Приміщення на території хмельницького СІЗО здали в оренду. Кому й за скільки

Приміщення на території хмельницького СІЗО здали в оренду. Кому й за скільки
Тут і далі — фото з системи «Prozorro. Продажі»
  • Орендаря на невелике приміщення знайшли з другого разу.

  • Хто погодився платити за нього десятки тисяч гривень на місяць?

У Хмельницькому вирішили здати в оренду одноповерхове приміщення, розташоване на території слідчого ізолятора. Про це стало відомо у вересні цього року. Тоді біля приміщення зникла огорожа, яка стояла там роками. Крім того, в той же період у міськраді вирішили передати приміщення з балансу Управляючої муніципальної компанії «Центральна» на баланс «Агенції муніципальної нерухомості».

Наприкінці вересня почали шукати орендаря на приміщення — розпочали процедуру через систему електронних торгів «Prozorro. Продажі». На сторінці лота було вказано, що загальна площа приміщення складає 47,2 квадратного метра. Воно містить дві кімнати, є електропостачання та централізоване опалення. Втім, комунікації були відключені постачальниками й орендар має підключити їх самостійно. Санвузол у приміщенні відсутній.

Будівля належить до об’єктів культурної спадщини, тому орендар повинен буде укласти охоронний договір та погоджувати всі роботи з департаментом інформаційної діяльності, культури, національностей та релігій Хмельницької обласної військової адміністрації.

Відео дня

Стартову орендну плату встановили у розмірі 6018 гривень. До неї орендар повинен буде сплачувати ПДВ та комунальні послуги. Термін оренди складатиме п’ять років.

У вересні приміщення здати в оренду не вдалося. Аукціон відбувся, але жодного з учасників не оголосили переможцем. Орендна плата тоді, до слова, зросла до понад 65 тисяч гривень.

Після цього, у листопаді, процедуру розпочали знову. Стартову ціну встановили ту ж — 6018 гривень. Цього разу на приміщення таки знайшли орендаря. Він погодився платити 55 560 гривень на місяць, а також ПДВ у розмірі 20%.

Хто ж саме погодився взяти в оренду приміщення, зі сторінки аукціону невідомо. Вся інформація про учасників зашифрована. Тому журналіст vsim.ua подав запит з цього приводу до міськради.

У відповіді чиновників йдеться, що переможцем аукціону став Степанюк Андрій Валентинович. Також зазначено, що підстав відмовляти йому в укладанні договору немає.

Андрій Степанюк зареєстрований як фізична особа — підприємець у Чорноострівській ОТГ в січні 2022 року. Основним видом діяльності вказана роздрібна торгівля хлібобулочними виробами, борошняними та цукровими кондитерськими виробами в спеціалізованих магазинах. Такі дані є у сервісі «YouControl».

Крім того, підприємець пов’язаний з такими юридичними особами:

У відповіді на запит журналіста з міськради також є пояснення, чому зашифровані дані учасників аукціонів. У документі послалися на постанову уряду «Про особливості оренди державного та комунального майна у період воєнного стану». У ній зазначено, що:

— Інформація про кожного учасника є анонімною (закритою) та після закінчення електронного аукціону не розкривається. Завантажені орендодавцем через особистий кабінет протокол про результати електронного аукціону, договір оренди та акт приймання-передачі є закритими та не відображаються в електронній торговій системі «Прозорро.Продажі» та на електронних майданчиках.

Image

Image

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (4)
  • Инна Нечипорук

    будуть цукерки фасовать на теріторіі?фу
  • Anatoliy Slobodian

    Спочатку спотворили пластиком  історичну будівлю, а потім здали в оренду.
  • Андрей Кузнецов

    Актiвiсту😊
  • Віталій Українець

    СІЗО посеред міста це жахливий атавізм!

    Місце звільнити та здавати в оренду без права викупу як зону відпочинку!

keyboard_arrow_up