“На ніштяки і комунальні”: як хмельницькі бариста накопичують чайові

“На ніштяки і комунальні”: як хмельницькі бариста накопичують чайові
  • Продавці кави вже давно придумали спосіб отримувати бонус до зарплати.
  • На видному місці вони залишають цікаві написи і малюють “мімішні” картинки.
  • Як фантазують бариста у Хмельницькому, щоб заробити копійку, читайте далі. 

Випити кави чи чаю у місті - не проблема. Адже кав’ярні є ледь не на кожному кроці. Окрім напоїв там продають випічку і солодощі. 

Та от восени по-особливому кортить замовити лате із теплою молочною пінкою. Зробивши ковток, відразу хочеться пройтись вулицями міста й відчути під ногами шорох опавшого листя. Цей сценарій спав на думку, стоячи в черзі. 

Відео дня

“Замовляйте!” - каже продавець. Звісно, що вибір зупиняється на лате. Поки напій готується, в очі кидається посудина із грішми. Ще б пак! Вона стоїть ледь не під самим носом. Там написано: “на нове тату”. Втім купюр у ній не багато. Юна бариста Юлія каже, що гроші збирають разом із колегою. Дівчина розповідає, що найбільшим “уловом” за зміну було сорок гривень. Сума невелика, та головне, що процес запущений. 

А от бариста Уляна каже, що добрячий бонус до зарплати отримала на День міста. Під кінець свого робочого дня у баночці назбиралося 180 гривень. У ній дівчина накопичує “на мрію”. Уляна каже, що напис час від часу змінює.

  • Було і на Діснейленд, і на Дубай. Коли назбирала - то напис змінила (сміється).

Є серед хмельницьких бариста і ті, хто збирає чайові за допомогою малюнків або хоче отримати грошову винагороду за свої гарні очі. 

Друзі, а ви залишаєте чайові продавцям кави?

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (11)
  • Pavel Kondrashov

    Кто, на что учился.

    валерія reply Pavel Kondrashov

    Ну ти добре вчився? Авжеж? Щомісяця по 50 000 грн отримувати через російські банки ?

    Pavel Kondrashov reply валерія

    послушай пузатая, не 50 000, а 100 000 грн. не тебе же их отримувати.

    валерія reply Pavel Kondrashov

    Нет канечно же не мне, мне только платить, а вам получать. Но вы завидуете копейкам . Деньгам на пищу. Всеее может поменятся местами. Будете иметь копейки. Чему завидуете -  то будете иметь.
  • Мастер Автополив

    Новости мегаполиса могучей промышленной державы. Мля, учится надо было чем-то полезному. Эти кофейни в каждом подъезде будут скоро.

    валерія reply Мастер Автополив

    Стыдно вам батенька с ТАКОЙ вашей ПЕНСИЕЙ обсуждать заработки детей на еду!!! Вы на пенсию во сколько лет вышли : в тридцать? тридцать пять?

    Мастер Автополив reply валерія

    Валя лечитесь, вы уже Валерия - а это опасно. И хватит фантазировать!

    валерія reply Мастер Автополив

    А почему бы и не пофантазировать)) Мне пенсия 200 000. У меня пентхауз, три квартиры на море. Мне только! 30 и я уже на заслуженой пенсии, льготы по всем падежам. Сегодня мальдивы, завтра венесуелла, перелет за счет державы. Всее схвачено и всее оплочено.

    А какието лохи горбатятся трудятся и работают на выживание до конца жизни . За гроши. И все отдают в пенсионый, депутатам и в налоговую и на комунальные и на гормональные и т.д. На хлебе и воде живут.
  • Tornike Qebadze

    Наглеж
  • Федя Самсонов

    Ще збирають на їжу) я інколи даю здачу. Але не більше 10 грн
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
19:11 ВСІМ Бізнес-ліга: календар заключних матчів 18:07 У Хмельницькому погасили марку, присвячену ворожим кораблям play_circle_filled photo_camera 17:45 Мешканець Хмельницького району отримав 9 років за вбивство 17:09 Хмельничан опитуватимуть про користування громадським транспортом: як це відбуватиметься Від читача 17:26 Проект Брама вступив у боротьбу за чистоту медіа-простору 16:42 Комунальне підприємство на Теофіпольщині змусили заплатити за незаконну вирубку лісу 16:04 Для міської лікарні купили обладнання на 26,5 мільйона (ФОТО) photo_camera 15:57 Скільки коштує навчання у хмельницьких ВНЗ (ІНФОГРАФІКА) 15:21 Промисловості Хмельниччини вимикатимуть світло ввечері 8 травня 14:11 На фасаді університету в Кам'янці відкриють дошку пам’яті воїну Руслану Козаку 13:00 Через ворожу атаку ввечері можливі відключення, – «Укренерго» 12:14 В аварії поблизу Хмельницького постраждав 17-річний мотоцикліст 11:00 У Шепетівці чоловік з наркотиками пропонував поліцейським 10 тисяч гривень хабаря 10:02 Залишила прощальну записку: на Хмельниччині шукали дитину 09:01 На сусідній Вінниччині атаковано енергооб’єкт 20:49 На Хмельниччині попрощались з шістьма захисниками. Хто вони 20:15 Дев’ять тисяч доларів хотів заробити хмельничанин переправою чоловіка за кордон, — поліція.
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up