Безкоштовні квартири від міськради. Звідки беруться та хто отримує

Безкоштовні квартири від міськради. Звідки беруться та хто отримує
Фото depositphotos.com
  • Хтось стоїть у квартирній черзі десятки років.

  • А комусь вдається отримати безкоштовне житло за лічені тижні чи місяці.

  • Дізналися для вас, хто отримав помешкання від Хмельницької міськради.

Мешканці Хмельницького, які стоять на квартирній черзі міської ради, можуть отримати житло безкоштовно. За останні майже три роки це вдалося 62 людям. Такі дані журналіст vsim.ua отримав у відповіді на запит. У цьому матеріалі розповідаємо, хто саме отримав житло та звідки беруться «безкоштовні» квартири.

Кому дали квартири

За період від 1 червня 2021 року квартири безкоштовно отримали 62 людини. Хто ці люди? За родом діяльності вони розподілені так:

  • Відео дня
    /li>

Всі ці люди ставали у квартирну чергу у різний час. Далі дані за періодами:

Найдовше на своє житло чекала інженер з транспорту КП «Електротранс» Олена Богданова — майже 38 років. Найшвидше квартиру дали учаснику війни Богдану Годованюку. Від моменту постановки в чергу до рішення виконкому про виділення житла пройшло 14 днів. Якщо не враховувати військових, то найшвидше дали квартиру медсестрі Іванковецького ліцею Діані Мамотюк — менш як за шість місяців. Список всіх, які отримали квартири, переглядайте нижче.

Звідки беруться квартири

Міська рада, її комунальні підприємства та установи не замовляють будівництво житла і не виділяють гроші на його купівлю. Але у них є земельні ділянки, які можна здати в оренду забудовникам. У такому випадку забудовник зводить житло, а натомість віддає попередньо обумовлену кількість квартир. Їх і роздають мешканцям міста. Земельна ділянка при цьому стає спільною власністю всіх мешканців багатоповерхівки. Додамо, що такою схемою користуються й інші структури, наприклад, ДСНС.

Є й інші способи забезпечення мешканців міста власним житлом, наприклад, виділення грошей людям на його придбання, надання сертифікатів чи співфінансування з бюджету. Це стосується тільки пільгових категорій людей, перш за все військових. Також існують програми пільгового кредитування. Ними можуть скористатися не тільки пільговики. До прикладу, є державна програма «єОселя», про яку ви можете дізнатися за посиланням.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (3)
  • Читач81

    Це кого-треба квартири.
  • Юрій

    Одні заступники,начальники,а учасника бойових дій вписали щоб одразу зняти соціальну напругу😂
  • Юрій Гудок

    Можна з впевненістю заявити що більше половини цього списку отримали квартири як кажуть по "блату" і реальних підстав не було.  Перевірити не важко а саме взяти місце прописки цих щасливчиків за останні 5-10 років а це як завжди якийсь гуртожиток де в кімнатах таких хитрунів прописано по 10 чоловік  та перевірити чи хоч раз з них там переночував! )))) скажуть ні разу))). Бо у цих осіб майна багато тільки записане на підставних осіб

keyboard_arrow_up