На «стометрівці» хочуть облаштувати підвищений пішохідний перехід за 392 тисячі

На «стометрівці» хочуть облаштувати підвищений пішохідний перехід за 392 тисячі
Скріншот з Карт Google
  • Новим переходом планують замінити три «зебри».

  • Ширина його складе 15 метрів.

Пішохідна частина Проскурівської, відома також як «стометрівка», є однією з найбільш людних вулиць у центрі Хмельницького. Цю ділянку перетинають вулиці з автомобільним рухом. На таких перехрестях сходяться потоки великої кількості пішоходів та машин.

Одне з таких перехресть, а саме Проскурівської та Проскурівського підпілля, запланували оновити. Комунальники хочуть облаштувати тут піднятий пішохідний перехід, як той, що розташований на вулиці Зарічанській біля головного управління Нацполіції. Перехід на «стометрівці» матиме ширину 10 метрів та висоту 15 сантиметрів. Він буде викладений тротуарною плиткою. Про це повідомили в управлінні комунальної інфраструктури у відповідь на запит журналіста vsim.ua.

Зараз на перехресті є три пішохідних переходи, які перетинають вулицю Проскурівського підпілля. Їх після завершення робіт ліквідують. Також на підходах укладуть тактильну плитку та встановлять стовпчики, аби авто не заїжджали на пішохідну зону.

Відео дня

Вартість облаштування нового переходу оцінили у майже 392 тисячі гривень з податками. Така інформація розміщена у системі електронних закупівель «Prozorro». Підрядника почали шукати 4 липня, однак поки що не знайшли, адже пропозицій відтоді не було. Замовником є комунальне підприємство по будівництву, ремонту та експлуатації доріг.

Згідно з технічним завданням, фірма-виконавець має виконати такі роботи:

Зазначимо, що останнім часом комунальне підприємство по будівництву, ремонту та експлуатації доріг все частіше шукає підрядників на досить прості завдання, як от встановлення знаків чи укладання плитки. Зазвичай такі роботи воно виконувало самостійно, натомість зараз готове платити гроші приватним фірмам. Ми дізналися, як це пояснюють чиновники управління комунальної інфраструктури — читайте про це в окремому матеріалі.

А як ви вважаєте, чи доцільне облаштування такого переходу на «стометрівці»? Голосуйте та пишіть свої думки у коментарях.

Опитування

Чи доцільне облаштування нового переходу на «стометрівці»?

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (38)
  • Читач99

    Боже, як зараз потрібен такий пішохідний перехід коли літають ракети та дрони? ,Схаменіться чиновники, досить пиляти бюджетні кошти і куди дивиться дбр?
  • Валентин Захарчук

    392 000грн на пішохідний перехід?
    Це близько 23 fpv дронів-камікадзе відповідно мінус мінімум 23 окупанти або їхньої техніки.

    Комусь з хмельничан реально потрібен цей перехід саме зараз?
  • Kostia Prytkov

    Мабуть, це остання каденція для чинного...
  • Алена Лесик

    Найкраще закупити обладнання на випадок знеструмлення чи інших аварійних відключень. Це для громади набагато потрібніше, ніж перехід, який і так нормально функціонує

keyboard_arrow_up