Точка зору: Народні депутати ініціюють додаткову державну підтримку українським с/г виробникам

Точка зору: Народні депутати ініціюють додаткову державну підтримку українським с/г виробникам

У Верховній Раді хочуть запровадити надійні гарантії с/г виробникам щодо повернення банківських кредитів та страхування від ризиків. Відповідні зміни пропонується внести до деяких законів та Бюджетного кодексу України. Серед авторів – народний депутат Сергій Лабазюк.

Як зазначив нардеп, агропромисловий комплекс – один із найважливіших секторів економіки країни. Тому держава активно підтримує програми розвитку фермерських господарств, закладення садів, виноградників та ягідників, тваринництва та сільгосптоваровиробників. Але на практиці освоєння коштів у АПК відбувається не в повному обсязі й залишаються великі залишки. Також великою проблемою для аграріїв є захист від с/г ризиків. Тому пропонується створити дієвий механізм надання гарантій на повернення банківських кредитів та страхування.
Пропонується, що у 2017-2019 рр. щорічний обсяг коштів держбюджету, які спрямовуються на підтримку с/г товаровиробників, становитиме не менше 1% випуску продукції у сільському господарстві, а у 2020-2025 рр. – не менше 1,5%.
При цьому 20% такої підтримки використовуватиметься с/г виробниками для закупівлі вітчизняної техніки та обладнання. А залишки коштів на кінець бюджетного періоду, передбачених на державну підтримку с/г товаровиробників, перераховувати до спеціального фонду держбюджету та спрямовувати виключно на гарантування повернення банківських кредитів та страхування від с/г ризиків.
Прогнозується, що прийняття відповідних ініціатив та реалізація їхніх положень дозволить створити передумови для додаткової підтримки с/г товаровиробників.

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:11 Напав з ножем на перехожого на залізничому вокзалі: у Шепетівці судитимуть бандита 21:03 Новий депутат облради з мільйонами «в заначці»: хто такий Ілля Логін 20:33 За побиття дитини судили маму з Хмельниччини 19:45 Хмельницький попрощався з двома воїнами: Олегом Попелем та Юрієм Броварним Від читача 15:03 Хмельницькі кардіологи провели майстер-клас у м.Нетішин 19:10 Обрізка дерев: чому скаржаться хмельничани і що кажуть екологи photo_camera 18:28 Гостювання сина в матері закінчилось трагедією на Хмельниччині: деталі справи 17:41 Працівниця банку на Хмельниччині привласнювала допомогу родичам загиблих воїнів 17:03 У Хмельницькому пенсіонеру стало погано біля річки: його врятували патрульні 16:29 Погіршення погоди та обстріли: на Хмельниччині прогнозують погодинні відключення світла 16:16 Торгова марка SvitloSteli: Нове слово у світі натяжних стель і освітлення (новини компаній) 16:01 «Непридатність до військової служби»: скільки беруть за це на Хмельниччині і чим все закінчується 15:23 Житель Хмельниччини з гепатитом С сяде за ґрати за ухилення від мобілізації 14:43 Опублікували список TikTok-каналів, які поширюють ворожу пропаганду 14:06 Платні соціальні послуги в комунальних закладах Хмельниччини: яка вартість 13:43 У Хмельницькій митниці новий керівник. Що про нього відомо 13:02 На Староміській військові силою затримали чоловіка. У ТЦК кажуть, що він ухилянт play_circle_filled 12:40 Загинули двоє військових з Хмельниччини: Олег Улянчук та Микола Кулябін 12:06 Дружина Гереги стала власницею квартири за 38,9 мільйона 11:55 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up