Хто і скільки винен за оренду комунальної нерухомості Хмельницького (СПИСОК)

Хто і скільки винен за оренду комунальної нерухомості Хмельницького (СПИСОК)
  • Хмельничани можуть взяти в оренду комунальне майно.

  • Серед тих, хто вже це зробив, справно платять не всі.

  • Дізнавайтеся, хто та скільки заборгував.

Комунальне майно, яке перебуває в управлінні Хмельницької міської ради, можна взяти в оренду. Зазвичай це відбувається через систему торгів «Prozorro. Продажі». Там чиновники публікують інформацію про вільні нежитлові приміщення. Охочі взяти його в оренду мають зібрати документи та подати на аукціон. Той, хто запропонував найвищу орендну плату, зазвичай і отримує бажане приміщення в найм.

Буває й так, що орендарі за приміщення не платять. Таким чином у них «набігає» заборгованість. Щоб дізнатися, хто та скільки винен міськраді, журналіст vsim.ua подав запит. В отриманій відповіді з управління житлової політики та майна був перелік з 23 об’єктів, розташованих у Хмельницькому.

Найбільшу суму заборгованості у Хмельницькому має підприємець Юрій Лісовий. Борг за два приміщення на проспекті Миру складає понад 230 тисяч гривень без ПДВ.

Відео дня

Найдовше, протягом року, за оренду не сплачували приватне підприємство «Радіодонор» та громадська організація «Хмельницький обласний фонд соціальної і трудової реабілітації інвалідів». Їхні приміщення розміщені на Кам’янецькій та Пулюя (колишня Хотовицького) відповідно.

Повний перелік боржників переглядайте в інфографіці. Вказані найменування орендаря, адресу майна, загальну площу та суму боргу без ПДВ. Об’єкти оренди за однією адресою в одного орендаря об’єднані та вказані одним рядком. Зірочкою позначені орендарі, договори з якими розірвані. Загальна заборгованість за переліком нижче складає понад 680 тисяч гривень.

У переліку вище немає єдиного майнового комплексу кінотеатру «Сілістра». Заборгованість за нього, як ми розповідали вам раніше, має ТОВ «Браво». Ця ж фірма є власником «СВ-клубу». Телефоном в управлінні пояснили, що цей об’єкт здавав в оренду виконавчий комітет, а не їхнє відомство. Додали також, що відносно фірми-орендаря міськрада звернулася до суду.

З реєстру судових рішень дізнаємося, що з ТОВ «Браво» господарський суд Хмельницької області ухвалив стягнути понад 2,6 мільйона гривень. В цю суму входять власне борги за оренду до моменту розірвання договору, плата за користування майном після розірвання, оскільки фірма продовжувала його займати, а також пеня, річні відсотки, інфляційні витрати та судовий збір. Рішення було прийняте у січні цього року.

Нагадаємо, що міська рада ухвалила рішення прийняти в комунальну власність частину «СВ-клубу», зарахувавши приміщення як оплату заборгованості за оренду. Більше про це ви можете дізнатися з окремого матеріалу.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up