Перші підсумки посівної та тенденції розвитку тваринної галузі

Перші підсумки посівної та тенденції розвитку тваринної галузі
Добігає кінця посівна кампанія. Від того як організовано посів – залежить врожай, та й відповідно фінансово-економічний стан такої аграрної області як Хмельницька.

З цього приводу сьогодні під керівництвом заступника голови обласної адміністрації Володимира Кальніченка відбулася обласна селекторна нарада з питань догляду за сільськогосподарськими культурами, стану тваринництва, заготівлі кормів та цінової ситуації на продовольчому ринку.
Занепокоєність у Володимира Ілліча викликає відсутність конкретних дій щодо розвитку сільських територій. За його словами, наразі розвиток тієї чи іншої сільської місцевості в кращому випадку закінчується прописаним планом дій у цьому напрямку, проте без жодної його реалізації. А в багатьох населених пунктах такі програми навіть не складені.
Що стосується перебігу посівної, варто зазначити, що наразі посів зернових на теренах області складає трохи більше 80% площі від запланованих територій. Так, посадовець відзначає: «Зокрема, на сьогоднішній день засіяно 731 тис га ярих культур, що складає близько 93% від плану». За даними департаменту агропромислового розвитку найуспішніше уже посаджений буряк – 101,4% та соняшник – 96%.
Неабияку увагу звернув Володимир Кальніченко на розвиток тваринної галузі краю. Він наголосив, що необхідно включати усі ресурси і важелі аби запобігти та не допустити скорочення поголів’я тварин. «Найбільше зусиль потребує збереження і примноження чисельності великої рогатої худоби, яка забезпечує населення м’ясо-молочною продукцією» – зазначив посадовець. Натомість ситуація з розведенням птиці є більш стабільною, чисельність якої в області становить більше 12 млн голів.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:17 Суд конфіскував у росіянки успадковану землю на Хмельниччині 20:45 На Хмельниччині попрощались з шістьма захисниками: імена 20:01 На Хмельниччині суд повернув водосховище громаді з приватних рук 19:15 У Хмельницькій міськраді провели чергове засідання виконкому: основні рішення Від читача 17:01 ЯКЩО ТИ НЕ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВОЇМИ СИЛАМИ АБО ФІНАНСАМИ, ТО МИ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВІЙ ЧАС! 18:22 На Хмельниччині повторно виставили на аукціон Нігинський кар’єр 17:36 На Хмельниччині двоє браконьєрів наловили риби на кримінал 16:49 Двоє мешканців Хмельниччини постануть перед судом за жорстоке вбивство 15:59 Жителька Хмельниччини, яка відзначила 100-річчя, розповіла про секрет довголіття 15:15 На Хмельниччині суд оштрафував члена ВЛК за хабарництво 14:38 У Хмельницькому попрощались із 31-річним військовим Романом Бочковським photo_camera 14:14 На Кам'янеччині затримали чоловіка, який встромив ножа у груди свого сина 13:46 Рекрутинговий пункт ЗСУ на Хмельниччині: що це таке і як працює 13:16 Алкоголю в 15 разів більше норми: на Шепетівщині водія притягнули до відповідальності 12:31 Шахрайство на криптовалюті: історія хмельничанки, яка хотіла навчитися заробляти 12:07 Коли у школах Хмельницького розпочнуться літні канікули 11:58 Валюти дорожчають. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА) 11:32 На Хмельниччині п’яний чоловік стріляв у патрульних photo_camera 10:32 Середня пенсія на Хмельниччині – 4 870 гривень, – ПФУ 09:40 П’яний водій на смерть збив хмельничанина і тікав з місця події
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up