У підземці біля «Кварталу» ремонтують сходи (ФОТО)

У підземці біля «Кварталу» ремонтують сходи (ФОТО)
  • На стан сходів у центрі міста неодноразово скаржилися хмельничани.

  • Були випадки, коли через них отримували травми.

  • Комунальники вчергове взялися за ремонт.

У центрі Хмельницького на перехресті Кам’янецької та Подільської розташований підземний перехід. Ним щодня користуються тисячі містян, там же розташовані кілька десятків торгових точок. Стан сходів у головній підземці Хмельницького останніми роками незадовільний. Чимало містян скаржаться на них у соцмережах. Бувають випадки, коли через них навіть отримують травми.

Проблема полягає як у тому, що зі сходів періодично відвалюється гранітна плитка, так і в тому, що пандуси там досить незручні. Сьогодні, 17 лютого, сходи знову взялися ремонтувати. Станом на 14:00 на місці помітно двох працівників, які знімають гранітну плитку та складають її перед сходами. Все це відбувається з боку ТРЦ «Квартал». Вхід на сходи з обох боків перекритий стрічкою та дорожніми конусами.

Раніше заступник міського голови Василь Новачок розповідав, що сходи ремонтуватимуть з настанням сприятливих погодних умов. Робитимуть це не так, як раніше. Замість того, щоб кріпити гранітні плити до бетону, сходи робитимуть із бруківки. Також чиновник сказав, що до наявних пандусів доварять швелери, аби було зручно спускати з візочками різних типів.

Відео дня

Начальник відділу благоустрою департаменту інфраструктури міськради Тетяна Циб розповіла, що роботи проводить комунальне підприємство по будівництву, ремонту та експлуатації доріг (КП БРЕД). Там журналісту повідомили, що керівника наразі немає. Ми додамо коментар представника підприємства, щойно його отримаємо.

Нагадаємо, що підземку у центрі Хмельницького почали будувати 1989 року. Проєктували її в Києві, а працівників найняли місцевих. На той час міським головою був Іван Бухал. Завершували будівництво вже за незалежної України коли міським головою був Михайло Чекман. В експлуатацію споруду здали 1993 року.

За словами Івана Бухала, підземку не доробили. Він розповів, що сходи псуються через зимові перепади температур та опади. Аби цього не було, сходи потрібно накрити.

— Цей перехід, що в центрі, почали робити ще при мені у 1989 році, а закінчили вже при Чекмані. Там, де зараз розташовані підземка і «Либідь Плаза», колись був цілий квартал двоповерхових будинків. Їх знесли. Проєкт підземки готували в Києві, ми найняли шахтопрохідників, які й виконали роботи. Але її толком і не доробили, тому що погодні умови взимку такі, що то тепло, то дощ, то лід, сходи псуються. Скільки там вже носів набили. Є шість входів у підземку, їх можна накрити, щоб не рихтувати, замазувати постійно східці. Це творчий процес і сюди можна залучити людей, — розповідав Іван Бухал.

Сходи з боку «Кварталу»
Сходи з боку «Кварталу»
Сходи з боку «Книжкового світу»

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (9)
  • Рита Титаренко

    Насилу, бог дав силу! Спромоглися!
  • Виталий Демчишин

    Краще вже резиновою плиткою обкладали ніж бруківкою. Коли вже наші комунальщики і застройщики то зрозуміють?
  • Михаил Романов

    Над сходами потрібно зробити навіси,щоб опади не попадали !
  • Bella Rosa

    там просто  можливо  ногу  добре  підвернути і це в найкращому випадку,.на днях з атб спускалась,сходинка  була,але  поїхала,добре,що все  обійшлось((не  всім  ж  так  везе((

keyboard_arrow_up