Послуги доглядальниці у Хмельницькому: вартість та умови

Послуги доглядальниці у Хмельницькому: вартість та умови
  • Робота доглядальниці - це допомога хворим, літнім людям або військовим після поранень. 
  • За їх послуги у Хмельницькому платять орієнтовно від 400 гривень на добу. 
  • Розповідаємо детальніше, де шукати, які умови і заробітна плата.

За людьми похилого віку часто потрібен догляд. Його потребують і пацієнти після перенесених захворювань. А з початком повномасштабної війни збільшилась кількість військових, які проходять реабілітацію та відновлюються після поранень. Після перебування в госпіталях їх можуть відправити додому, але за умови постійного нагляду. 

Не завжди рідні мають можливість подбати про своїх близьких. Хтось перебуває за кордоном, хтось - фізично не має можливості пожертвувати власною роботою. Відтак шукають тих, хто б міг взяти на себе ці функції. Робота доглядальниці - складна праця. Вони доглядають за підопічними, допомагаючи з приготуванням їжі, прибиранням житла або навіть медичними маніпуляціями. Часто їх графік подобовий. 

Ми вже розповідали на нашому сайті про спеціалізовані заклади, де пропонують догляд за пенсіонерами у Хмельницькому. Мова йде про комунальні та приватні. Які соціальні послуги там можна отримати, а також умови та ціни, ви можете дізнатись в окремому матеріалі за посиланням. 

Відео дня

Цього разу розповімо окремо розповімо про роботу доглядальниць. Які ж функції вони виконують, кому надають послуги і яка вартість? Про це все дізнавалась журналістка vsim.ua.  

Від гігієнічних процедур до приготування їжі

Як правило, доглядальниці надають допомогу хворим, немічним або літнім людям у задоволенні основних життєвих проблем. Тобто, опікуються та вирішують фізіологічні проблеми лежачих хворих або ж людей літнього віку. Вони працюють як при спеціалізованих закладах, так і виконують обов’язки вдома у підопічних. Тому часто рідні, які знаходяться не поруч, шукають доглядальницю саме з проживанням вдома у підопічних. 

Нижче розповімо, які функції можуть виконувати доглядальниці. Однак варто зазначити, що все індивідуально.

  • допомога літній чи хворій людині підтримати організм в чистоті, проведенні щоденних гігієнічних процедур;
  • допомога у харчування - стежити за режимом дня, допомогти в прийомі чи приготуванні їжі;
  • надання допомоги під час проведення лікувальних процедур;
  • підтримання чистоти кімнати хворої людини (заміна, прасування постільної білизни, провітрювання кімнати);
  • надання неспроможній чи літній людині першої медичної допомоги у випадку необхідності. 

Де шукати і скільки коштують послуги доглядальниці?

В інтернеті можна натрапити на безліч оголошень “шукаю доглядальницю”. Часто хмельничани розміщують такі оголошення в соцмережах, зокрема і у Фейсбук. Однією з умов вказують лише мікрорайон. Майже миттєво хмельничанки відгукуються на такі оголошення й кажуть, що готові приступити до роботи хоч вже. Оплату вказують погодинну або ж подобову. 

Ми проаналізували такі оголошення й поспілкувались з жінками, які працювали доглядальницями. Отож, скільки пропонують за роботу, де шукати та які умови. 

Хмельничанка Олена працювала доглядальницею кілька місяців. До цього мала аналогічний досвід і за кордоном. 

На подібне оголошення натрапила лише по знайомству. Мовляв, сім’я шукала надійну жінку, якій можна довіритись. 

-  Підопічною була літня жінка, яка мала деменцію. В обов’язки тоді входило все - приготування їжі, вимірювання тиску, контроль за прийманням ліків, прибирання будинку, провітрювання кімнати, прання і прогулянка, - розповідає Олена. 

Графік подобовий. Оплата послуг становила 500 гривень на добу.

Ми проаналізували й оголошення на різноманітних сайтах. Зокрема, подібні вакансії вдалось знайти і на olx.ua. Там пропонують роботу доглядальниці від 400-600 гривень на добу. 

До прикладу, шукають доглядальницю для жінки після інсульту. За словами рідних, їй потрібен постійний нагляд та допомогу. Робочий графік позмінний - з 9:00 до 17:00. Конкретніші обов’язки обіцяють уточнити по телефону. Обіцяють - 400 гривень на годину. 

Також є оголошення, де шукають доглядальницю для жінок похилого віку. Графік роботи різний - десь навіть з 8:00 і до 20:00. До головних обов’язків входить контроль приймання лікарських препаратів, догляд і приготування їжі. За це платять від 9 000 до 10 000 гривень на місяць. 

Додамо також, що послуги доглядальниці є й при спеціалізованих медичних закладах, про які ми писали раніше. Там вони виконують свої обов’язки в лікарні, а також “на дому” в підопічних. Вартість за годину - орієнтовно 300-350 гривень, за день - 700-800. 

Які умови і вимоги для роботи?

Вакансію доглядальниці пропонують як на повну, так і неповну зайнятість. У більшості оголошень наголошують також на терміновості. Мовляв, шукати довго кандидатів немає часу, адже літня чи хвора людина потребує догляду постійно. 

Щодо умов, то варто додати, що більшість оголошень передбачають цілодобовий нагляд, тобто з проживанням. 

Також проаналізували вимоги до кандидатів. Їх небагато. Загалом близькі наголошують переважно на досвіді роботи й людських якостях - чуйності й порядності. Інколи трапляються і вимоги до віку. Багато хмельничан шукають доглядальницю від 45 років. 

Читайте також:

Здійснено за підтримки Асоціації “Незалежні регіональні видавці України” в рамках реалізації проєкту Хаб підтримки регіональних медіа. Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up