Куди подіти очі? Що в Хмельницькому соромно показати гостям

Куди подіти очі? Що в Хмельницькому соромно показати гостям
  • Хоч Хмельницький місто не дуже туристичне, та приїжджих тут часто-густо хоч відбавляй.
  • Редакція vsim.ua вирішила створити перелік місць, за які соромно перед гостями. 
  • Їх вийшло десять.

Більшість з місць, які б ми не показували гостям Хмельницького, є занедбаними. Список створений на основі власних спостережень. Тож він є суб’єктивним. До нашого  переліку ви можете додати свій варіант. Його залишайте у коментарях.

Невідреставровані скульптури Мазура

Відомі в Хмельницькому залізні скульптури були створені ще у 80-90-х роках. Їх автором є хмельницький митець Микола Мазур. У Хмельницькому вони знаходяться в парку імені Михайла Чекмана та в сквері імені Тараса Шевченка. Наразі деякі з них вже відреставрували. Втім більшість вже давно втратили свій колись вельми привабливий вигляд. Фарба на них облущилася, тож вони стали схожими на брухт, а не скульптури.

Відео дня

“Чортове колесо” в парку Чекмана

“Чортове колесо”, що в парку імені Михайла Чекмана, звели в середині 1980-х років. Атракціон не працює. Наразі споруда в аварійному стані. Металеві частини вже давно поржавіли, а фарба облущилася. 

Будинок молоді на Інститутській

Будинок молоді “Проскурів” поселився на вулиці Інститутській у 80-их роках. Для чого тільки не були призначені стіни цієї будівлі: від кінотеатру до танцювального клубу. Втім не прижилося там нічого й досі. Будівля й досі пустує. Натомість у її стінах є щілини, через які видніються пляшки з-під алкоголю й недопалки.

Громадські вбиральні

Безкоштовних туалетів у Хмельницькому є чимало. Багато з них знаходяться в парках і скверах міста. Журналісти vsim.ua вже проводили у них ревізію. У більшості з них смердить, а зовнішній вигляд залишає бажати кращого. 

Будинок побуту на Юності

Будинок побуту, що знаходиться навпроти зупинки “Юність” має занедбаний вигляд. Старе сіре приміщення майже повністю завішане вивісками з рекламою, вигляд якої є не дуже привабливим. До того ж будівля вже давно потребує ремонту. 

Картинки по запросу озеро на озерній хмельницький

Водойма на Озерній

Мешканці мікрорайону Озерна вже давно скаржаться на відсутність облаштування зони відпочинку біля водойми. Свої петиції містяни залишали на сайті звернень до міської ради. Освітлення, нових лавок, урн для сміття і біотуалетів поблизу озера поки немає. Можливо, вони з’являться в майбутньому. Принаймні, це обіцяє міська рада.

Автовокзал на Юності

Автовокзал №3, що знаходиться поблизу овочевого ринку, псує зовнішній вигляд міста. Адже він знаходиться ледь не в самому центрі. Автобуси, сміття, старенький туалет й інше псує думку гостей про Хмельницький. 

“Ту гидоту вже прибрали”: що кажуть комунальники про штучні прикраси на слонах в центрі Хмельницького
Фото Артура Сторожука

“Вічнозелені” слони

Вже два роки на майдані Незалежності красуються вічнозелені слоники. Хвойні не прижилися і потроху сохнуть. Похизуватися таким перед гостем? Скоріше, ні.

Рожева будівля з колонами на Шевченка: що там було і чому вона пустує

Рожева будівля на Шевченка

Понад 15 років рожева будівля з колонами пустує. В 2010 році її внесли до переліку архітектурних пам’яток Хмельницького. Згодом тут повісили табличку з QR-кодом. Та це все осучаснення для архітектурної пам’ятки. Балкони будинку вже давно аварійні, а скло на вікнах побило вітрам та часом. Фарба вже давно вигоріла на сонці, а саме приміщення потроху руйнується.

Будівля у формі “яйця”

Будівля, що на вулиці Пилипчука, будується вже кілька років. Її цікава форма, що нагадує яйце, привертає увагу багатьох містян. Коли ж хмельничани та гості зможуть побачити її у завершеному вигляді - поки не відомо. В результаті - чергова багаторічна недобудова. В центрі міста.

Опитування

Який з варіантів вам соромно показати гостям міста?

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (38)
  • Валентина Варушичева

    А зачининий кінотеатр МИР у центрі міста? Що зараз у цьому  великому пустуючому приміщенні?
  • Мастер Автополив

    Ой, да ладно. Большая часть гостей едет на вещевой рынок. Вот там где Шанхай, посылал эти фото многим людям по стране и за ее пределами. Все просто обалдевают. Ржавое убожество на несколько квадратных км.

    Sidorcuk Masa reply Мастер Автополив

    Ето точно Все село полезло в дерслужбовцы, за 10 лет работы по оформляли себе льготные завышенные пенсии. А всем кому работа не досталась, облачная рада и миськая рада придумали рынок. Чтоб люди мерзли , брали кредиты под бизнес, содержали проплатами за место депутатов . Брали патенты, чтобы ракет организовал работу с 90 х - налоговую! Насчитывали пенсию пенсионерам ДЕРжслужб и все базарники проплачивали им в пенсионный. В общий котел , содержали теперешних пенсионеров. А все патентники потом будут складывать себе на пенсию в нетрадиционный пенсионный фонд- банк! Потому что патентникам за год работы засчиталрсь 12 лет трудового стажа, ой перепрашиваю, дней трудового стажа.

    А потом лабазюк базарников собрал  и повёл через площадь , садик для слепых , прямо к СБУ на расстрел. Люди даже опомниться не успели.

    А сколько болезней выпустили на патентников, чтобы сельские с дерслужбы могли новое тело биоробота создать, душу переселить и жить 390 лет!! И массово, синевит , для замены сустава, и пролабс клапана, для замены сердца, и катаракты для замены глаз. Все експеременты делают с телом биоробота!
  • Вітка Квітка

    Будинок культури, який був першим театром у місті! Архітектурна пам'ятка, мистецька  історія, яка розколюється та йде на дно, як Титанік!!!
  • Віталій Українець

    Юрбу злодійок-циганок на площі ж/д вокзалу забули.

    Яка сумлінно проводжає та зустрічає гостей міста вже понад 20 років!

    Та юрби бомжів та юних алкашів з жебраками сильно псують настрій!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:16 До 10 років ув’язнення загрожує кам’янчанину за п’яне ДТП 19:31 У Хмельницькому попрощалися з Романом Синіцьким та Максимом Лобановським 18:44 У Хмельницькому районі водій насмерть переїхав 8–річну дівчинку 18:09 «За побратимів стояв горою»: історія 25-річного воїна Андрія Сидорчука з Хмельниччини photo_camera Від читача 13:02 Медична рада за підсумками роботи у 2023 році відбулася у КНП «Хмельницький обласний серцево-судинний центр» 17:21 «Я стала в 70 років малювати», – у Шепетівці відкрили клуб для літніх людей 16:39 У смерті немовляти підозрюють лікаря–гінеколога на Хмельниччині 15:51 20–річний хмельничанин збив пішохідку на Шевченка 15:16 Залишаться без води через борги: кого і коли відключить «Хмельницькводоканал» 14:58 Робота у Хмельницькому: є 265 вакансій (СПИСОК) 14:09 На Хмельниччині є перші інфіковані від укусів кліщів 13:21 «Укрзалізниця» запустила додаткові поїзди до весняних канікул через Хмельниччину 12:42 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 12:03 Росіянин мав дві земельні ділянки на Хмельниччині. Їх конфіскували 11:16 BULKA маркет у зв’язку з відкриттям нового магазину шукає працівників (новини компаній) 11:07 Хмельницький комунальник може сісти на 10 років за хабарництво 10:02 Скільки коштує ванна гарячої води у Хмельницькому 09:01 Постраждала жінка та пошкоджено будинок: наслідки атаки на Хмельниччині
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up