На Західно-Окружній оновлюють розмітку: як їздитимуть водії

На Західно-Окружній оновлюють розмітку: як їздитимуть водії
Фото з сайту Хмельницької міської ради

Дізнавайтесь які зміни відбулися в організації дорожнього руху та для чого їх роблять.

У Хмельницькому оновлюють розмітку на одній із вулиць. Мова йде про Західно-Окружну. На ділянці вулиці створюють дві смуги руху. 

Розмітку з двома смугами наносять на підйомі від річки Південний Буг до повороту на полігон твердих побутових відходів. А стару розмітку демарковують. Про це повідомляють у міській раді

Відео дня

— Зміни проводяться з метою підвищення безпеки дорожнього руху на цій ділянці дороги, покращення пропускної здатності, уникнення аварійних ситуацій, пов’язаних з обгоном транспорту. Роботи виконуються у межах існуючого дорожнього полотна, без додаткових розширень, — пояснив начальник відділу з безпеки дорожньої інфраструктури Управління комунальної інфраструктури Хмельницької міської ради Павло Микитюк.

Роботи по оновленню розмітки виконують працівники Комунального підприємства по будівництву, ремонту та експлуатації доріг.

Нагадаємо, цьогоріч дорожники ремонтують та облаштовують автомобільні шляхи на Хмельниччині. Так, на Старокостянтинівщині взялися наносити розмітку на асфальті. На Летичівщині клали асфальт неподалік Головчинець та Требухівець, а також в Летичеві.

А перед тим — поблизу Голоскова та Вербок. Тоді ж утворилися кількагодинні затор на дорозі і водії не встигали добратися додому до комендантського часу. Тож для них створювали альтернативний маршрут об’їзду на одній з ділянок. У Війтівцях ремонтували колії на залізничному переїзді. 

Відновлювали покриття та наносили розмітку й у самому Хмельницькому. Тим часом хмельничани скаржилися, що часто дорожники починали ремонтувати дорогу одразу після нанесення “свіжої” розмітки. Одна із таких ділянок — перехрестя Франка-Хороброго (колишня вул. Толстого — авт.).

Тут нанесли нову розмітку для автомобілів та “зебру” для пішоходів, а одразу ж через кілька днів її повністю здерли, аби нанести суцільний шар асфальту. Згодом розмітку нанесли вже на відновлену ділянку. Журналіст vsim запитав у Департаменті інфраструктури чому так роблять. Читайте що йому відповіли за посиланням. 

До слова, наприкінці літа на дорогах Хмельницького нанесли написи «ШКОЛА». Вони позначають місця, де поряд розташовані заклади освіти. У соцмережах ці написи викликали жваві обговорення. Більше про це дізнавайтеся з окремого матеріалу.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (2)
  • Woddy Quier

    Чому не 4 полоси? Місця якраз вистачило б на 4 полоси велосипедів.
  • Sergii Volkotrub

    Тепер там буде 2 розмітки (стара і нова)?

keyboard_arrow_up