Нові депо та мийка. Запланували оновлення у хмельницькому «Електротрансі»

Нові депо та мийка. Запланували оновлення у хмельницькому «Електротрансі»
  • Виготовлення проєктної документації обійдеться у понад 1,6 мільйона.

  • Які плани та де візьмуть гроші?

У комунальному підприємстві «Електротранс» запланували оновлення приміщень депо та мийки. Обидва об’єкти хочуть реконструювати. Підприємство вже замовило виготовлення проєктно-кошторисної документації. Вона обійдеться загалом у понад 1,6 мільйона гривень з податками. Відповідна інформація розміщена у системі електронних закупівель «Prozorro». Розповідаємо, які саме зміни запланували та звідки на це візьмуть гроші.

Приміщення депо

Директор «Електротрансу» Сергій Бобух у коментарі журналісту vsim.ua розповів, що депо хочуть осучаснити. При цьому розглядають різні варіанти. Почати планують з оглядових канав (ям), а закінчити побутовими приміщеннями для працівників. Як наслідок, ремонтна база підприємства має бути покращена та зорієнтована на роботу з сучасними тролейбусами.

Згідно з технічним завданням, підприємство-підрядник має передбачити виконання таких робіт:

Відео дня

Вартість виготовлення проєкту оцінили у майже 1,2 мільйона гривень з податками. Договір підготовку документації уклали з приватним підприємством «Студія архітектури та дизайну». Один із його керівників, Михайло Кіперман, також є власником будівельної компанії «Діта». Такі дані є в аналітичній системі «YouControl». Завершити виготовлення проєкту мають до 10 серпня цього року.

Приміщення мийки

За словами Сергія Бобуха, в результаті реконструкції мийка має стати автоматичною, у будівлю проведуть опалення, а також облаштують побутові приміщення для працівників. Зараз вони, до слова, розташовані в іншій будівлі. У Житомирі, розповів Сергій Бобух, подібну мийку облаштовували два роки. Тим часом у Хмельницькому розраховують впоратися до Нового року.

Розробка проєкту за цим об’єктом обійдеться у понад 446 тисяч гривень з податками. Договір на виготовлення документації уклали з ТОВ «Еко-Білд». Воно має бути завершене до 30 липня цього року.

Звідки візьмуть гроші

Раніше ми вже розповідали вам про те, що у рамках співпраці з Європейським банком реконструкції та розвитку і Європейським Союзом Хмельницький отримає понад 15 мільйонів євро, в тому числі:

На ці гроші планують придбати понад 40 тролейбусів, провести ремонти у депо, описані вище, а також встановили освітлення на окремих зупинках громадського транспорту. Сергій Бобух зазначив, що проєкт співпраці також передбачає співфінансування з боку міського бюджету у 10%, тобто близько півтора мільйона євро. За його словами, йдеться також про оновлення тягових підстанцій та контактної мережі.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (29)
  • Влад.и.мир Александров

    Де ви таке бачили? Бути біля колодця та не напитися ...🤔
  • IGOR

    Супер! Транспорт будет новый и чистый. А для тех, кто читает только заголовки, расшифровка - ЕБРР дают кредит именно под инфраструктурный проект и будут контролировать его реализацию. Если для реализации данных проектов нужно разработать проектную документацию, то очевидно, что это нужно сделать, даже учитывая, что она явно по оверпрайсу, а тендер выиграли нужные люди. Но здесь хотя бы понимаешь, ради чего это делается.
  • Галина Присчжнюк

    Кому що, а ми не думаємо, за сховища, за  ЗСУ, думаємо де можна вірвати  до кишені,
  • Svetlana Ks

    🤬🤬🤬

keyboard_arrow_up