У Хмельницькому обрали бренд міста

У Хмельницькому обрали бренд міста
  • Протягом десяти днів хмельничани могли голосувати за кращий варіант бренду міста. 
  • З-поміж трьох проектів хмельничани обрали логотип і у вигляді герба Хмельницького і слоган "Щодня новий". 
  • Двоє дизайнерів, які розробили цей варіант, будуть працювати над розробкою повноцінного брендбуку.

В стратегії розвитку Хмельницького до 2025 року прописали брендування міста. Міська рада запланувала, щоб і Хмельницький мав свій логотип і слоган. З'явитись він має у 2018. Розробкою бренду займається Агенція розвитку міста. Ще у листопаді минулого року запустили опитування хмельничан, яким вони бачать Хмельницький. Після того провели бренд-сесію, на яку запросили місцевих підприємців, культурних діячів, громадських активістів. З ними обговорили їхнє бачення бренду міста. Пропозиції та ідеї сформували у технічне завдання. 

12 грудня стартував конкурс серед дизайнерів та художників. Вони мали не лише запропонувати графічний логотип і слоган, але й показати, в якій кольоровій гаммі і де саме він може використовуватись. На подачу робіт вони мали два місяці. Прийом тривав до 5 лютого. Після цього конкурсна комісія визначила три найкращих варіанти і виставила їх на голосування. Воно тривало до 20 лютого. 

Найбільше голосів – 1345 отримала робота "Щодня новий" хмельничан Павла Іванова та Олексія Лисюка. Саме з ними міська рада заключить договір на розробку повноцного брендбуку.

Відео дня

Елементами логотипу є стріли, що висвітлюють спрямованість на розвиток та еволюцію міста. Також, таке представлення бренду підкреслює повагу до історії міста, при цьому розкриває його сучасну сутність — постійний рух вперед та оновлення. Концепція бренду будується на полівекторності — перетині безлічі можливостей, що відкриває Хмельницький для кожного, перетині безлічі шляхів і напрямків. Місто розвивається безупинно. Хмельницький змінюється. Хмельницький щодня новий. Саме таке розуміння сьогодення та майбутнього міста, лягло в основу усієї концепції бренду, та буде використовуватись для розробки комунікаційних стратегій.

На другому місці з результатом 1195 опинилася робота вінницького дизайнера «Серце поділля» Максима Каплюка. Третє місце та 880 голосів віддали за роботу «Зростаючи разом» Павла Приймича зі Львова.

В Агенції розвитку міста кажуть, проект переможця не буде остаточним. Він ще буде корегуватись відповідно до зауважень хмельничан. Також планують звернутись до еспертів з графічного дизайну.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (25)
  • Igor Novosadyuk

    худший вариант ((((
  • Коля

    Не бренд а х.. я,  як таке можна обирати ???!!!
  • Valery Napytkin

    ну, алюзія на серце на центральній стрілі ніби прослідковується. На чорній стрілі чорне серце. Чорне, Карле, чорне! Хмельничани вітають вас! Хоча, з іншого боку, вповні схоже на кістку... За завалений шрифт тут вже казали - чомусь "дизаінери" вважають, що спотворивши нормальний аріал чи таймс, вони створили крутизну.
  • Катя Попик

    Перший варіант був самий вдалий, недивлячись на колір
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:01 На Хмельниччині суд повернув водосховище громаді з приватних рук 19:15 У Хмельницькій міськраді провели чергове засідання виконкому: основні рішення 18:22 На Хмельниччині повторно виставили на аукціон Нігинський кар’єр 17:36 На Хмельниччині двоє браконьєрів наловили риби на кримінал Від читача 17:01 ЯКЩО ТИ НЕ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВОЇМИ СИЛАМИ АБО ФІНАНСАМИ, ТО МИ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВІЙ ЧАС! 16:49 Двоє мешканців Хмельниччини постануть перед судом за жорстоке вбивство 15:59 Жителька Хмельниччини, яка відзначила 100-річчя, розповіла про секрет довголіття 15:15 На Хмельниччині суд оштрафував члена ВЛК за хабарництво 14:38 У Хмельницькому попрощались із 31-річним військовим Романом Бочковським photo_camera 14:14 На Кам'янеччині затримали чоловіка, який встромив ножа у груди свого сина 13:46 Рекрутинговий пункт ЗСУ на Хмельниччині: що це таке і як працює 13:16 Алкоголю в 15 разів більше норми: на Шепетівщині водія притягнули до відповідальності 12:31 Шахрайство на криптовалюті: історія хмельничанки, яка хотіла навчитися заробляти 12:07 Коли у школах Хмельницького розпочнуться літні канікули 11:58 Валюти дорожчають. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА) 11:32 На Хмельниччині п’яний чоловік стріляв у патрульних photo_camera 10:32 Середня пенсія на Хмельниччині – 4 870 гривень, – ПФУ 09:40 П’яний водій на смерть збив хмельничанина і тікав з місця події 09:21 На Львівському шосе 25 квітня не буде води
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up