Сергій Лабазюк виступив проти «законів про РРО»: Ми маємо захистити малий і середній бізнес! (прес служба Сергія Лабазюка)

Сергій Лабазюк виступив проти «законів про РРО»: Ми маємо захистити малий і середній бізнес! (прес служба Сергія Лабазюка)

Народні депутати спільно з ГО «Союз захисту підприємництва» розробили законопроект, який скасовує норми так званих «законів про РРО» про обов’язкові касові апарати для фізичних осіб-підприємців (ФОП).

Про це заявив на брифінгу в Верховній Раді народний депутат Сергій Лабазюк, який став співавтором відповідного законопроекту.
«Разом з Союзом захисту підприємництва розроблено законопроект, яким ми пропонуємо внести і зміни  і залишити ті норми , які діяли в попередньому періоді», - заявив депутат.
 Він зазначив, що сьогодні вести малий чи середній бізнес в Україні дуже ризиковано.
«Підприємці щодня відчувають тиск та змушені виживати, але не завдяки допомозі держави, а всупереч її відсутності. Також підприємці потерпають від рейдерства», - заявив Сергій Лабазюк.
Депутат відмітив, що нещодавно вдалось домогтись ухвалення закону №0858 щодо протидії аграрному рейдерству, автором якого він є ще з минулого скликання парламенту.
«Саме завдяки злагодженій роботі профільних асоціацій, суспільства, потерпілих сторін, ми спільно напрацьовували ті зміни, які потрібно було передбачити в законодавстві, щоб не дати можливості розвиватись цій ганебній практиці. Цим законом ми захищаємо майнові права власників і користувачів земельних ділянок та запобігаємо протиправному поглинанню і захопленню підприємств в аграрному секторі економіки», - підкреслив нардеп.
Разом з тим, Сергій Лабазюк відмітив, що держава, замість того, щоб підтримати бізнес, продовжує заганяти його в глухий кут.
За його словами підприємці масово скаржаться після ухвалення так званих «законів про РРО», які уже встигли охрестити, як закони про тотальну фіскалізацію.
«Саме малий бізнес є запорукою розвитку країни – це створення робочих місць, втілення в життя мрій багатьох молодих людей, а саме створення власного підприємництва», - зазначив політик.
Він додав, що це нововведення, можливо, залучить в бюджет кошти в короткій перспективі, однак зменшить кількість підприємців і робочих місць.
«Придбання касового апарату коштуватиме від 5000 грн. А якщо це буде програма в смартфоні, її обслуговування обійдеться близько 1000 грн на місяць. Не кажучи вже про необхідність придбати відповідний смартфон. Я вже бачу, як на хмельницькому ринку продавці курятини працюють на смартфонах РРО із можливістю оплатити через PayPass. Виглядає це дещо фантастично», - заявив Сергій Лабазюк.
Він підкреслив, що, навпаки, потрібно створювати можливості для малого бізнесу.
«В усьому цивілізованому світі влада надає інструменти для малого і середнього бізнесу. Тож ми сьогодні маємо не ставити ФОП-ів у складну ситуацію, а допомагати їм. Систему потрібно вдосконалювати, але через обговорення безпосередньо з підприємцями. Ми маємо розробити той механізм, який дасть можливість їм розвиватись. Саме шляхом співпраці з підприємцями, ми зможемо говорити про збереження людей в Україні, а не виїзд їх на заробітки за кордон», - підсумував Лабазюк.
Нагадаємо, Верховна Рада 20 вересня ухвалила закони "Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг" (законопроєкт №1053-1) та "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо детінізації розрахунків у сфері торгівлі і послуг" (№1073). Після ухвалення закони отримали номери 128-IX та 129-IX.
Зокрема, запроваджується ряд мотиваційних заходів для споживачів, аби вони контролювали проведення розрахункових операцій продавцями та надавачами послуг через реєстратор розрахункових операцій (РРО), а для продавців – низку заходів, аби спростити користування РРО і посилити відповідальність за відмову це робити.

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
17:45 У Старокостянтинові масово звільняються лікарі: деталі 17:19 Захисник після реабілітації склав іспит в автошколі для осіб з інвалідністю на Хмельниччині 16:33 На Нетішинському водосховищі встановлюють штучні нерестовища 15:46 Посадовицю Хмельницького Держгеокадастру оголосили у міжнародний розшук Від читача 16:16 Оптична мережа АТ «Укртелеком» уже сягає 80 тисяч кілометрів 14:57 «Родина для кожної дитини»: на Хмельниччині 13 громад розвиватимуть сімейний патронат 14:12 У Старокостянтинові відкрився оновлений ізолятор тимчасового тримання 13:48 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 13:32 На Хмельниччині правоохоронці затримали 17-річного «закладчика» 12:30 Судили злочинну групу, яка постачала наркотики до хмельницького СІЗО 11:51 У національному природному парку на Хмельниччині встановили готелі для комах photo_camera 11:26 Долар і євро пішли вгору. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА) 10:54 Жінка з Хмельницького району перерахувала шахраям майже 142 тисячі гривень 10:19 У Хмельницькому районі виявили сім’ю з трьома дітьми, яка живе без електрики 09:37 На Хмельниччині збили 2 «шахеди». Без постраждалих і руйнувань 09:06 У Шепетівці затримали місцевого за крадіжку. Він намагався втекти з області 18:08 «Буде оберігати своїх дівчаток». У Хмельницькому попрощаються з Олександром Перцем
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up