Змінили рух на Бандери та Нижній Береговій. Що ще планують (ФОТО)

Змінили рух на Бандери та Нижній Береговій. Що ще планують (ФОТО)
  • На одному з найбільш завантажених перехресть з’явилися нові знаки.

  • Дізнавайтеся, як тепер треба їхати та що ще зміниться.

Перехрестя вулиці Бандери, Зарічанської та Нижньої Берегової є одним із найбільш завантажених у Хмельницькому. Особливо це стосується ранкової години-пік, коли сюди з’їжджається транспорт з Виставки та Озерної, прямуючи у бік центру міста. Увечері часом також бувають серйозні затримки. Авто на вулиці Бандери, їдучи з боку центру, подеколи розтягуються у затор до «Оазису».

Серед проблем перехрестя є одна специфічна, про яку ми розповідали вам раніше. Перед в’їздом на перехрестя з боку центру є дві смуги. Права призначена для повороту на Зарічанську, ліва — для руху прямо та повороту на Нижню Берегову.

Внаслідок цього тут був ускладнений рух громадського транспорту в бік проспекту Миру. Тролейбуси та автобуси, висадивши пасажирів на «Електроніці», мали переїхати у ліву смугу, проїхати за перехрестя з Зарічанською, а потім повернутися у праву смугу.

Відео дня

Днями на перехресті змінили організацію руху. Оновлення стосуються напрямку руху смугами. Зокрема:

За коментарем з цього приводу ми звернулися до начальника відділу з безпеки дорожньої інфраструктури департаменту інфраструктури Хмельницького Павла Микитюка. Він розповів, що закриття Нижньої Берегової на в’їзд пов’язане з її шириною.

— Зміна руху була впроваджена для запобігання конфліктним ситуаціям на ділянці Нижньої Берегової, де звужене місце, від будинку з адресою Зарічанська, 44, до перехрестя з вулицею Бандери. Проїзна частина тієї ділянки не забезпечує безпечний двосторонній роз’їзд. Постійно там звернення надходили, тому було прийняте рішення здійснювати заїзд на Нижню Берегову з Верхньої Берегової й провулку Першотравневого, — пояснив чиновник.

А от з виділенням смуги для громадського транспорту комунальники поспішили. Павло Микитюк розповів, що відповідний знак буде демонтований.

— Знак (смуга руху для громадського транспорту — прим. авт.) встановлений, але він буде демонтований. Він згідно зі схемою є, але ми поки не нанесли розмітку, погодні умови не дозволяють, тому в напрямку Прибузької той знак поки ми демонтуємо, там рух залишиться так, як він був, до того часу, поки погодні умови нам дадуть можливість нанести розмітку по вулиці. Там згідно зі схемою дорожнього руху буде смуга для громадського транспорту, але ми її вже впровадимо в комплексі з технічними засобами регулювання дорожнього руху і з розміткою.

Планується, що смуга для громадського транспорту займатиме праву сторону від Зарічанської до Володимирської. Від Володимирської до Пушкіна вже є смуга для громадського транспорту. Крім того, виділення смуги планується на ділянці від проспекту Миру до Зарічанської.

Нагадаємо також, що на Кам’янецькій біля будинку побуту «Південний Буг» облаштують нову зупинку. На ній ставатиме транспорт, що прямує з боку Виставки в бік центру. Титульними списками передбачається витратити на це 1,8 мільйона гривень. Більше про це ви можете дізнатися з окремого матеріалу.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up