На яких маршрутах і коли у Хмельницькому будуть їздити нові автобуси «Ataman»

На яких маршрутах і коли у Хмельницькому будуть їздити нові автобуси «Ataman»
Міський автобус «Ataman А092H6»
  • На нові автобуси витратять понад 23 мільйони.

  • «Електротранс» уже уклав договір з фірмою-посередником.

Від серпня минулого року комунальне підприємство «Електротранс» намагається придбати автобуси. Три закупівлі закінчилися невдало — транспортні засоби купити не вдалося. Четверту закупівлю оголосили 31 грудня. Такі дані розміщені у системі електронних закупівель «Prozorro».

Згідно з документами, «Електротранс» хоче придбати дев’ять середньогабаритних автобусів, серед яких вісім міських та один міжміський. За них підприємство було готове викласти 23,75 мільйона гривень. Технічними характеристиками було передбачене придбання автобусів «Ataman», які виготовляє акціонерне товариство «Черкаський автобус».

За результатами аукціону, який відбувся 7 лютого, перемогу здобуло ТОВ «Люмікар». Воно погодилося продати дев’ять автобусів «Ataman» за понад 23,6 мільйона гривень. Сьогодні, 21 лютого, з фірмою уклали договір.

Відео дня

Документом передбачено постачання автобусів до 15 березня. Ціни транспортних засобів за одиницю з ПДВ:

Аванс у розмірі 30% «Електротранс» повинен сплатити за 10 днів після підписання договору, 70% — за 70 днів після підписання акту приймання-передачі товару.

Директор «Електротрансу» Сергій Бобух у коментарі журналісту vsim.ua розповів, що міські автобуси будуть працювати на маршрутах №4 та №5. Нагадаємо, що маршрут №4 сполучатиме центр та Ружичну, а маршрут №5 — центр та Лезневе через Прибузьку й Трудову. Після отримання транспортних засобів на них встановлять додаткове обладнання, зокрема валідатори. Відтак автобуси випустять на маршрути.

Нагадаємо також основні характеристики міського автобуса «Ataman А092H6»:

Окремі складові зазначеної моделі виготовлені у Японії — база, двигун, трансмісія, шасі та рульове керування.

Міський автобус Атаман А092Н6 (Е-5)

Основні характеристики міжміського автобуса «Ataman А09216»:

Частина складових моделі також виготовлена у Японії — база, двигун, трансмісія та шасі.

Ataman А09216 купити, Ataman А09216 замовити, Ataman А09216 вартість, Ataman  А09216 в Україні

ТОВ «Люмікар» зареєстроване у Києві в жовтні 2019 року. Основним видом діяльності є торгівля автомобілями та легковими автотранспортними засобами. Керівником та засновником є Олексій Генін, статутний капітал складає 10 тисяч гривень. Такі дані є у сервісі «YouControl».

Додамо також, що «Електротранс» планує придбати у кредит нові тролейбуси. 17 лютого Верховна Рада України ратифікувала угоду з Європейським інвестиційним банком щодо проєкту «Міський громадський транспорт України II».

Для Хмельницького передбачається отримання 60 тролейбусів, в тому числі 10 на автономному ходу. Вони обійдуться у понад 436 мільйонів гривень. Кредит виплачуватимуть коштом міського бюджету. Ставка складатиме орієнтовно 3%.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Denys

    2022 рік, а місто закуповує нові автобуси без кондиціонерів

keyboard_arrow_up