Найцікавіші історії: 5 інтерв’ю за 2021 рік на ВСІМ

Найцікавіші історії: 5 інтерв’ю за 2021 рік на ВСІМ
  • Успішні хмельничани, персони зі складним минулим або ті, хто має нестандартне захоплення.
  • Протягом року ми дарували вам цікаві історії від різних людей.
  • Зібрали для вас 5 інтерв’ю за 2021 рік у цьому матеріалі. 

Болючі, цікаві та надихаючі - такими були історії хмельничан, які відверто розповіли про своє життя журналістам ВСІМ. Протягом 2021 року герої наших матеріалів навідувалися до редакції або ж запрошували нас у гості до своєї домівки. Інші згадували, як досягли успіху, на своєму робочому місці. При цьому хизувалися нагородами та здобутками або розповідали історії, які викликають сльози чи навіть мурахи по шкірі.

Наприкінці цього року ми зібрали для вас 5 інтерв’ю, які не залишили байдужими багатьох наших читачів. Зможете їх переглянути в цьому матеріалі, чи то пригадуючи, чи то, знайомившись із ними вперше. Гортайте далі, читайте або переглядайте відео за посиланнями. 

1. Приїхав із Зімбабве навчатися в ХНУ. Інтерв’ю із африканцем, який живе в Хмельницькому

Відео дня

Все частіше на вулицях Хмельницького можна помітити темношкірих іноземців. Запросили одного із них в гості до редакції. 21-річний Блессінг понад рік тому приїхав із Зімбабве навчатися в ХНУ.

Блессінг мешкає разом зі своєю сестрою в орендованій квартирі на Старокостянтинівському шосе. “Неподалік McDonald’s”, - каже він. Говорить, що улюбленими місця для прогулянок є дендропарк, міський пляж, парк Чекмана і сквер Шевченка. Харчується африканець переважно в закладах. Одним із його улюблених ресторанів є “Naomi”. 

Громадський транспорт у Хмельницькому - те, що здається африканцеві ледь не розкішшю. Адже в рідній країні перевезення є лише між містами. Тому хмельницькі маршрутки й тролейбуси - це для нього комфорт. Однак якось в транспорті він зіткнувся з проявом расизму. Говорить, таке трапляється з ним часто. 

Більше про життя Блессінга у Хмельницькому читайте в матеріалі.

2.Інтерв’ю з боксером-націоналістом з Хмельницького, який став професіоналом

Хмельничанин Павло Гула тріумфально увірвався в професійний бокс. Він переконливо переміг молдаванина Маріна. Але наступні дні говорили не так про його перемогу та бокс, як про татуювання, яке вибите на груді у 22-річного Павла. Там зображений Степан Бандера. 

Журналістка “ВСІМ” поспілкувалася з Павлом Гулою Він розповів про свою роботу чиновника, війну на Сході, читання книг й те, як став націоналістом і чому набив такі татуювання. Ну і, звісно, дізнавайтеся про перші кроки в боксі хмельничанина, який ставав кращим в Україні й вигравав “срібло” чемпіонату світу

Детальніше про його історію читайте в матеріалі. 

3. Інтерв’ю з гінекологом Андрієм Ропотаном, який оперує жінок вже 36 років

Серед тих, хто допомагає з’явитися на світ, є головний лікар міського перинатального центру Андрій Ропотан. Медик приймає пологи і проводить хірургічну операцію - кесарів розтин. До слова, саме для виконання останнього чимало хмельничанок радять лікаря іншим. Подібні коментарі жінки неодноразово залишали в різних спільнотах у соцмережах.

Сам Андрій Ропотан оперує жінок і приймає у них пологи вже 36 років. Починав із медзакладу на Одещині. Там проходив інтернатуру. У 23 роки він самостійно виконав десятки оперативних втручань. Згодом Андрій Ропотан став співавтором винаходу, що стосується саме кесаревого розтину. Зокрема, винайшов спосіб, за якого жінка може вагітніти після операції протягом року.

Більше про медика читайте в матеріалі. 

4. Відео з козами й свекрухою. Хмельничанка Марія переїхала жити в село й почала вести Instaблог

Активна в господарстві, волонтерстві та на просторах Instagram. Саме в соцмережі журналістка познайомилася із 32-річноюю Марією. Щоправда, там вона популярна не за своїм іменем, а за псевдонімом “nevistka_ua”. Таку назву обрала не випадково. Контент на її сторінці - відео та світлини зі свекрухою. Іншу частину займають фотографії кіз, гусей та урожаю. А в дописах Марія, вона ж “невістка” розповідає про сільське життя, як воно є. 

Журналістка vsim.ua навідалася в Баламутівку. Там познайомилася із “невісткою” та її сім’єю ближче. Дізналася, чому вони переїхали з міста в село, як там живуть і розвивають “сільський блог”. Про все це читайте в матеріалі та переглядайте відео. 

5.Інтерв’ю з 95-річним ветераном з Хмельницького, якого ледь не розстріляли німці

Ветеранам Другої світової війни майже по сотні років. Цьогоріч на військове кладовище у Хмельницькому прийшов один учасник бойових дій - Григорій Атаманюк. Чоловікові 95 років. Перших німців у своєму рідному селі Пилипи-Олександрівські на Віньковеччині побачив, коли йому було 15 років. 

Він розповів про своє минуле: полон та як у 18 років застрелив дві сотні нацистів. Григорія Атаманюка німці намагалися спіймати через його матір Єфросинію. Жінку на допиті побили майже до смерті. Вона 21 день була паралізованою.  Тоді юнак вирішив взяти до рук зброю та постав собі ціль - “дійти до Берліну”. 

Чому українці більше не роблять парадів на 9 травня та як російсько-українська війна змінила ставлення до символіки - читайте у матеріалі.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up