Хто та за скільки орендує комунальні приміщення у центрі Хмельницького (ІНФОГРАФІКА)

Хто та за скільки орендує комунальні приміщення у центрі Хмельницького (ІНФОГРАФІКА)
Фото з архіву редакції
  • У середмісті можна винайняти приміщення не тільки у приватників, а у міськради.

  • Дізнавайтеся, хто платить найбільше, а хто — найменше.

Центр Хмельницького — найбільш привабливе місце для розміщення бізнесу. Все через велику кількість людей, які бувають тут через роботу чи навчання або скупляються чи просто відпочивають. Зазвичай для розміщення своїх закладів підприємці обирають оренду. Це можуть бути як приватні приміщення, так і комунальні, зокрема ті, що перебувають на утриманні міської ради.

Ціни на оренду нерухомості від міськради досить сильно різняться. Такими є результати аналізу даних, які журналіст vsim.ua отримав у відповідь на інформаційний запит.

Загалом серед орендарів приміщень є різноманітні державні та комунальні установи, громадські організації, а також ФОПи й приватні фірми. Спершу зупинимося на першій категорії. Це так звані «орендарі за гривню» — саме стільки вони платять за рік. Право винаймати приміщення за такою ціною державним та комунальним організаціям гарантує закон.

Відео дня

У центральній частині Хмельницького є 75 «орендарів за гривню». Більшість — державні та комунальні установи, а також народні депутати. Втім, є й виключення. Серед таких орендарів є дві громадські організації — «Хмельницька міська рада жінок» та «Подільське товариство ім. Г. С. Сковороди». В інфографіці нижче перелік «орендарів за гривню» з найбільшою площею приміщень.

Тепер перейдемо до орендарів з найнижчими платами. У десятці таких переважно громадські організації. Найнижчий орендна плата у ГО «Хмельницька міська спілка ветеранів Афганістану, учасників АТО та волонтерів» — 2,59 гривні за квадратний метр без ПДВ на місяць.

Якщо ж брати до уваги тільки «приватників», то найнижча плата у приватного підприємства «Тустань-Клуб». Фірма має хокейний корт на Проскурівській, 66. Сплачує при цьому 8,07 гривні за квадратний метр на місяць без ПДВ. Загалом це понад 6600 гривень на місяць за 822 «квадрати».

Власником та засновником «Тустань-Клубу» є Жанна Коліщак — дружина колишнього депутата міськради Віктора Коліщака. За даними аналітичної системи «YouControl», діяльність фірми пов’язана перш за все зі спортом та туризмом. Десятка орендарів в інфографіці нижче.

Серед тих, хто має найбільші орендні ставки, переважно ФОПи. Найбільша ставка у підприємця Андрія Степанюка — майже 1200 гривень за квадратний метр на місяць без ПДВ. Загалом за невелике приміщення площею 47 квадратів нараховують понад 56 тисяч гривень. Йдеться про будівлю біля Хмельницького СІЗО. Сам підприємець пов’язаний з брендом кондитерських виробів «Насолода». Повний перелік «найдорожчих» орендарів в інфографіці.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up