Поліцейські опікуються бабусею загиблого на війні бойового медика Назарія Божика

Поліцейські опікуються бабусею загиблого на війні бойового медика Назарія Божика
Фото зі сторінки ГУ НП у Хмельницькій області та Чемеровецького медичного коледжу
  • Назар Божик загинув у травні цього року, рятуючи бойового побратима. 

  • Бабуся виховувала його самотужки. Тепер старенька залишилась сама. 

  • Вона й досі вірить, що Україна переможе, і її онук повернеться додому. 

Назарій Божик був родом із невеличкого села Вівся на Чемеровеччині. Хлопець навчався у місцевому медичному коледжі, а коли почався повномасштабний наступ російських військ, поїхав у «гарячі точки» як бойовий медик рятувати життя військових. Нагадаємо його історію. 

Загинув, рятуючи побратима

21-річний Назар Божик ніс службу у 80-ій окремій десантно-штурмовій бригаді. Вони обороняли Донецьк. Аби допомогти односельчанину та його підрозділу, в Чемерівцях оголосили збір коштів на придбання необхідних речей військовим. 

Відео дня

Але вже через кілька днів, 25 травня, рятуючи життя побратима, Назар загинув під Бахмутом. 

— Війна забрала життя Назара. Він був гордістю і прикладом для всіх, допомагав всім чим міг, тим, хто звертались до нього, прекрасний і хороший друг, якого нам Бог послав, він один з тисячі такий! Він рятував життя своїм побратимам, але своє життя на жаль не зміг зберегти… Його щира посмішка назавжди залишиться в наших серцях! Низький поклін Назару, за його мужність, за його хоробрість і відданість! — написали в травні на сторінці медколеджу. 

Бабуся залишилась сама

Назара виховувала бабуся. Після його загибелі Раїса Федорівна залишилась сама. Вона до цього часу не вірить, що її онук загинув і мріє, що коли закінчиться війна, Назарчик повернеться в рідну домівку.

Ще тоді, в травні, чемерівчани оголосили новий збір — на допомогу бабусі Назара. Адже жінка немає більше рідні та потребує допомоги та підтримки. Тепер же місцеві поліцейські взяли шефство над жінкою, повідомляють в управлінні. 

Поліцейські провідують пані Раїсу і привозять їй найнеобхідніші продукти. А ще дільничний пообіцяв їй за потреби допомагати по господарству.

— Звичайно, що ми не повернемо загиблого Героя родині. Але ми шануватимемо його пам’ять і допомагатимемо рідним та близьким.  Адже саме в єдності та підтримці сила нашого народу, — кажуть поліцейські. 

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (73)
  • Анна Ящуренко

    Царство небесне і вічна світла пам'ять герою . Герої не вмирають вони живуть в наших серцях . Да буде так . Амінь.
  • Вова Каранов

    Амінь
  • Виктория Кондратенко

    Вічна пам'ять герою 🙏🇺🇦
  • Lyudmyla Nazarchuk

    ВІЧНА ПАМ'ЯТЬ ГЕРОЮ УКРАЇНИ

keyboard_arrow_up