У Хмельницькому масово звільняються водії маршруток: перевізники просять відновити роботу громадського транспорту

У Хмельницькому масово звільняються водії маршруток: перевізники просять відновити роботу громадського транспорту
  • Водії пересідають із маршруток на трактори, щоб прогодувати родини. 

  • Перевізники кажуть, що понесли великі збитки і просять відновити роботу громадського транспорту. 

  • За яких умов вони готові вийти на маршрути та що пропонує міська влада, дізнавалися журналісти vsim.ua.

Кабмін прийняв рішення про послаблення деяких карантинних вимог. Із 11 травня запрацюють салони краси, магазини непродовольчих товарів, літні майданчики ресторанів та кафе. Відповідно, більше людей вийде на роботу. Дістатися до неї буде проблематично. Адже наразі громадський транспорт у Хмельницькому працює в режимі спецперевезень. Тобто, в певні години, проїхати в тролейбусі можуть лише люди, які працюють у сфері критичної інфраструктури та мають перепустки. Нагадаємо, що маршрутки та автобуси зупинили свою роботу ще з 4 квітня. 

Через це компанії перевізників зазнали збитків. До того ж у більшості виникла проблема із персоналом. Водії, які залишилися без роботи - почали шукати альтернативи та звільнятися із транспортних підприємств. Про це журналістам vsim.ua розповіли перевізники. 

“Збитки є, і великі”

ФОП “Мішин  Олександр Володимирович”

Відео дня

Обслуговує автобусні маршрути: 21, 22, 51

Перевізник зазначає, що після карантину на підприємство може чекати “кадровий голод”. Водії звільняються, бо не бачать перспектив та не мають точного уявлення про те, що на них чекає. Дата відновлення роботи громадського транспорту залишається невідомою, відповідно чекати працівники не хочуть. Ті, хто мають власний транспорт - йдуть в кур’єри, влаштовуються на “Нову пошту” або просяться у великі компанії, які здійснюють товарні перевезення по всій країні та за кордон.

Збитки на підприємстві, за словами керівника, почалися ще до повного скасування перевезень у маршрутках та автобусах. Із 18 по 4 квітня в салон не можна було брати понад 10 пасажирів. Відповідно, як зазначає перевізник, автобуси їздили напівпорожні та не покривали транспортні витрати. Наразі ж компанія готова на будь-які умови влади, лише б ті дозволили відновити роботу. 

“Маємо умови до влади”

ТОВ “Рембуд-транс”

Обслуговує маршрути:  

Автобус:

Маршрутки: 18, 20, 23, 24, 24А, 27, 28, 32, 35, 36, 43, 46, 46А, 47, 50, 54, 55 

На підприємстві “Рембуд-транс” зазначають, що також вимушені були відправити працівників у неоплачувані відпустки. Наразі підприємство стовідсотково стоїть. Однак продовжує сплачувати податки, через, що за словами керівника, має значні збитки. 

Якщо влада  дозволить перевізникам відновити роботу, “Рембуд-транс” готовий випустити на маршрути 50% транспорту. Зі свого боку перевізник обіцяє дотримуватися санітарних норм. Однак має й прохання до влади. Лише за умови їх виконання підприємство відновить роботу. 

“Боїмося штрафів”

ФОП “Марценюк Віталій Михайлович”

Обслуговує маршрути:  26, 37, 39, 2А

Перевізник ФОП “Марценюк Віталій Михайлович” має значну кількість водіїв із сільської місцевості. Вони не хочуть чекати на відновлення роботи громадського транспорту в місті та переходять на роботу до агрохолдингів. 

На підприємстві ФОП “Марценюк Віталій Михайлович” поки не можуть дати чіткої відповіді про відновлення роботи їхніх маршрутів. Представник перевізника зазначає, що через великі штрафи, а від таких ніхто не застрахований, після карантину підприємство взагалі може стати. 

У Хмельницькому працює ще два перевізники, це: ПП “АвтоГаз-Захід” - обслуговує автобусний маршрут №2 та ПрАТ “Хмельницьке таксі”. Що обслуговує маршрути: 11, 12 (автобуси), 25, 25А, 29, 29А, 38, 30, 40, 49, 49А (маршрутки). З ними, на жаль, ми зв’язатися не змогли. За вказаними, на сайтах підприємств номерами телефонів не відповідають. Однак, керівник ТОВ “Рембуд-транс” Петро Кузьмін зазначив, що позиція всіх перевізників солідарна. Адже напередодні всі підписали колективне звернення до міської ради. 

Що каже міська влада

В міській раді активно розробляють план виходу із ситуації. Кажуть, діючі маршрути просто не впораються з потоком пасажирів. Щоб уникнути чергових скандалів та конфліктів між пасажирами та водіями, планують запустити додаткові маршрути. Відтак, вже з 12 травня на роботу можуть вийти перевізники. 

В управлінні транспорту поки не готові назвати маршрути, які відновлять роботу. Кажуть, що чекають на офіційне рішення міської ради. Щойно воно з’явиться на сайті ХМР, управління транспорту оприлюднить нову розроблену систему маршрутів, яка діятиме у місті на час карантину. Ми слідкуємо за рішеннями міської ради у сфері відновлення роботи громадського транспорту. Стежте за оновленнями на нашому сайті.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (67)
  • Сергій

    Привикли вохити людей як скот в металоломі. Дасть Бог, не буде більше такого
  • Артем Бабій

    Не думайте,що якщо карантин відмінили, то вірус зник ,він є і буде , то як атом,якого не виднося,краще ходіть пішки і не забувайте про маски
  • Татьяна Герасименюк

    Водителя пересили на трактор бо вони в нас трактористи.хороших водителей почти нет

    Вадім. reply Татьяна Герасименюк

    Покажіть , який ви водій.
  • Валентина Гребеля

    Правильно роблять!Це не міський транспорт.Чому не замінили на автобуси?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
09:02 Масована атака на Україну: над Хмельниччиною збили три ворожі цілі 21:11 Напав з ножем на перехожого на залізничому вокзалі: у Шепетівці судитимуть бандита 21:03 Новий депутат облради з мільйонами «в заначці»: хто такий Ілля Логін 20:33 За побиття дитини судили маму з Хмельниччини Від читача 15:03 Хмельницькі кардіологи провели майстер-клас у м.Нетішин 19:45 Хмельницький попрощався з двома воїнами: Олегом Попелем та Юрієм Броварним 19:10 Обрізка дерев: чому скаржаться хмельничани і що кажуть екологи photo_camera 18:28 Гостювання сина в матері закінчилось трагедією на Хмельниччині: деталі справи 17:41 Працівниця банку на Хмельниччині привласнювала допомогу родичам загиблих воїнів 17:03 У Хмельницькому пенсіонеру стало погано біля річки: його врятували патрульні 16:29 Погіршення погоди та обстріли: на Хмельниччині прогнозують погодинні відключення світла 16:16 Торгова марка SvitloSteli: Нове слово у світі натяжних стель і освітлення (новини компаній) 16:01 «Непридатність до військової служби»: скільки беруть за це на Хмельниччині і чим все закінчується 15:23 Житель Хмельниччини з гепатитом С сяде за ґрати за ухилення від мобілізації 14:43 Опублікували список TikTok-каналів, які поширюють ворожу пропаганду 14:06 Платні соціальні послуги в комунальних закладах Хмельниччини: яка вартість 13:43 У Хмельницькій митниці новий керівник. Що про нього відомо 13:02 На Староміській військові силою затримали чоловіка. У ТЦК кажуть, що він ухилянт play_circle_filled 12:40 Загинули двоє військових з Хмельниччини: Олег Улянчук та Микола Кулябін 12:06 Дружина Гереги стала власницею квартири за 38,9 мільйона
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up