Хмельницькі танкісти розповіли, як проривали оборону росіян у Балаклії (ВІДЕО)

Хмельницькі танкісти розповіли, як проривали оборону росіян у Балаклії (ВІДЕО)
Тут і далі фото зі сторінки 3-ї танкової бригади у Фейсбук
  • Танкісти Залізної бригади були одними з тих, хто брав участь у контрнаступі на Харківщині.

  • Вони розповіли як вдалося прорвати ворожу оборону та отримати “російський ленд-ліз”. 

  • А саперам бригади довелось розміновувати територію просто під час наступу, ще й під ворожою артилерією. 

  • Дізнавайтеся як це було. 

Українські танкісти взяли участь у ключових боях під час Харківського контрнаступу. Серед них виділять захисників із 3-ї танкової Залізної бригади. Їх не зупинили ні артилерійські обстріли, ні заміновані позиції. 

Хмельницькі бійці прорвали оборону окупантів у Балаклійському районі. Про це розповіли на Espreso.TV

Вибили окупантів із села Байрак

Танкісти Залізної бригади взяли участь в одному із найважливіших боїв славетної контрнаступальної операції на Харківщині. Вони вибили окупантів із села Байрак, а це дало змогу зайти до Балаклії і повністю прорвати оборону росіян на Харківщині. 

Відео дня

— Мій батальйон здійснював завдання з вогневої підтримки підрозділів на лівому фланзі прикордонників і на правому фланзі наступав підрозділ 518-го окремого батальйону спеціального призначення. Безпосередньо під час виконання штурмових дій та захоплення опорних пунктів, — каже захисник з позивним Алькут.

У ході Харківського контрнаступу наші воїни здобули трофеї — рашистські танки та БМП. Проте, у бою за Байрак українським танкам, на жаль, теж дісталося. Хоча постраждала лише техніка. В один із танків росіяни аж тричі влучили з ручного протитанкового гранатомету. 

 

А в районі Балаклії танкісти 3-ї танкової зайшли на опорний пункт “москва”. Вони жартують, що з нього почався “російський ленд-ліз” для Збройних Сил. Тоді батальйону дісталось 3 танки та кілька БМП, які передали піхоті. 

Дивіться відео, як відбувався наступ на Байрак. У ньому показано танкістів Залізної бригади, підрозділ Сил спецоперацій, підрозділ розвідки "Злидні", Зміївська рота охорони та окремий взвод "Ураган":

Безстрашні сапери відкривали шлях

Танкісти розповідають і про саперів інженерно-саперного взводу під командуванням лейтенанта Олександра Ковальського. Кажуть, ті взагалі безстрашні. Адже бійці розміновували ділянки на передовій просто під час наступальної операції. 

В ході наступу на Байрак вони знешкоджували міни та давали шлях українським бійцям. Сапери проходили вперед, під прикриттям танків, незважаючи на ворожу артилерію. Розміновуаали територію. 

— Кацапи не полінувалися під кожну міну поставити гранату з видьорнутою вже чекою, — розповідає один лейтенант Олександр Ковальський. — Тобто, якби ти прийшов і просто взяв її в руки, то вже би не спілкувався. 

Безвідмовний танк Тор

У танковій бригаді кожна машина має свою історію та навіть своє ім’я. Так, у “залізних” воїнів є легендарний танк, якого назвали Тор. 

Все тому, що він єдиний в роті досі жодного разу не ремонтувався і, кажуть хлопці, працює безвідмовно. Тож танкісти вирішили дати йому своєрідний позивний в честь скандинавського бога грому. 

Нині ж захисники 3-ї бригади продовжують воювати на передовій. Адже український контрнаступ досі триває. 

Дивіться як це було:

У коментарях хмельничани пишаються своїми захисниками та бажають якнайшвидше повернутися цілими й неушкодженими додому:

Нагадаємо. нещодавно, танкісти 3-ї окремої Залізної бригади та 8 полку спеціального призначення ССО імені Князя Ізяслава Мстиславича показали відео зі звільнених земель. Хлопці знімають короткі уривки боїв з росіянами, які не встигли втекти та показують свої військові трофеї. Своїм контентом діляться на сторінках військових підрозділів. Дивіться ці відео за посиланням. 

Більше про хоробрих воїнів можна прочитати в підбірці 

Історії бійців 3-ї танкової Залізної бригади

Нагадаємо історію командира 3-ї танкової Романа Шеремета. Він родом з Чернігівщини, та потрапив до ярмолинецької 3-ї танкової. Боєць не знає що таке страх на полі битви, розповідає що найважче на фронті та про що мріє після перемоги на ворогом. Його розповідь читайте за посиланням

Надзвичайно щемлива історія ярмолинчанина Віталія Хоптяра. Ще 23 лютого — директора місцевої дитячо-юнацької спортивної школи, а нині — командира танку одного із підрозділів 3-ї окремої танкової бригади. Він розповів про бій, у якому лише 2 українських танки дали прикурити 22 ворожим машинам; про зіткнення з окупантом під Авдіївкою. Читайте про це у матеріалі Танкіст Віталій Хоптяр розповів як нищить ворогів на передовій

Читайте про хороброго стрільця-зенітника Руслана Шимановського. Він з першого пострілу збив “Стінгером” ворожий гвинтокрил. Зізнається, що зовсім не боявся, а роздумувати було ніколи, бо прикривав побратимів з піхоти. Дивіться відео з бійцем у матеріалі Хмельницький танкіст збив ворожий гелікоптер зі “Стінгера”

Нагадаємо вам ще історію одного із бійців 3-ї танкової танкіста Валерія Жуковського. Військовий розповів як пішов на фронт та за що воює. А також про власну трагедію. Детальніше читайте в матеріалі Як живуть та воюють танкісти: історія Валерія Жуковського з Шепетівки.

А бригадиром 3-ї танкової є молодий 21-річний юнак Віталій Тимощук. Хоробрий військовий розповів про власні здобутки на війні та як вдалось поцупити ворожу техніку з-під носа росіян. А британський телеканал навіть зняв про нього сюжет. Про це можна прочитати у матеріалі Британські Sky News зняли сюжет про 21-річного танкіста з Хмельниччини. 

Радимо прочитати історію харків’янина Романа, який перевіз родину з Харківщини та пішов разом із сином воювати. Тепер донька Настя пише таткові на фронт листи, від яких неможливо не розплакатися, а боєць шле дружині світлини з букетами квітів. Історію хороброго чоловіка читайте в статті “Татусю! Як сильно тебе не вистачає”

Воює в танковій бригаді і тендітна жінка Тетяна Гайдамашко. Вона — військовий лікар і мама 6-річної донечки. Хоробра жінка вже має медаль “За врятоване життя” від президента. Про своє життя та службу в танковій бригаді розповідає в матеріалі Рідні були в шоці: хмельничанка розповіла як стала військовим лікарем

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Читач95

    Молодці хлопці-так тримати!
    Дякуємо ВАМ  за все!!!

keyboard_arrow_up