“Наш рідний хлопчик в полоні”: історія 19-річного морпіха з Хмельниччини

“Наш рідний хлопчик в полоні”: історія 19-річного морпіха з Хмельниччини
  • Він пройшов справжнє пекло Маріуполя і опинився у ще одному - російському полоні. 
  • Дмитро Джус - морський піхотинець. Йому всього 19. 
  • Матір не знаходить собі місця - старший син воює, а молодшого сьомий місяць чекає з полону.

 “Ми не знаємо, де наші чоловіки, хлопці, брати, сестри, сини і дружини. Ніхто не уявляє, які страшні тортури терплять наші Герої у полоні”, - це ще один крик про допомогу українців, хто чекає на звільнення своїх захисників. Серед них і Людмила Гуменюк із Старокостянтинова. У російському полоні зараз її молодший син Дмитро Джус. Він боронив Маріуполь, коли йому було всього 18. Його історію читайте далі. 

“Я казала, що його не пущу”

Дмитро Джус - боєць 36-ої окремої бригади морської піхоти. Хлопець родом із Старокостянтинова. Матір захисника Людмила Гуменюк розповідає, восени минулого року він підписав контракт і пішов служити. Тобто майже одразу після школи. Жінка до останнього не знала, де її син. Адже той не хотів розповідати. А під час розмов відповідав коротким “все добре”, аби матір не хвилювалась. 

  • Ми його просили, щоб він не йшов на контракт. Але Дмитро вирішив взяти приклад зі старшого брата, який був в АТО і зараз воює. Я казала, що його не пущу. І через це він мені і не зізнався, - розповідає Людмила.

Відео дня

Підписавши контракт, Дмитро став на захист країни. У Маріуполь хлопець потрапив зовсім юним - у 18 років. Про те, що він там, рідні не знали. Матір каже, син не хотів зізнаватись до останнього. 

  • Він ще дитина, попав до Маріуполя у 18 років. Мені не зізнавався до останнього, що він там. Казав, що на “учебці” у Кам’янці, - додає мама захисника. 

До речі, старший син Людмили теж захищає Україну від загарбників. Його історію ми розповідали на нашому сайті. Прочитати про Олександра можна за посиланням: “За кілька хвилин придушуємо вогонь”: юрист з Хмельниччини розповів що відчуває коли нищить ворога

Полон “морських котиків”

Дмитро виходив на зв’язок ще 2 квітня. Тоді він перебував на заводі Ілліча, що у Маріуполі. Матері відправив коротке СМС: “в мене все добре”. На той момент близькі нічого не знали про його місцезнаходження, тому пані Людмила навіть подала у розшук. Ділиться із журналісткою, саме через СБУ вдалось дізнатись, звідки були зафіксовані останні дзвінки від сина. 

Тоді морські піхотинці перебували на заводі Ілліча. Тримали оборону без їжі, води і необхідних боєприпасів. Саме тоді, у квітні, частину українських захисників взяли у полон. Відтак з одного пекла воїни опинились в іншому. Серед них і 19-річний Дмитро. 

Наразі йде сьомий місяць російського полону для хлопця. Деяких його побратимів уже звільнили. Однак Людмила Гуменюк досі чекає. Відколи син там, зв’язку з ним не було. Щоправда, нещодавно сім’я військового отримала листа від імені Дмитра Джуса. У тексті російською мовою йшлося про те, що хлопець знаходиться в полоні начебто на території росії.

Рідні не знайшли також Діму на жодних відео чи фото, які б публікували російські пропагандисти. Тому близькі лише сподіваються на диво. При цьому Людмила каже, що разом з матерями і дружинами інших військовополонених роблять все, аби повернути захисників додому. 

  • Організовуємо акції, пишемо і дзвонимо скрізь, куди тільки можна: Червоних хрест, ООН, Женева. Робимо все можливе, але поки безрезультатно. Півроку вже минуло. Перші місяці я з розуму сходила. А зараз трішки легше, бо принаймні я знаю, що мій син живий, - зізнається матір полоненого. 

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (155)
  • Оленавіктор Случик

    Господи, дай сил та терпіння для дитини збережи життя, визволи з полону.
  • Olga Constantinova

    Boge dopomogu
  • Марія Мартин

    Спаси Господи і помилуй всіх полонених. Матінко Божа, всі святі, ангели, архангели дайте силу витримати і повернутись додому.
  • Віра Долінська

    Допоможіть звільнити з полону наших захисників !

keyboard_arrow_up