Вікарчук пропонує міськраді забрати частину «СВ-клубу»

Вікарчук пропонує міськраді забрати частину «СВ-клубу»
  • Кінотеатр «Сілістра» віддали в оренду 2000 року.

  • До комунального приміщення добудували «СВ-клуб».

  • Розділити приватну та комунальну власність наразі неможливо.

Частину приміщень комплексу «СВ-клубу», що на вулиці Свободи у Хмельницькому, можуть передати Хмельницькій міській раді. Формально йдеться про продаж, однак фактично планується, що приміщення будуть зараховані як виплату боргу за оренду. Розповідаємо вам про деталі.

Почнемо з того, що 2000 року приміщення кінотеатру «Сілістра» біля площі Свободи передали в оренду фірмі «Браво» Віктора Вікарчука. Договір оренди між підприємством та міською радою продовжували двічі — у 2005 році на 5 років та у 2010 році на 10 років.

Міськрада кілька разів видавала дозвіл на добудову приміщень. Таким чином утворився комплекс «СВ» в тому вигляді, в якому він існує зараз. В процесі цього з’явилася досить специфічна проблема. Колишній кінотеатр все ще лишається комунальною власністю, а приміщення, які добудовувало «Браво», є приватними. При цьому є частина комплексу, щодо якої неможливо визначити власника, тобто неможливо зрозуміти, де чиї приміщення.

Відео дня

Крім того, ТОВ «Браво» має борг за оренду комунального майна. Станом на лютий 2021 року йшлося про близько 900 тисяч гривень. Тепер же заборгованість зросла до близько мільйона гривень. Про це сьогодні, 24 березня, журналісту vsim.ua розповіла начальник управління житлової політики та майна міськради Наталія Вітковська.

Тому фірма в особі Віктора Вікарчука запропонувала міській раді викупити спільну власність, зарахувавши борг підприємства як оплату. Про це йдеться у проєкті рішення, який опублікований на сайті міської ради. Таким чином має бути встановлена чітка межа між комунальною та приватною власністю.

— Там уже є спільна власність, яку неможливо розділити. На території нашого кінотеатру ніби в другий шар було побудоване приміщення. Вікарчук сказав, що готовий нам запропонувати його викупити за мільйон. Ми готові. Тобто ми викупаємо тільки свою частку приміщення і те, що не можна від нього відділити. Йому залишається те, що він прибудував, — сказала Наталія Вітковська.

Ще однією особливістю цієї ситуації є те, що Віктор Вікарчук не визнає органи влади. Так, Хмельницьку міську раду він вважає приватною фірмою. 20 березня до нього в «СВ-клуб» приходили Наталія Вітковська, двоє її підлеглих з управління, представниця комунального підприємства «Агенція муніципальної нерухомості» та оцінювач. Про це свідчить стрім, який Віктор Вікарчук вів на своїй сторінці у Facebook.

Представники міськради мали намір оглянути майно, яке Вікарчук запропонував до викупу, та провести його оцінку. Керівник «СВ-клубу» почав вимагати у них доручення від міської ради на право її представляти. Йому пояснили, що начальник управління, тобто Наталія Вітковська, має право представництва без доручення. Втім, Вікарчука це не задовольнило і він почав суперечку з цього приводу. Зрештою представники міськради пішли ні з чим.

Тут і далі — старі фото кінотеатру «Сілістра»

Боротьба за колишній кінотеатр "Сілістра": із фірми Вікарчука стягують  майже 2 млн грн - Незалежний громадський портал - Новини Хмельницького

Фірма Вікарчука відмовилася орендувати кінотеатр «Сілістра»: його передали  комунальному підприємству : 15:01:2021 - vsim.ua

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (9)
  • Ирина Старова

    зробив бордель цілодобовий з безкоштовною автостоянкою
  • ванильная содовая

    Раніше було краще.море простору а зараз одні прибудови.гроші вирішують все...питання як допустили шо давали дозвіл на таку добудову?
  • Кирилл Именин

    Судячи зі статті міська рада купить у Вікарчука свої ж приміщення. Браво 👏
  • Читач38

    Жаба з гадюкою договорились.

keyboard_arrow_up