Шепетівчанина нагородили медаллю “За військову службу Україні”

Шепетівчанина нагородили медаллю “За військову службу Україні”
Фото зі сторінки Віталія Бузиля

Валерій Варваров — майор, науковець університету Повітряних Сил. 

Днями ще один виходець з Хмельниччини отримав відзнаку від Президента України. Про це повідомив Шепетівський міський голова Віталій Бузиль. 

— Завжди пишаюся особисто і переконаний, що гордість відчуває уся наша громада, коли в Указах Президента України про відзначення державними нагородами з'являються імена шепетівчан. 26 вересня Указом Президента України Володимира Зеленського медаль “За військову службу Україні” отримав майор Валерій, кандидат наук Харківського національного університету Повітряних сил імені Івана Кожедуба, — написав мер Шепетівки

Йдеться про майора Валерія Володимировича Варварова. Про це зазначається в Указі Зеленського №668/2022 від 26 вересня “Про відзначення державними нагородами України”. 

Відео дня

— За особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі постановляю нагородити медаллю “За військову службу Україні” Варварова Валерія Володимировича — майора, — йдеться в документі. 

Валерій Варваров — кандидат наук Харківського національного університету Повітряних сил імені Івана Кожедуба. Спільно з колегами та самотужки він випустив більше десятка наукових праць про літальні апарати. 

Довідка:
Медаль «За військову службу Україні»  — державна нагорода України для нагородження військовослужбовців Збройних Сил України та інших військових формувань, утворених відповідно до законів України, а також Державної спеціальної служби транспорту, Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації України, інших осіб за мужність і відвагу, самовіддані дії, виявлені у захисті державних інтересів України.
Нагородження медаллю «За військову службу Україні» проводиться:
Відзнака Президента України — медаль «За військову службу Україні» виготовляється зі срібла і має форму вінка з дубового листя. На вінок накладено композицію з зображенням військової зброї та символіки (ракета, гармата, шабля, бойова сурма, прапори та ін.). Усі зображення рельєфні.

Нагадаємо, днями офіцери та бійці славетного батальйону Залізної 3-ї танкової бригади отримали державні нагороди, відзнаки Головнокомандувача ЗСУ, інших військових командувань та громадські відзнаки. 

Також в середині вересня танкісти Залізної бригади отримали нагрудний знак “Сталевий хрест”, цінні подарунки, а командира бригади відзначили іменною зброєю. Читайте як це було та переглядайте світлини за посиланням.

А нещодавно депутат Славутської міськради отримав «Сталевий хрест». Петро Скиба нині служить командиром танкового батальйону. Детальніше про це читайте за посиланням.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Alla Bayda

    Дякуємо мужньому воїну!

keyboard_arrow_up