Призначили нового керівника управління транспорту Хмельницького. Що про нього відомо

Призначили нового керівника управління транспорту Хмельницького. Що про нього відомо
  • Сергій Шепурев більше не виконує обов’язки начальника.

  • Ми дізналися, чому так сталося та кого призначили замість нього.

Від 2015 року управлінням транспорту Хмельницької міської ради керує Сергій Шепурев. Він водночас є заступником начальника та виконувачем обов’язки начальника. У лютому 2018 року міський голова Олександр Симчишин розповідав журналістам vsim.ua, що Сергій Шепурев або отримає посаду начальника, або управлінню знайдуть іншого керівника.

— По Шепуреву була дуже проста умова, так би мовити, — він головний відповідальний за покращення ситуації в громадському транспорті. І якщо він доведе ситуацію до тих вимог, які я йому особисто ставив, він ці дві літери «в. о.» зніме. Якщо ситуація не покращиться, ну, буде інший начальник управління транспорту, — сказав міський голова.

Як шукали, але не знайшли, начальника управління транспорту

У квітні 2021 року в міськраді навіть оголосили конкурс на цю посаду. Для подачі документів відвели місяць. Серед вимог були наявність вищої освіти за рівнем спеціаліста або магістра. Крім того, у претендента мав бути досвід роботи в органах місцевого самоврядування чи на державній службі або будь-який досвід на керівній посаді терміном від двох років.

Відео дня

Також від кандидатів вимагали представити власне бачення перспектив розвитку громадського транспорту в місті до 2025 року. Втім, на вакансію ніхто не відгукнувся — ані у відведений термін, ані пізніше.

У вересні цього року заступник міського голови Микола Ваврищук розповідав журналістам vsim.ua, що пошук начальника управління триває:

— Наразі є кілька кандидатур, вони час від часу з'являються. Не можу сказати, що є дуже багато охочих взяти на себе відповідальність, не можу сказати, що багато є таких, які кажуть — «Я піду й наведу лад». Але є кілька людей, і ми розглядаємо кілька кандидатур зараз.

А поки начальника шукають, керівником призначили заступника начальника управління Юрія Смолінського. Як і свого часу Сергій Шепурев, він став водночас виконувачем обов’язки начальника та заступником начальника управління. Про цю кадрову ротацію, яка відбулася близько двох тижнів тому, нам стало відомо сьогодні, 8 листопада. Розпорядження міського голови щодо цього на сайті міської ради поки що немає.

Чому замінили Шепурева

Сергій Шепурев і надалі залишається заступником начальника управління. Про це журналістам vsim.ua розповів Микола Ваврищук. Чому його замінили на іншу людину, заступник Симчишин пояснив двома обставинами. Перша — незадоволеність хмельничан сферою транспорту, що показало тематичне муніципальне опитування.

— Ми бачили муніципальне опитування, яке було, і є питання по тому, що люди не зовсім задоволені транспортом. Муніципальне опитування це показало. Тому ці зміни якраз тим і викликані, в тому числі. Далі будемо пробувати людей, інших, відповідальних, які будуть пробувати змінювати ситуацію. Якраз ми зараз і опитування це пустили, я цього тижня презентую його результати, тому що ми націлені далі покращувати сферу обслуговування. То ця заміна якраз, в тому числі, і з цим пов’язана.

Друга обставина — намагання уникнути «засиджування» людей на посадах та давати можливість іншим себе проявити:

— На кожній посаді, так, як і міський голова завжди практикує, так само це в рамках цього ж формату, [робимо] зміни керівників для того, щоб люди рухалися, розвивалися і не засиджувалися на своїх місцях. І ні для кого ж не секрет, що ми далі продовжуємо роботу в напрямку пошуку начальника управління транспорту. Тому в цьому контексті дали можливість іншій людині себе проявити.

За словами Миколи Ваврищука, пошуки начальника управління продовжуються. Призначений виконувачем обов’язки Юрій Смолінський також має можливість стати начальником:

— Звичайно, у нього є зараз такий шанс, щоб надалі стати начальником. Але чи шукаємо ми далі людей? Так, шукаємо. Але в нього є, звичайно, теж такий шанс, — зазначив Микола Ваврищук.

Що відомо про Юрія Смолінського

Принаймні від 2017 року Юрій Смолінський працює головним спеціалістом в управлінні транспорту. Зокрема, він займається публічними закупівлями. Остання подана декларація Юрія Смолінського охоплює 2020 рік. Серед нерухомості в документі зазначені квартира, будинок, гараж та дві земельні ділянки у Хмельницькому. Все це належить дружині Інні Віннічук, яка працює у міській раді завідувачем відділу публічних закупівель.

У розділі «Доходи» Юрій Смолінський вказав зарплату у 205 092 гривні, отриману в управлінні транспорту. Також задекларовані подарунки у негрошовій формі та кешбек від банку. Вказані також зарплата дружини, а також подарунки у негрошовій формі. Заощадження та авто у декларації не зазначені.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up