У новому році слідкуємо за транспортом онлайн. Систему GPS-навігації протестують на "Електротрансі"

У новому році слідкуємо за транспортом онлайн. Систему GPS-навігації протестують на "Електротрансі"
  • Ще у жовтні в міській раді визначились з фірмою, у якої перевізники мають закупити GPS-навігатори. 
  • Житомирська фірма має також перепрошити наявні навігатори, а також запустити стеження за транспортом онлайн. 
  • Тестувати систему почнуть з тролейбусів та автобусів "Електротрансу". 
  • Запустити повноцінно планують вже за місяць. 

До кінця року хмельницькі перевізники, у яких не весь транспорт був оснащений GPS-навігаторами, мають їх закупити. Це дасть змогу контролювати рух тролейбусів, автобусів та маршруток. Таку вимогу міська рада висувала на новий конкурс перевізників. Обладнання придбали у житомирського ТОВ “Дозор Україна”. 

Один GPS-навігатор обходиться у 2774 гривні. За його обслуговування потрібно буде платити по 120 гривень на місяць. А от тим, у кого навігатори вже були встановлені, фірма їх перепрошиє відповідно до своєї системи. Після цього "Дозор Україна" має запустити так званий диспетчерський центр, завдяки якому хмельничани зможуть слідкувати за рухом транспорту в режимі онлайн або через мобільний додаток. 

Корисне посилання

Найбільша база пропозицій продати чи купити ВИС в Україні. Аutomoto.ua - пошуковик на 100 автосайтах.

- Вже з 29 грудня ми будемо пробувати пробне підключення. Тестувати будемо на тролейбусах та маршрутках "Елетротрансу". Пізніше будемо займатись й іншими перевізниками. Частину їхніх навігаторів потрібно буде перепрошити, та й ми тільки зараз заключаємо з ними договори, - розповідає vsim.ua начальник управління транспорту і зв'язку Сергій Шепурєв. 

Відео дня

Таким чином, вже за місяць мешканці зможуть бачити, коли їде потрібний їм тролейбус або маршрутка. Якщо транспорт буде курсувати з порушеннями графіку, то система буде це фіксувати. Видно буде і те, якщо водій з'їжджатиме з рейсу. За порушення перевізників збираються штрафувати або навіть розривати договір.

Читайте також: Із 27 грудня маршрутки і тролейбуси Хмельницького їздитимуть по-новому

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (3)
  • Вадим Лукашик

    Ось так має бути у кожному місті України, як зробили у Тернополі http://www.rada.te.ua/novyny/65268.html

  • Marina Mirgorod

    вже в реальному часі можна відслідковувати рух тролейбусів через додаток Dozor а коли підключать маршрутки?
  • Вадим Лукашик

    Хто знає графік руху всього міського транспорту Хмельницького? Дякую.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
10:46 Розстріл поліцейських у сусідній Вінничині: поліція шукає нападників 09:58 На Хмельниччині за добу сталось три пожежі: що горіло 09:13 На Хмельниччині з 2022 року затримали 86 нелегалів з росії: що з ними зробили 21:02 На Хмельниччині запрацював регіональний офіс “Зроблено в Україні”: мета проєкту Від читача 11:45 Підприємствам теплопостачання продовжили режим ПСО 20:26 Команда хмельницьких архітекторів перемогла у конкурсі на меморіал Героїв у Львові (ФОТО) 19:23 У Хмельницькому будинок культури незаконно перебував у приватній власності, – прокуратура 18:37 На Хмельниччині засудили 18-річну дівчину, яка займалася шахрайством в інтернеті 18:06 На Хмельниччині будують 4 індустріальні парки: для чого це потрібно 17:33 У Хмельницькому попрощалися із захисником Олександром Перцем 17:01 Заморозки та вітер: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині 16:34 Хмельничанка Дар’я створює для загиблих вічні букети. Найбільший зробила для полеглого чоловіка photo_camera 16:02 На Хмельниччині ексдиректор відшкодує 330 тисяч за незаконне звільнення працівників 15:19 Аварія з чотирма травмованими: на Шепетівщині судитимуть винуватця 14:51 Безкоштовні квартири від міськради. Звідки беруться та хто отримує 14:05 На Хмельниччині голову ВЛК спіймали на хабарі 13:12 Майже 120 тисяч гривень віддали аферистам мешканці Хмельниччини 12:24 На Хмельниччині чоловік наловив риби на 150 тисяч: в поліції відкрили провадження photo_camera 11:46 Сім’ям загиблих воїнів з Хмельницького району вручили нагороди: імена Героїв photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up