Чим закінчилися розслідування резонансних ДТП: п’ять прикладів з Хмельницького

Чим закінчилися розслідування резонансних ДТП: п’ять прикладів з Хмельницького
  • Розслідування аварій триває по-різному.

  • Інколи винуватець отримує вирок за півроку, інколи роками сидить у СІЗО.

  • Розповідаємо про найгучніші ДТП у Хмельницькому та результати їхнього розгляду у суді.

Розслідування кримінальних проваджень та судовий розгляд справ про ДТП — процес тривалий. Так, досі немає рішення суду щодо аварії за участі колишнього керівника департаменту освіти міськради Романа Миколаїва. Його підозрюють у скоєнні аварії, в якій загинули двоє людей. Сам підозрюваний зараз перебуває у СІЗО.

У судовій практиці є випадки, коли справи про резонансні ДТП розглядали швидше. Ми підготували для вас огляд п’яти найгучніших аварій, винуватці яких вже отримали вирок. Згадані ДТП сталися у Хмельницькому у період від 2013 року.

Водія автобуса визнали винним у смерті двох людей та травмуванні 32-х

Ця аварія, ймовірно, є однією з найбільш масштабних в історії Хмельницького за кількістю постраждалих. 11 червня 2014 року автобус №9 «Лезневе — Юність» їхав вулицею Тихою. Водій Іван Снігур не впорався з керуванням та з’їхав у річку, внаслідок чого загинули 2 людей та травмувалися 32. Після аварії він говорив, що перед трагедією в автобуса відмовили гальма. Транспорт належав приватному малому підприємству «Олсвіт», проте разом з екіпажем його орендувало приватне мале підприємство «Купава».

Відео дня

Як зазначено у рішенні суду, 17 січня 2014 року працівники ТОВ «Техтрансконтроль» проводили технічний огляд автобуса, та визнали його технічно справним. Огляд також проводили у ПМП «Купава» 11 червня 2014 року, тобто у день ДТП, і також визнали справність автобуса. Судова експертиза підтвердила несправність гальмівної системи, але разом з тим визнала їхню працездатність. Згідно зі свідченнями пасажирів, водій перед аварією попередив їх про несправність гальм.

Суд вирішив, що свідчення обвинуваченого про відмову гальм є лише способом захисту, а несправність гальмівної системи не могла спричинити ДТП. Справжньою причиною аварії суд визнав порушення Іваном Снігуром правил дорожнього руху, та присудив йому покарання — шість років позбавлення волі та позбавлення права керувати транспортом на три роки. Про це йдеться у вироку від 15 грудня 2014 року.

Смертельна аварія за участі сина депутата

У ніч на 21 серпня 2013 року на пішохідному переході поблизу «Оазису» легковик «Toyota» на смерть збив пішохода. За словами свідків, авто рухалося з дуже великою швидкістю. За кермом легковика був Дмитро Червонюк. На момент аварії йому було 19 років, а його батько був депутатом Хмельницької обласної ради. Загиблий пішохід — Олег Крушельницький, йому на момент смерті було 26 років.

2 вересня 2014 року Дмитру Червонюку призначили вирок — п’ять років ув’язнення та позбавлення права керувати транспортними засобами на три роки. І відразу ж водія амністували — на той час у нього була інвалідність та трирічна дитина. Таким чином він уникнув ув’язнення, також йому дозволили керувати авто.

9 червня 2017 року стало відомо про те, що Дмитро Червонюк загинув у ДТП. Аварія сталася поблизу Коростишева Житомирської області. Дмитро Червонюк їхав на мотоциклі, врізався у вантажівку та помер у реанімації від отриманих травм.

Винуватцю смертельної аварії призначили випробувальний термін

20 лютого 2019 року на перехресті Грушевського та Героїв Майдану сталася смертельна ДТП. Легковик «Toyota» на смерть збив 63-річну жінку, яка переходила дорогу пішохідним переходом на зелений сигнал світлофора. Водія легковика — Руслана Грицишина — затримали відразу. На місці події він пояснював, що не порушував правил та їхав на зелений сигнал. За його словами, жінка переходити не збиралася. Після цього він відволікся, а жінка почала переходити дорогу. Загальмувати вчасно він не встиг.

27 червня 2019 року Хмельницький міськрайонний суд виніс вирок Руслану Грицишину. Йому призначили чотири року позбавлення волі та два роки позбавлення права керування транспортними засобами. З урахуванням ряду обставин від покарання водія звільнили, призначивши випробувальний термін.

П’яний водій на смерть збив чоловіка та втік

15 березня 2014 року на вулиці Степана Бандери «Chevrolet» в’їхав у зупинку «Хмельницьклегпром». В результаті загинув пішохід — 40-річний чоловік, який чекав маршрутку. Авто зупинилося, лише коли врізалося у стовп. 28-річний водій з місця ДТП втік, але за півгодини його спіймали. Він був сильно п’яний та говорив, що його авто викрали, та навіть написав про це заяву.

У службі таксі 777-777, де працював водій, говорили, що їхній працівник у ДТП не винен, адже аварію скоїла інша людина. Зрештою суд визнав водія винним, і не тільки за смертельну ДТП, а й за залишення у небезпеці, неправдиве повідомлення про злочин та неправдиве свідчення. Покарання — шість років ув'язнення.

Хмельничанин під трамадолом на смерть збив двох чоловіків

29 квітня 2018 року біля міської лікарні у Хмельницькому сталася смертельна ДТП. 33-річний (на той момент) хмельничанин на «BMW» на смерть збив двох чоловіків. Вони переходили дорогу по пішохідному переходу. Від отриманих травм один із чоловіків загинув на місці, інший — дорогою до лікарні. Після скоєння ДТП винуватець втік, а машину залишив на сусідній вулиці.

2 травня 2018 року водія затримали. Він переховувався у дачному масиві в Кам’янці-Подільському. Журналістам vsim.ua тоді вдалося з’ясувати ім’я затриманого — Павло Борисоглебський. Він неодноразово притягувався до кримінальної відповідальності — за крадіжки, скоєння ДТП з травмованими та незаконне поводження з наркотиками. Крім того, Павла Борисоглебського притягували й до адміністративної відповідальності: за керування авто без документів, порушення ПДР та керуванням несправним авто.

4 травня 2018 року Павлу Борисоглебському визначили запобіжний захід — тримання під вартою без права внесення застави. Під час судового засідання він визнав свою провину у смертельному ДТП біля міської лікарні.

Слідство встановило, що на момент аварії біля міської лікарні Павло Борисоглебський був під впливом наркотику — трамадолу. Судовий розгляд справи завершили та призначили винуватцю ДТП вирок — 10 років ув’язнення з позбавленням права керувати авто на 3 роки. Також на користь родичів загиблих стягнули близько 1,5 мільйона гривень моральної шкоди. Про це повідомив сайт Хмельницького міськрайонного суду 6 лютого 2020 року.

Читайте також: Чому біля Скаржинців часто стаються ДТП: думки поліції та експерта

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (5)
  • Артём Подпалов

    А хорошее есть что-то?
  • Ярослав Мазур

    В цему автобусі ,від "Олсвіт", дуже часто відмовляли гальма і власник про це знав.
  • Игорь Мандрык

    А де ДТП де фура біля Газ контори переїхала хлопчика 9 років,там слідство тягнулося не один рік-чим закінчилась та справа?
  • Віталій Українець

    бачив Грицишина-їздить надалі але виключно на ровері!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
16:51 Хмельничанка опинилась у пастці у власній квартирі. Знадобилась допомога поліцейських 16:09 Холодно вночі і тепло вдень: прогноз погоди на Великдень на Хмельниччині 15:21 У Хмельницькій області оголошено надзвичайний рівень пожежної небезпеки 14:36 Складаємо великодній кошик: що обов'язково класти, а що під забороною освячення Від читача 17:44 Кіберполіція запрошує долучитись до проєкту Чатові ОНЛАЙН 13:51 На Хмельниччині поліція викрила псевдомінера. Йому загрожує в’язниця 13:02 СБУ закликає жителів Хмельниччини не відвідувати масових зібрань на Великдень 12:14 На пожежі у Хмельницькому знайшли тіло чоловіка 11:29 Тонули у смолі під палаючим сонцем: на Хмельниччині офіцер врятував цуценят (ФОТО) 10:38 Отримали остаточний вирок нападники, які катували та обікрали пенсіонерку 09:52 Від сьогодні змінюється позначення навчальних автівок 09:08 На Хмельниччині розкладатимуть вакцину від сказу для тварин: як вони виглядають 20:52 На Хмельниччині солістка відомого гурту зареєструвала авто 20:06 Закупнянський кар’єр на Хмельниччині приватизувала харківська компанія 19:24 Лікарня у Хмельницькому почала продавати електроенергію, яку виробила на даху 18:35 Зеленський вручив нагороди прикордонникам у Хмельницькому (ВІДЕО) 17:51 Поселення старожителів на Хмельниччині мало не стало сільськогосподарською землею
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up