У Хмельницькому запустять автобусний маршрут через Прибузьку і Трудову

У Хмельницькому запустять автобусний маршрут через Прибузьку і Трудову
  • У місті мають запрацювати два нові маршрути.
  • Вони сполучатимуть Ружичну та Лезневе із центром міста.
  • Дізналися якими вулицями вони будуть курсувати і коли саме запрацюють.

“Дайте маршрутки чи тролейбуси в Ружичну”, “Запустіть більше транспорту в Лезневе”, - коментарі із подібними закликами часто з’являються на сайті vsim.ua та соцмережах. Так хмельничани закликають владу хоча б частково розв’язати проблему із сполученням цих мікрорайонів з іншими частинами міста. Адже громадського транспорту, який курсує в Ружичну чи Лезневе, на думку містян. замало.

Одним з кроків до покращення ситуації стало рішення виконавчого комітету Хмельницької міськради у вересні цього року. Тоді затвердили два нових автобусних маршрути:


№4 - Ружична - Староміська 

Відео дня

(через вул. Глушенкова, вул. Кам’янецьку, вул. Подільську, вул. Соборну,    вул. Староміську, вул. Кам'янецьку та вул. Глушенкова)

  • №5 - Лезневе - Староміська 

(через Вінницьке шосе, вул. Вінницьку, прс. Миру, вул. Бандери, вул. Кам’янецьку, вул. Подільську, вул. Соборну, вул. Староміську, вул. Кам'янецьку, вул. Бандери, прс. Миру, вул. Вінницьку та Вінницьке шосе)


Дані маршрути поки не запрацювали. Їхній запуск запланований на лютий 2022 року. Про це vsim.ua розповів заступник міського голови Микола Ваврищук. За його словами, до того часу все ж має відбутися тендер із закупівлі нових автобусів і тролейбусів в лізинг. Саме цей транспорт мають використовувати на нових маршрутах.

Також чиновник повідомив, що один із маршрутів змінять. Мова йде про №5 - Лезневе - Староміська. За словами Миколи Ваврищука, у схему руху найближчими днями буде внесено зміни. Хочуть, аби автобуси їхали через Трудову і Прибузьку. Ось як він пояснює таке рішення:

Додає Микола Ваврищук, що із Трудової автобус буде повертати на Прибузьку. Далі їхатиме по Свободи і Подільській. Зараз вирішують чи буде автобус розвертатися на Староміській чи буде він їхатиме далі по колу і знову їхатиме по Прибузькій. Якою буде остаточна схема руху, стане відомо, орієнтовно, цього тижня. Зміни мають бути відображені у відповідному рішенні виконавчого комітету міськради. 

Також в документі має бути прописана інша кількість автобусів, які будуть працювати на кожному із маршрутів. У попередньому рішенні зазначалося, що їх буде по 2. Тепер планується. що їх буде щонайменше по 3. У міськраді вважають, що так інтервал руху стане меншим і сприятиме привабливості маршрутів для хмельничан.

У планах міськради, за словами Миколи Ваврищука, збільшення кількості маршрутів, які сполучатимуть різні мікрорайони міста із центром міста. Які саме вони будуть, поки не зазначається. Друзі, а які маршрути потрібно запровадити, які змінити або ж закрити задля того, щоб покращити громадський транспорт у Хмельницькому?

Згідно із даними сервісу Dozor city, у Хмельницькому офіційно діючими є 32 автобусні маршрути і 26 тролейбусних. Наскільки добре ви їх знаєте, перевіряйте за допомогою тесту - Куди їде маршрутка чи тролейбус? Тест для хмельничан

Читайте також:

Запитали в нового керівника управління транспорту про головні проблеми в місті (ВІДЕО)

На Бандери та Кам’янецькій додадуть смуги для громадського транспорту (КАРТА)

Робота громадського транспорту: від хмельничан чекають побажань і пропозицій

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (28)
  • Ирина Стафеева

    Катастрофічно не вистачає транспорту на масив Лезневе 2! Доводиться чекати по 30-40хв, а то і по годині.Окрім маршрутки #54 нічого туди не їде 🤷 Ми такі ж самі мешканці міста, як і жителі інших мікрорайонів, нам теж щодня потрібно їздити на роботу та повертатися ввечері додому, ми також є платниками податків! Ми повинні бути рівні в правах на користування громадським транспортом. Змушувати нас, жителів Лезневе 2, витрачати щодня годину часу на те, щоби дочекатися маршрутки -- це відверте знущання! Дуже потрібно, аби маршрутки #54 дотримувались свого графіку руху (рейс кожні 18хв). Чому би також не відновити маршрут автобуса #9 ? Людям добиратись на дачі геть немає чим
  • Анатолий Банашко

    За дальни гречани ниде мова не йде, такого мастак у моста немаэ
  • Андрей Купельский

    Все нове - це добре забуте старе., колись був маршрут під номером 4(Ружична-Юність), скасували його через нерентабільність
  • Свитлана Жуковська-Присяга

    Та невже?

keyboard_arrow_up