Тетяна Дрозд: Хочеш покращити своє життя? Почни танцювати!

Тетяна Дрозд: Хочеш покращити своє життя? Почни танцювати!
- Жінки, які займаються беллідансом, володіють надзвичайно сильною енергетикою, незалежно від віку та комплекції. Східний танець змінює жінку як зовні, так і внутрішньо, - каже багаторазова чемпіонка України зі східних танців хмельничанка Тетяна Дрозд.

Маючи відповідну освіту, вона могла б стати менеджером, бухгалтером або ж реабілітологом. Але Тетяна Дрозд обрала справою свого життя улюблене хобі – танці, і не помилилася. Вона є багаторазовою чемпіонкою України, організатором фестивалю східних танців, дизайнером костюмів для танцю, а у Хмельницькому має власну школу, де навчає мистецтву усіх бажаючих.

- Останніх дванадцять років і дня не минає, аби я не танцювала, - каже Тетяна Дрозд. – Танці знімають стрес, бо це так звана танцтерапія, жінки танцюють, бо зараз такий трішки нервовий період, і навіть коли були майдани в Україні, ми все одно танцювали. Переживали дуже, але старалися танцювати і якось трохи забувалися і виходили з тієї стресової ситуації. Східні танці – це мистецтво, і вони не просто розвивають жінку, а знімають багато її комплексів. Наприклад, якщо жінка повна, то почавши танцювати, вона розуміє, що справа не у вазі, а у хвилюваннях. Теж саме стосується і худеньких дівчат, жінок. Завдяки танцю можна розкрити своє внутрішнє «я».

Ви танцюєте з дитинства?

Відео дня
> - Так. Все, що людина має робити в майбутньому, вона робить в дитячі роки. Мені подобалося влаштовувати невеличкі концерти з дітьми. Хтось співав, хтось щось цікаве розказував. Я дуже хотіла танцювати, але так вийшло, що мама не мала змоги водити навчатися, не вистачало часу та й навчали лише українським танцям. На той момент для мене найкращим викладачем з танців був телевізор. Я любила дивитися на виступи ансамблю народного танцю Дружби народів Ігоря Моїсеєва, тоді він був відомим на весь Союз. Я знала всі танці 15-ти республік, знала, чим вони відрізняються й могла будь-який з них виконати. В шкільні роки, коли вже підросла, якось ті танці трішки відійшли в бік. В 90-х роках я захопилася китайським мистецтвом. В Хмельницькому був фізкультурно-оздоровчий комплекс «Олімп». Там відкрилися гуртки ушу – китайської гімнастики, я себе знайшла в цьому. Стала суворою жінкою-воїном. Дуже довго займалася сама, згодом почала давати вже уроки. Я любила це, фанатично любила. В мене були учні – всі хлопці. Жінка-воїн вчила хлопців ставати воїнами.

Зараз Ви виглядаєте дуже жіночно. Коли і чому відбулися такі кардинальні зміни?

- Коли я вже завагітніла, у 2004 році, в мене пройшли зміни всередині. У вагітної жінки спрацьовує материнський інстинкт, і ти вже не можеш бути жінкою-воїном, щось міняється. Я продовжувала займатися китайським мистецтвом, але мені також почав подобатися фітнес для жінок. Коли я приходила туди на тренування, треба було бути жінкою, виконувати багато плавних рухів. Я спочатку не могла так робити, і мене це дуже дратувало. Але час йшов, я удосконалювалася, їздила на різні фітнес-конференції, де вбрали участь закордонні викладачі. Потім в моду увійшов фітнес белліданс. Так я познайомилася зі східними танцями. Я була від цього просто в захваті. Танець дуже мене змінив.

А що саме змінилося?

- Я змінювалася не лише зовнішньо, але й внутрішньо, особливо помітно це було у ставленні до свого чоловіка Олега. Адже ці рухи допомагають жінці робитися ніжною, м’якою, ввічливою. Бо слов’янська натура жінки – це руки в боки і вперед, все зваливши на свої тендітні плечі. А східна жінка ніколи не бере у руки нічого важкого, окрім якогось глечика чи таці з гарними прикрасами. І коли жінка займається танцями, чує цю східну музику, вона змінюється – стає ніжною, гарною, терплячою, навіть змінює своє мислення.

Ви керуєте школою танцю. Хто приходить танцювати?

- Все залежить від мети. В принципі, танець живота можуть танцювати всі, незалежно від віку й форм. У нашій школі найменшій дівчинці чотири рочки, найстаршій жінці – 60. Хочу сказати, що, на жаль, дуже мало жінок за 50 років,

хоча їм треба займатися. Все залежить від суспільства, від наших економіки і фінансів. Я думаю, що пройде цей період і жінки в 60 та 70 все одно будуть займатися, тому що за кордоном це нормально, бо це здоров’я. Немає застою крові в малому тазі, з’являється рухливість суглобів, людина отримує енергетику і рухається. Дуже багато приходить дівчат з надмірною вагою, не впевнених в собі, і доводиться з цим боротися і пояснювати, що можна, а що ні. Також займаємося пілатесом – це красива реабілітація тіла для жінок, які не можуть стрибати, робити різких рухів чи мають якісь захворювання. Пілатес дуже гарно впливає на нервову систему, він знімає стрес та лікує опорно-руховий апарат, дуже добре підтягується м’язова мускулатура. В нашій школі танцю є дуже багато різних напрямків, тому що одним видом не можна займатися – це трохи нудно буває.

Ви зі своїми учнями берете участь в багатьох українських та закордонних танцювальних конкурсах та фестивалях. Чи відрізняється рівень підготовки танцівниць з різних країн?

- Так. Ми їздили по Україні дуже багато. Але конкурси є різні – в одних хороша організація, в других не дуже, то ми ходимо на свої (сміється – прим. авт.). У нас в Хмельницькому є потужний танцювальний фестиваль «Ориентал Денс Фаиза», де збирається багато професіоналів з белліденсу. Я являюся його організатором. Коли я їздила три роки попідряд на всі українські, то зрозуміла, що дуже багато є мінусів в організації. Тому вирішила зробити сама – так, як я це бачу. І люди до нас приїжджають з усієї України. Життя не стоїть на місці, і у важкий період для країни в Хмельницькому три дні поспіль проходив фестиваль, і ми дуже задоволені результатом. Нещодавно ми їздили в Польщу. За кордоном все це лише починається. Хоча вони люди багаті, але дуже відстають від нас. Наскільки от росіянки, білоруски, українки дуже сильні, а зараз і Казахстан за останні два роки піднявся. За кордоном зовсім інакші жінки, в них все є, мається на увазі фінансова спроможність, але вони трішки ледачі в навчанні. В нас дівчата люблять красу, вони прагнуть до цього всього. Китай піднімається, Японія танцює – ще трішки відстають, але потроху наздоганяють.

Ви зайнята людина, постійні змагання, фестивалі, тренування. Коли вдається відпочивати, як проводите свій вільний час?

- Я люблю так відпочивати, щоб не було багато людей. В мене життя постійно дуже насичене людьми, тому я люблю відпочивати в тиші. Це може бути звичайна поїздка на Дністер, це може бути море в якісь глухомані, за кордон можемо сім’єю поїхати, але це тихі та спокійні місця та курорти. А взагалі, в мене спорт, танці – це моє хобі. Мій чоловік Олег постійно каже: «Я тобі заздрю, тому що в тебе хобі й робота – все в одному. Це дуже рідко трапляється. Це ще в Бога треба заслужити». Я йшла дуже довго до цього, не зважаючи ні на що. Проти цього були і моя мама, і чоловік. «Навіщо воно тобі, кидай це заняття й працюй на нормальній роботі в офісі», – казали мені. Але з часом побачивши, що є гарні результати, підтримують мене у всьому.

А хто Ви за освітою? Де навчалися?

- В мене є три освіти. Спочатку я навчалася в Кам’янець-Подільському педагогічному університеті на кафедрі олімпійські види спорту. Але у зв’язку з тим, що в мене народилася дитина, довелося перевестися в Хмельницький. Пригадую, коли закінчила школу, я хотіла мати освіту «Менеджмент спортивної діяльності», але такого тут не було, був «Менеджер виробничих зв’язків», тож отримала цю спеціальність, потім – бухгалтера. А ще я реабілітолог, але ця професія вимагає кабінетної роботи. Я розуміла, що просто не витримаю, мені треба десь себе проявляти, щось шукати, допомагати людям, але по-іншому, тому що люди приходять не лише на танці, а приходять зі своїми бідами, радощами, діляться життєвими подіями, і деяким допомагаєш. Я – своєрідний психолог.

Вас манить Схід. Чи дивилися Ви турецький серіал «Величне століття. Роксолана»?

- Авжеж, гарний фільм. В ньому показана дуже велика психологія для жінки, як треба поважати свого чоловіка, щоб жити в нормальній, дружній, міцній сім’ї.

Чи асоціюєте себе з кимось з героїв серіалу?

- Хуррем, її гра як акторки мені сподобалася. Там гарно висвітлено події тих часів, багато чого є й в сучасному житті… Як вона з усім вправно справлялася – і з політикою, і з коханням. А які показані чудові сцени, коли Хюррем завойовувала серце султана! Саме так повинна жінка любити свого чоловіка, тоді вона ніколи його не втратить. Адже жінка свого чоловіка може зробити як султаном, так і алкоголіком. І коли вона неправильно будує стосунки з чоловіком, вона від цього ж сама постраждає. Жінка повинна боротися, вона господарка свого вогнища, вона повинна все тримати в своїх руках. Тому багато жінок приходять навчатися східних танців, аби зробити чоловікові подарунок, показати, що його дружина – найкраща.

Ви виглядаєте дуже щасливою жінкою, а чи так є насправді?

- Так. У мене все є – улюблена сім’я, робота. Я колись хотіла просто навчитися танцювати, але зараз бачу, що можу цим людям допомагати розкриватися. Ми робимо гарні фестивалі, конкурси, діти отримують медалі, дипломи, батьки щасливі. Мені подобається робити людей щасливими, від цього я отримую неабияке задоволення. Я дуже хочу, аби у наших людей було багато терпіння у такі нелегкі часи, щоб вони думали про найкраще і вірили в Бога, жили по законах божих. Дотримуючись цього, всі будуть жити щасливо. Нехай мрії збуваються!

Досьє:

Тетяна Дрозд (Фаїза)

Дата народження – 22 червня 1980 року

Одружена, має сина

Девіз: Думати про найкраще і бажати всім миру

Улюблена музика: східна

Домашня тварина: собака

Улюблена книга: «Источник Мудрости», «Мудрости великих»

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:45 Вважались зниклими безвісти. «На щиті» повернулись троє військових з Хмельниччини 19:51 Хмельничанин відсудив у сусідів кошти за затоплення квартири 19:02 Тепло повертається: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині 18:18 Пережила голод, війну та смерть синів: жительці Хмельницького виповнилось 105 років Від читача 11:02 Переваги працевлаштування осіб з інвалідністю для роботодавців 17:29 Восьмий день у Хмельницькому шукають 70-річну Галину Кудлу 16:59 Шахрай представився поліцейським і ошукав хмельничанку на 38 тисяч 16:26 У Хмельницькому перекриють рух вулицею у центрі міста 16:04 Скорочення Хмельницького обласного ліцею. Що про це відомо 15:33 Судитимуть жителя Кам'янеччини за зрізані три десятки дерев у «Подільських Товтрах» 15:00 Новий сезон ВСІМ Бізнес-ліги: склад учасників і календар матчів 14:45 Скандал навколо лікарні в Старокостянтинові: вимагають звільнити директорку 13:59 За вбивство чоловіка жителька Хмельниччини сяде на 9 років за ґрати 13:23 У Кам‘янці-Подільському автівка збила пенсіонерку на парковці 12:44 Судили 19-річного жителя Полтавщини, який приїхав до Хмельницького розкладати «закладки» 11:48 На будівництві в Дубовому обірвалася люлька з працівниками: продовження історії photo_camera 10:39 У Кам’янці відкрили туристичний сезон-2024: програма 10:01 На Хмельниччині затримали водія, який перевозив тисячу пачок контрафактних сигарет 09:02 Сьогодні, 26 квітня – річниця аварії на Чорнобильській АЕС
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up