Працівники “Спецкомунтрансу” і отруєння собак у Хмельницькому: поліція закрила справу

Працівники “Спецкомунтрансу” і отруєння собак у Хмельницькому: поліція закрила справу
  • Два роки тому відео, де працівники “Спецкомунтрансу” кидали їжу собакам, облетіло мережу.
  • Після цього одна з тварин померла в жахливих конвульсіях.
  • Осіб, зафіксованих на відео, звільнили.
  • Проти них відкрили кримінальне провадження за статтею “Жорстоке поводження з тваринами”.
  • Справу закрили за відсутності події кримінального правопорушення.

Резонансна подія із вбивством собак у Раковому підняла всіх зоозахисників “на вуха”. Було це два роки тому, коли камери відеоспостереження зафіксували “цікаву” картину. Двоє осіб кидали їжу собакам. Після цього одна з тварин померла в жахливих конвульсіях. Волонтери стали вимагати покарання кривдникам чотирилапих. 

До отруєнь собак був причетний начальник та водій бригади відлову собак 

Про отруєння собак, що сталися в центрі Хмельницького нещодавно, ми розповідали вам на початку жовтня. Тоді померли і домашній, і безпритульний собака. В обидвох випадках ветлікарі зафіксували смерть саме від отруєнь.

Значно більшого розголосу набули події, що трапилися у 2018 році. Неподалік “Заготзерна” камери відеоспостереження зафіксували, як двоє чоловіків підкидали їжу безпритульним собакам. Пізніше псам стало погано і перехожі викликали поліцію, а ті, у свою чергу, подзвонили волонтерам. Одного з собак вдалося врятувати, інший - помер у жахливих конвульсіях. 

Відео дня

Коли зоозахисники переглянули відео з камер, то встановили осіб, які кидали тваринам шматки їжі. Одним із них був начальник бригади відлову собак ХКП “Спецкомунтранс” Владислав Медляківський, інший виявився водієм бригади Анатолієм. 

Щоб покарати винних, волонтери  ГО “Врятуй життя” та “SOS” збиралися під стінами міського відділу поліції. Люди прийшли туди із плакатами з написами: “Ми йдемо в цивілізовану Європу, масово знищуючи вуличних тварин”. Підтримати їх прийшло десятки активістів, собачників та небайдужих хмельничан. Зоозахисники публічно заявляли: “Собак замовили”. Тому й вимагали в правоохоронців покарання і для виконавців, і замовників вбивства.

Згодом стало відомо, що обидвох працівників звільнили з комунального підприємства “Спецкомунтранс”. У поліції за даною справою відкрили кримінальне провадження за частиною 3 статті 299 ККУ (Жорстоке поводження з тваринами). Передбачене покарання - позбавлення волі на строк від 5 до 8 років. 

Провадження закрили, бо немає правопорушення

Щоб дізнатися про долю цієї скандальної справи, журналіст vsim.ua звернувся до ГУНП в Хмельницькій області із інформаційним запитом. Сьогодні, 6 листопада, надійшла відповідь. У ній йдеться, що навесні цього року правоохоронці закрили кримінальне провадження на підставі відсутності події кримінального правопорушення. У поліції повідомили, що дане рішення може бути оскаржене.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (2)
  • Любовь Прушинская

    От наше правосуддя..ганьба
  • Читач17

    откупились......
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:45 Вважались зниклими безвісти. «На щиті» повернулись троє військових з Хмельниччини 19:51 Хмельничанин відсудив у сусідів кошти за затоплення квартири 19:02 Тепло повертається: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині 18:18 Пережила голод, війну та смерть синів: жительці Хмельницького виповнилось 105 років Від читача 11:02 Переваги працевлаштування осіб з інвалідністю для роботодавців 17:29 Восьмий день у Хмельницькому шукають 70-річну Галину Кудлу 16:59 Шахрай представився поліцейським і ошукав хмельничанку на 38 тисяч 16:26 У Хмельницькому перекриють рух вулицею у центрі міста 16:04 Скорочення Хмельницького обласного ліцею. Що про це відомо 15:33 Судитимуть жителя Кам'янеччини за зрізані три десятки дерев у «Подільських Товтрах» 15:00 Новий сезон ВСІМ Бізнес-ліги: склад учасників і календар матчів 14:45 Скандал навколо лікарні в Старокостянтинові: вимагають звільнити директорку 13:59 За вбивство чоловіка жителька Хмельниччини сяде на 9 років за ґрати 13:23 У Кам‘янці-Подільському автівка збила пенсіонерку на парковці 12:44 Судили 19-річного жителя Полтавщини, який приїхав до Хмельницького розкладати «закладки» 11:48 На будівництві в Дубовому обірвалася люлька з працівниками: продовження історії photo_camera 10:39 У Кам’янці відкрили туристичний сезон-2024: програма 10:01 На Хмельниччині затримали водія, який перевозив тисячу пачок контрафактних сигарет 09:02 Сьогодні, 26 квітня – річниця аварії на Чорнобильській АЕС
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up