Волонтер Ян Сорен побував у Хмельницькому. З чим приїхав та що розповів

Волонтер Ян Сорен побував у Хмельницькому. З чим приїхав та що розповів
  • Благодійник відвідує Україну не вперше.

  • З командою він доставив вже чимало допомоги.

  • Зупинятися на цьому волонтер не планує.

Хмельницький відвідав німецький волонтер Ян Сорен, який привіз гуманітарну допомогу для міста та інших регіонів. Це вже не перша його поїздка до України і не остання. З волонтером поспілкувався журналіст vsim.ua. Дізнавайтеся, з чим приїхав Ян Сорен та що цікавого розповів.

Головною метою візиту волонтера була доставка допомоги, зібраної в Німеччині. Це різноманітне медичне обладнання, екіпірування та техніка для рятувальників, обладнання для військових на зразок батарей та бронежилетів, продукти харчування. Ян Сорен розповів, що у майбутньому для Хмельницького привезуть машини «швидкої».

Запросила Яна Сорена громадська організація «Мистецька сотня „Гайдамаки“». Волонтер побував у міській дитячій лікарні, організації «Волонтерський лідер», Старокостянтинівському військовому госпіталі, зустрічався з керівництвом Хмельницької міської ради та військової адміністрації.

Відео дня

Хмельницький — не єдине місто, куди доставляли допомогу європейські волонтери. Команда Яна та кілька інших команд від початку повномасштабного вторгнення побували у Бахмуті, Харкові, Краматорську, на Донецькому та Луганському напрямках, у Миколаєві, Херсоні, поблизу кордону з Молдовою, у Тернополі, Львові, Дніпрі та Запоріжжі.

У своєму звичайному житті Ян має кілька занять. Він художник, медичний координатор, парамедик, проводить навчання для медичних працівників, а також є психологічним радником та археологом. Мешкає у Німеччині.

Свого часу Ян працював у німецьких містах зі своїм другом Гаральдом, збираючи гуманітарну допомогу у різних закладах. Потім Ян почав працювати сам. Розповідає — однією з найскладніших проблем, з якою зіткнувся, є переправка вантажів через кордони. Посольства не завжди можуть з цим допомогти, і частину вантажів просто не пропускали.

На початку повномасштабного вторгнення Ян Сорен втратив одного з членів своєї команди. Його застрелив ворожий снайпер в районі Харкова. Це був водій, а сталося це під час евакуації людей. Власне, це одна з причин, чому Ян привіз гуманітарну допомогу саме до Хмельницького. Адже тут її зручно розподіляти й відправляти до інших регіонів, при цьому іноземним волонтерам не обов’язково їздити до «гарячих точок».

Журналіст vsim.ua запитав у Яна Сорена про його враження від Хмельницького та хмельничан. Ось що він відповів:

— Мені дуже подобаються люди у Хмельницькому, вони дуже добрі та ввічливі. Я також спілкувався з військовими, з багатьма іншими людьми, і моя команда спілкувалася. І всі ці люди досить добре ставилися до мене та моєї команди, — сказав волонтер.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Katya Tkachyk

    Цивільні рік у полоні свободу цивільним атошнікам

keyboard_arrow_up