інспектор Укртрансбезпеки.

  • Та на другий день повномасштабного вторгнення він вступив у лави ТрО. 

  • Спонукала його до цього одна поїздка. Розповідаємо історію Романа. 

Більше року пройшло, як хмельничанин Роман Товстига перекваліфікувався із дорожнього інспектора на стрільця. Він воював з російськими окупантами на Донеччині та Херсонщині. Захищав кордони на Півночі. Чоловік переконаний, тероборонівці — найкраще мотивовані. Історія Романа розповіли колеги із Укртрансбезпеки

“Це моя країна, яку маю захищати”

За офіційним фахом Роман Товстига — старший державний інспектор відділу державного нагляду (контролю) в Хмельницькій області. Він прийшов в Укртрансбезпеку в лютому 2022 року. 

У перший день повномасштабного вторгнення до Романа зателефонував брат та попросив відвезти його до місця служби. 

Відео дня

— Мій брат – взірець для мене. Кадровий військовий, офіцер, зокрема брав участь у боях за Іловайськ, під Зеленопіллям, Маріуполем... Він готувався до війни. Коли відвіз брата, зрозумів, що не зможу бути осторонь. Я давав військову присягу. Це моя країна, яку маю захищати. Розумів, що повинен зробити все можливе для Перемоги. Так 25 лютого почалася моя служба, – пригадує військовий.

Північ, Схід та Південь

Спершу Роман служив у рідному місті — Хмельницькому. Потім захищав північні кордони країни. Вже в листопаді він потрапив на Бахмутський напрямок, де пройшов пекельні бої. А під Новий рік його підрозділ перевели на Херсонщину, на самий “нуль”.

— Ми були на завданнях поблизу Бахмута. Місто палало, ніби у старому фільмі про війну, який став реальністю… У нас були великі втрати, але поставлені задачі виконали на відмінно. Пишаюся своїми побратимами. Над ТрО частенько кепкують: мовляв, ми аматори-любителі. Але ці хлопці проявили себе якнайкраще, бо усі надзвичайно мотивовані, – розповідає Роман Товстига. 

“Ми завжди боролися за своє”

Нині Роман служить у рядах тероборони, має посаду «старший стрілець». Колеги кажуть, він робить усе можливе, аби наблизити перемогу українців над росіянами. Чоловік мріє повернутися до сім'ї, роботи та улюбленої справи – вивчення архівних документів. 

— Українці – миролюбива нація. Україна ніколи не починала війну першою. Ми завжди боролися за своє, за незалежність, за волю. Якби до нас перестали сунутися і віддали все, що належить нам за правом, це було б найкраще завершення цієї війни, – переконаний захисник.

Фото Укртрансбезпеки

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Дмитрий Гулевский

    Такі громадяни ПАТРІОТИ України, після війни мають займати найвищі державні посади. І ці ПАТРІОТИ повинні винаймати розумних людей ,давати їм завдання ,і контролювати щоб ці завдання виконувались . Тоді ми Українці будемо жити в крутезній країні  і европа буде нас просити щоб ми до них приеднались.ПАТРІОТ  завжди буде піклуватись за країну,родину і майбутнє, бо розумних бариг в Україні куди не харкни . Слава Україні , дякуємо ЗСУ, Бог за нас

keyboard_arrow_up