У центрі облаштують парковки за мільйон гривень

У центрі облаштують парковки за мільйон гривень
Фото з архіву редакції
  • На Староміській, Вайсера, Грушевського та Соборній мають з’явитися платні парковки.

  • Їх мають облаштувати коштом міського бюджету.

  • Для цього наймуть приватну фірму.

У центрі Хмельницького мають з’явитися платні парковки. Раніше у міськраді визначили точні місця їхнього розташування на вулицях Староміській, Вайсера, Грушевського та Соборній. Опис ви можете переглянути в окремому матеріалі.

Журналіст vsim.ua запитував міського голову Олександра Симчишина, коли ж таки запустять платне паркування на вулицях містах. Той відповів, що терміни поки не визначили. Однак додав, що плату можуть впровадити спочатку на одній із ділянок, а потім поширити й на інші. Це було на початку червня.

На початку ж липня комунальне підприємство по будівництву, ремонту та експлуатації доріг (КП БРЕД) оголосило закупівлі послуг з облаштування парковок — по одній процедурі на кожну з чотирьох вулиць (Староміська, Вайсера, Грушевського й Соборна). У всіх випадках технічне завдання зводиться до встановлення стійок та дорожніх знаків, а також нанесення розмітки. Загальна вартість оцінюється у понад мільйон гривень з податками.

Відео дня

При цьому такі роботи є стандартними для КП БРЕД. До прикладу, все це (а також укладання плитки й перенесення світлофорів) було виконано під час облаштування пішохідного переходу біля СІЗО на Кам’янецькій.

Тоді ж журналіст vsim.ua намагався дізнатися, чому для стандартних завдань шукають приватну фірму. Виконувач обов’язки начальника управління комунальної інфраструктури Василь Кабальський коментувати це відмовився й попросив написати запит.

У відповіді на нього журналісту vsim.ua повідомили, що роботи хочуть доручити приватним фірмам, бо частину працівників комунального підприємства мобілізували, а інших набрати неможливо. І якщо ті працівники, що лишилися, будуть займатися парковками, то не встигнуть нанести розмітку на вулицях міста згідно з планом.

Підрядників, які виконаються замовлення, поки не визначили — закупівлі не відбулися через «відсутність пропозицій». Найімовірніше, їх оголосять знову, принаймні, про плани відмовитися від цих витрат у відповіді комунальників не повідомляється.

Нагадаємо, що на перехресті Проскурівської («стометрівка») та Проскурівського підпілля планують облаштувати піднятий пішохідний перехід. Він замінить три наявні «зебри» та матиме ширину 10 метрів. Висота його складатиме 15 сантиметрів, а складений він буде з тротуарної плитки. Вартість проєкту складає майже 392 тисячі гривень. Більше про це дізнавайтеся з окремого матеріалу.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (23)
  • Дмитро Коробчинський

    Чинуші все роблять щоб люди їх ненавиділи все більше і відраза до цієї країни зростає. Хай Симчишин ,Новачок,Тюрін беруть зброю і воюють за свої статки, платні парковки і все що вони награбували за роки.
  • Андрей Гришнюк

    Забули як нещодавно нили де ППО, чому немає...

    Вам зараз парковок уже не вистачає?

    А те що не вистачає тим хто воює вже не хвилює?

    Кожен день просять тепловізори,мавіки,турнікетів немає!...

    А тут мільйони на парковки😡😡😡
  • Ruslana Hniezdova

    Йде війна потрібні гроші. Пройшов буревій потрібні гроші . А нам не вистачає парковок … То що маємо в пріоритеті? Людські життя чи парковки ? Чому всі думають, що це мене не стосується? Висловлюйте своє ставлення до таких дій міськради! Необов’язково негативним коментарем. Можна і негативним смайлом.

    Инесса Вебер reply Ruslana Hniezdova

    Ruslana Hniezdova дурепа, або бот
    Ти навіть не розумієш з чого формується бюджет, та з яких грошей дрони купують

    Читач62 reply Инесса Вебер

    Пані чому обзиваєте людей? Дура якраз ви!  Зарядили зі своїм бюджетом як той какаду.
  • Nelli Saw

    Тільки парковки за мільйон нехватає, позор. Хлопцям передайте на передову.

    Инесса Вебер reply Nelli Saw

    Nelli Saw так всі гроші з парковки йдуть до бюджету, з нього й формуються бюджети збройних сил

keyboard_arrow_up