Моспатріархату в Хмельницькому належало 20 земельних ділянок. Яка доля решти земель?

Моспатріархату в Хмельницькому належало 20 земельних ділянок. Яка доля решти земель?
Свято-Георгіївський храм УПЦ (мп). Фото ілюстративне
  • У Хмельницькій міськраді відбулась "релігійна" сесія.

  • Депутати припинили право користування 13-ма земельними ділянками, якими користується УПЦ (мп). 

  • Дізнавайтесь яка доля решти земель, що належать храмам моспатріархату. 

У вівторок, 4 квітня, відбулась позачергова сесія Хмельницької міської ради. Про неї повідомив мер Олександр Симчишин у неділю, 2 квітня. Такою була реакція на те, що в Свято-Покровському храмі УПЦ (мп) священик побив військового.

Олександр Симчишин заявив, що в Хмельницькій громаді храмам моспатріархату всього належало 20 земельних ділянок.

Шість із них знаходяться в приватній власності. Тож міська рада не має повноважень приймати рішення стосовно цих земель. Ще на трьох земельних ділянках право користування ділянками для УПЦ (мп) в мерії припинили раніше. 

Відео дня

Також ще 3 споруди Української Православної Церкви не мають земельних ділянок. Вони розташовані на території інших структур. Зокрема на територіях, що належать Міжрегіональної академії управління персоналом та Хмельницькій обласній лікарні. 

— Сьогодні ми скасували право постійного користування на 13-ти земельних ділянках. На них розташовані споруди УПЦ (мп). Станом на сьогодні після підписання рішень УПЦ (мп) немає права користуватися цими земельними ділянками. Навіть у випадку звернення до суду з судовими позовами до рішень суду вони не мають права ними користуватися, — пояснив мер. 

Нагадаємо, депутати одноголосно припинили право користування земельною ділянкою на території Свято-Покровського кафедрального собору, що раніше належав УПЦ (мп). Він знаходиться за адресою Володимирська, 113. Площа — 0,64 га. 

Нагадаємо, це були ділянки за такими адресами:

Також депутати звернулися до Парламенту та до Голови Верховної Ради України  із вимогами на законодавчому рівні заборонити діяльність Української Православної Церкви (мп). 

Додамо, що в Кам'янці-Подільському сьогодні також розпочалася сесія міськради з "релігійних" питань. Якими будуть рішення кам’янецьких депутатів повідомимо згодом. 

Фото Кам'янець-Подільської міської ради

Слідкуйте за оновленнями на vsim.ua. 

 

Також сьогодні у зв’язку з подіями у соборі УПЦ (мп) на Володимирській також скликають сесію обласної ради. Виносять на неї два питання:

У районній раді також відбудеться сесія 4 квітня.  Вона є черговою і не пов’язана з подіями у соборі. На неї виносять 63 питання. Серед них є й релігійне. Йдеться про звернення до вищих органів влади, яким вимагається закрити церкви УПЦ (мп). Цей документ включений до порядку денного ще до подій на Володимирській.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (12)
  • Споконвічний Українець

    міська рада мала б знати, що вирішення питання щодо необхідності повідомлення сторони договору про його розірвання в односторонньому порядку має відбуватись з урахуванням передбаченого ч. 3 ст. 188 ГК України двадцятиденного терміну...
  • Микола Петрович

    За уралом землі повно
  • Людмила Єфанова

    Їх так багато в нашому місті це жах!!!! .Геть московських попів
  • Юра Мединський

    На цвинтарі виділити 20 ділянок.

keyboard_arrow_up