130 мільйонів на дорогу та пляж у Сатанові: дізналися деталі проєкту

130 мільйонів на дорогу та пляж у Сатанові: дізналися деталі проєкту
  • Ініціатором проєкту є Сатанівська селищна громада.

  • Чиновники вже визначили виконавця робіт.

  • Закінчити планують наступного року.

У селищі Сатанів на Хмельниччині запланували будівництво нової дороги та облаштування пляжної зони, до якої вона вестиме, на березі річки Збруч. На це планується витратити понад 130 мільйонів гривень. Така інформація розміщена у системі електронних закупівель «Prozorro». Замовником є державна установа «Служба місцевих доріг Хмельниччини».

Для проєкту вже визначили підрядника. Це ТОВ «Група компаній „Автострада“». Фірма зареєстрована у Вінниці в грудні 2015 року. Основним видом діяльності є будівництво доріг і автострад. Такі дані є в аналітичній системі «YouControl». Підприємство має виконати замовлення до 31 жовтня наступного року.

За коментарем щодо цієї закупівлі журналіст vsim.ua звернувся до директора Служби місцевих доріг Хмельниччини Владислава Фалюша. Він розповів, що в рамках проєкту мова йде перш за все про будівництво чотирьох кілометрів дороги з тротуарами в обидва боки, з’їздів з вулиць та освітлення на всій протяжності цієї дороги.

Відео дня

Вестиме дорога до пляжної зони на річці Збруч. Роботи фінансуються з державного бюджету. На цей рік вже виділили 61 мільйон гривень, решту додадуть наступного року. Також Владислав Фалюш розповів, що функції замовника цього об’єкта його установі делегувала Сатанівська селищна громада. Вона ж передала проєктно-кошторисну документацію.

Технічне завдання, опубліковане у системі «Prozorro», передбачає виконання таких робіт:

Нагадаємо, що два дні тому, 14 червня, стало відомо про ймовірну незаконну вирубку дерев на території природного парку «Подільські Товтри». Про це повідомили у Держекоінспекції Хмельниччини. Як зазначалося, приватне підприємство «Спорт-Прогрес» вирубало понад дві тисячі дерев на березі Збруча у Сатанівській громаді. Збитки, завдані довкіллю, оцінили у понад 70 мільйонів гривень.

«Спорт-Прогрес» проводило роботи на замовлення Сатанівської селищної ради. Проєкт має назву «Відновлення та підтримання сприятливого гідрологічного режиму та санітарного стану річки Збруч з влаштуванням рекреаційних зон в її заплаві та одночасною рекультивацією порушених земель». Його вартість — понад 31 мільйон гривень.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (31)
  • Виталий Костюк

    прямо хвороба якась причепилась. Давай строїтись і все. до кінця війни що неможна дочекатись. Біда просто з цею хворобою.
  • Людмила Козак

    То Україна вже перемогла, якщо з держбюджету виділяються такі кошти?

    Олена Швець reply Людмила Козак

    Людмила Козак А притула об‘явив збір коштів 🫢
  • Таня Джигун

    Гинуть молодi хлопці тому що немає належного обмундирування,купляють все за свій кошт,щоб хоч якось вижити,люди останні копійки з своїх ЗП виділяють на донати для ЗСУ,волонтерів уже на оплдаткування ставлять,а ці суки понаїдатися не можуть... Це великий гріх бажати комусь зла, але нехай кожна сволота яка наживається на цій війні і на чужому горі,ЗДИХАЄ від страшних мук! І немає спокою!
  • Читач81

    Ні хрєна не буде нормального в Україні. Ті самі паскуди роблять те саме. А ті нові, що з'являються, ще гірше, типу мера Хмельницького чи Лабазючки. Надія лише що військові зметуть цю шваль, або Захід буде керувати тут безпосередньо.

keyboard_arrow_up