«Релігійна» сесія облради. Які рішення приймали

«Релігійна» сесія облради. Які рішення приймали
  • #пресслужби

Засідання сесії відбулося сьогодні, 4 квітня.

Дізнавайтеся, про що говорили та які питання розглядали.

У Хмельницькому відбулася позачергова сесія обласної ради. Її скликання, нагадаємо, пов’язане з подіями у соборі УПЦ (МП) на Володимирській у неділю, 2 квітня. Там під час ранкової служби священнослужитель побив військового. Ввечері того ж дня зібрали понад дві тисячі підписів за перехід храму до ПЦУ.

Питань на пленарне засідання сьогодні, 4 квітня, винесли лише два. Перед їхнім розглядом виступило керівництво обласної ради. Зокрема, голова Віолета Лабазюк згадала у своєму виступі події у соборі на Володимирській.

— Події, які відбулися 2 квітня вранці у Свято-Покровському кафедральному соборі, не мають якогось виправдання точно. Тому що це протиправні, протиморальні дії, які відбулися стосовно військового, і в першу чергу стосовно людини, яка прийшла в храм Божий, стосовно людини, яка свого часу відстоювала своєю військовою службою територіальну цілісність для нашої держави, для нашого народу. І ми бачили, як піднялася вся спільнота у місті Хмельницькому, як вона зібралася біля собору, ми побачили велику кількість коментарів, обурення в соціальних мережах, серед населення нашої області, в цілому свідомих українців, які мають прагнення і кожен на своєму рівні робить внесок у наближення перемоги, — сказала Віолета Лабазюк.

Відео дня

Перше питання, яке розглядали депутати, мало назву «Про забезпечення зміцнення національної безпеки у сфері свободи совісті та діяльності релігійних організацій на території Хмельницької області». Основними пунктами його були такі:

Друге рішення ради — це звернення до Кабінету міністрів України. Ним закликали розірвати договори оренди чи користування релігійних споруд державної або комунальної власності, якщо ці договори укладені з релігійними організація, що мають російській зв’язки, але не відображають це у назві. Вимога щодо цього є законодавстві.

У тексті згадується про численні випадки, коли УПЦ (МП) фактично підтримувала не тільки російській впливи в Україні, а збройну агресію щодо України. Крім того, релігієзнавча експертиза показала, що УПЦ (МП) досі має зв’язки з РПЦ.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (13)
  • Lyudmila Sotskaya

    А, сесії на рахунок Гамалія , чому не було?????
  • Людмила Бойчук

    Про що говорили та які питання розглядали то добре,а от які конкретні рішення прийняли?        Так і не ясно! Воду лл'ють і пишаються...
  • Читач47

    Патрульні будуть покарані тому що склали протокол на хулігана. Ця вседозволеність військовим з часом переросте у велику проблему. Я розумію там пільги надати тощо, але закривати очі на вчинення правопорушень і злочинів, то дуже велика помилка.

    Олекса Шумейко reply Читач47

    Конкретне порушення, яке вчинив військовий? Якщо не можеш показати, то ти балабол.

    Читач47 reply Читач47

    І, до речі, протокол склали не лише на військового, а ле й священнослужителя. Обидва винні. Той спровокував, той не втримав свої емоції і застосував фізичний вплив, порушивши навіть заповідь "Вдарили в одну щоку, підставь іншу"
  • Іван Бойчук

    Дай Бог їм по ділам їх. Ще ні один клоун не вижив після того як почав нищити церкви.

    Олекса Шумейко reply Іван Бойчук

    Це ти про кого? Які церкви, хто нищив. Чи ще один балабол.

    Es fero reply Іван Бойчук

    ТАКОЖ ДОРОСТИ ДО ТОГО ЩОБ ЗУСТРІТИСЬ З БАЙДЕНОМ І ЗРОЗУМІТИ ЙОГО МОВУ І НА НІЙ ЖЕ ВІДПОВІСТИ. НЕ ДЯКУЙ.

    Читач47 reply Es fero

    Навіть Байден не доріс до такого рівня, бо не розуміє його мову і неможе на ній відповісти

    Es fero reply Іван Бойчук

    ТИ ХОЧА Б ДОРОСТИ ДО РІВНЯ ВИЙТИ НА СЦЕНУ КИЄВА І ЩОСЬ РОЗПОВІСТИ ЧИ ПОКАЗАТИ. А ПИСАТИ ТУТ МИ ВСІ МОЖЕМ. КРИТИКИ. А САМІ НІХТО. І НАВІТЬ Я.

keyboard_arrow_up