Хмельницький бюджет посів 11 місце серед міст України за індексом прозорості

Хмельницький бюджет посів 11 місце серед міст України за індексом прозорості
Ілюстративне фото з сайту podrobnosti.mk.ua
  • Визначали прозорість міської казни за трьома параметрами, які включають 34 показника.

  • Витратили на це півроку — з лютого до липня 2018.

  • Сьогодні, 15 лютого, представили результати дослідження.

Активісти громадського партнерства «За прозорі місцеві бюджети» розробили індекс бюджетної прозорості міст та об’єднаних територіальних громад України. Учасником партнерства з Хмельницького є організація «Хмельницька ініціатива». Сьогодні, 15 лютого, її голова Олег Черненко представив результати оцінювання прозорості бюджету Хмельницького.

Оцінювали прозорість бюджету з лютого до липня 2018 року. При цьому аналізували три параметри:

  • відкритість бюджетної інформації та документів

    Відео дня
    /li>
  • прозорість прийняття бюджетних рішень та залучення громадян

  • активність застосування інновативних практик бюджетної відкритості та прозорості

Для визначення індексу прозорості використовували 34 показника. Найкращі результати (100%) за чотирма показниками, найгірші (0%) за тринадцятьма. Загалом отримали такі дані:

  • від 75 до 100 відсотків — 11 показників

  • від 50 до 74 відсотків — 4 показника

  • від 25 до 49 відсотків — 4 показника

  • від 0 до 24 відсотків — 15 показників

Приклади показників. За показником «Стратегія розвитку громади» оцінка 100%, адже є стратегія розвитку, яка оприлюднена на сайті міськради. За показником «Паспорти бюджетних програм» оцінка 57%, оскільки вони оприлюднені не в повному обсязі. За показником «Консультації щодо проекту рішення про місцеві податки та збори» оцінка 25%, тому що вони не проводились, але статутом міста передбачені. За показником «Єдиний веб-портал використання публічних коштів (E-Data)» оцінка 0%, адже розділ «Бюджет» на сайті міськради не містить посилання на портал «E-Data».

Серед 21 міста України за Індексом прозорості місцевих бюджетів Хмельницький зайняв 11 місце, набравши загалом 44%. Найкращі позиції продемонстрували Дрогобич (73%), Чернівці (65%) та Краматорськ (58%). Найгірша прозорість бюджету в Ладижині (20%), Яремчому (24%) та Коломиї (25%). Загалом дослідження проводили у 87 адміністративно-територіальних утвореннях. Серед них Хмельницький посідає 19 місце.

Слідкуйте за найсвіжішими новинами Хмельницького у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
09:02 Масована атака на Україну: над Хмельниччиною збили три ворожі цілі 21:11 Напав з ножем на перехожого на залізничому вокзалі: у Шепетівці судитимуть бандита 21:03 Новий депутат облради з мільйонами «в заначці»: хто такий Ілля Логін 20:33 За побиття дитини судили маму з Хмельниччини Від читача 15:03 Хмельницькі кардіологи провели майстер-клас у м.Нетішин 19:45 Хмельницький попрощався з двома воїнами: Олегом Попелем та Юрієм Броварним 19:10 Обрізка дерев: чому скаржаться хмельничани і що кажуть екологи photo_camera 18:28 Гостювання сина в матері закінчилось трагедією на Хмельниччині: деталі справи 17:41 Працівниця банку на Хмельниччині привласнювала допомогу родичам загиблих воїнів 17:03 У Хмельницькому пенсіонеру стало погано біля річки: його врятували патрульні 16:29 Погіршення погоди та обстріли: на Хмельниччині прогнозують погодинні відключення світла 16:16 Торгова марка SvitloSteli: Нове слово у світі натяжних стель і освітлення (новини компаній) 16:01 «Непридатність до військової служби»: скільки беруть за це на Хмельниччині і чим все закінчується 15:23 Житель Хмельниччини з гепатитом С сяде за ґрати за ухилення від мобілізації 14:43 Опублікували список TikTok-каналів, які поширюють ворожу пропаганду 14:06 Платні соціальні послуги в комунальних закладах Хмельниччини: яка вартість 13:43 У Хмельницькій митниці новий керівник. Що про нього відомо 13:02 На Староміській військові силою затримали чоловіка. У ТЦК кажуть, що він ухилянт play_circle_filled 12:40 Загинули двоє військових з Хмельниччини: Олег Улянчук та Микола Кулябін 12:06 Дружина Гереги стала власницею квартири за 38,9 мільйона
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up