Точка зору: Місцеві бюджети хочуть «навантажити» додатковими мільярдами

Точка зору: Місцеві бюджети хочуть «навантажити» додатковими мільярдами

Парламент має активно включився в доопрацювання Держбюджету-2018, аби зменшити навантаження на місцеві бюджети. Про це заявив народний депутат Сергій Лабазюк під час свого виступу в сесійній залі Верховної Ради.

Нардеп нагадав, що при підготовці проекту Держбюджету-2018 до першого читання парламентарі подали більше 2 тис. поправок. Він також закликав підійти до їх розгляду прагматично і не відкладати розгляд проекту бюджету «під ялинку».

За словами політика, пропозиції депутатів ВР мають ґрунтуватись на реальних проектах, що сприятимуть розвитку та посилять нещодавно прийняті та вже запущені реформи.

Як зауважив С. Лабазюк, депутати мають працювати консолідовано. Особливо, в частині реформи децентралізації. Оскільки значною мірою саме від Держбюджету на наступний рік залежатиме, чи буде продовжено децентралізацію і чи будуть закріплені досягнення останніх років у проведенні реформи.

Політик наголосив, що в сьогоднішньому варіанті Держбюджету є ризики для місцевих бюджетів. Зокрема, зі складу субвенції на оплату житлово-комунальних послуг вилучено компенсацію пільг для окремих категорій громадян. У грошовому еквіваленті це - 7 млрд грн. Крім цього, запропоновано збільшити відсоток вилучень коштів з місцевих бюджетів з 50% до 80%.

«Такими рішеннями ми знову ставимо громади «на розтяжку». Яка це тоді фінансова децентралізація?, - зазначив С. Лабазюк. - Саме з нас, з парламенту, а не з уряду питатимуть люди в округах по всій країні, а що це ми за бюджет прийняли?! Тому треба підійти до розгляду без політиканства. Маємо приймати рішення, які сприятимуть збільшенню державних та місцевих доходів, розвитку економіки. Люди мають побачити «світло в кінці тунелю», бо вже зачекалися».

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
15:51 Кам’янчанин лаявся на стареньку матір і отримав за це вирок 15:03 На Хмельниччину “на щиті” повернулися четверо військових: хто вони 14:11 На Хмельниччині завершили сівбу цукрового буряка: скільки посіяли 13:22 На Хмельниччині рятувальники дістали кота із колодязя (ВІДЕО) Від читача 11:45 Підприємствам теплопостачання продовжили режим ПСО 12:29 У Хмельницькому відбудеться забіг на підтримку «Сталевого кордону» 11:37 Працівники колонії на Хмельниччині знайшли «сюрприз» в помідорах 10:46 Розстріл поліцейських у сусідній Вінничині: поліція шукає нападників 09:58 На Хмельниччині за добу сталось три пожежі: що горіло 09:13 На Хмельниччині з 2022 року затримали 86 нелегалів з росії: що з ними зробили 21:02 На Хмельниччині запрацював регіональний офіс “Зроблено в Україні”: мета проєкту 20:26 Команда хмельницьких архітекторів перемогла у конкурсі на меморіал Героїв у Львові (ФОТО) 19:23 У Хмельницькому будинок культури незаконно перебував у приватній власності, – прокуратура 18:37 На Хмельниччині засудили 18-річну дівчину, яка займалася шахрайством в інтернеті 18:06 На Хмельниччині будують 4 індустріальні парки: для чого це потрібно 17:33 У Хмельницькому попрощалися із захисником Олександром Перцем 17:01 Заморозки та вітер: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up