Ми підрахували: що можна придбати за вартість туалету біля “Дитячого світу”

Ми підрахували: що можна придбати за вартість туалету біля “Дитячого світу”
  • В центрі Хмельницького з‘явилася модульна вбиральня за 950 тисяч гривень.
  • Хмельничани вже підраховують, що можна було б придбати за цю суму.
  • Порахували і журналісти vsim.ua.

Вчора, 28 січня, на Проскурівській біля “Дитячого світу” з’явилася вбиральня за 950 тисяч гривень. Сучасний модульний туалет викликав масу полярних емоцій у мешканців міста. Особливо вразила хмельничан вартість кабінки.

У коментарях під матеріалом на нашому сайті читачі почали порівнювати вартість вбиральні з ціною заміського будинку та квартири в Києві.

Відео дня

Журналісти vsim.ua вирішили підрахувати, що можна зробити або що вже зробили у Хмельницькому за 950 тисяч гривень.

1. Збудувати вбиральню на 7 кабінок

В 2017 році у парку Франка з’явилася вбиральня, на яку витратили майже мільйон гривень. Тут облаштували пандус, поставили пластикові вікна та по три кімнати - для чоловіків, жінок та одну для людей з особливими потребами. У жіночому облаштували окрему кабінку для мам з маленькими дітьми. Туалет у парку Франка - це ціла будівля на 7 кабінок з додатковими приміщеннями для обслуговування вбиральні.

2. Збудувати міні-крематорій

Щомісяця в Хмельницькому патологоанатомічному бюро збирається десятки кілограмів післяопераційних відходів. Утилізувати їх в крематорії, як це передбачено санітарно-гігієнічними нормами, немає можливості. Адже такого закладу в Хмельницькому і області немає. Апендикси, викидні та ампутовані кінцівки ховають на кладовищі в Раковому.

Екологічну ситуацію міг би покращити міні-крематорій. Проте він коштує до мільйона гривень.

- Звісно ж краще було б ці відходи спалювати. Але установка одного такого міні крематорію обійдеться від 500 тисяч до мільйона гривень. Такі кошти знайти просто нереально. Сама малопотужна установка коштує 500 тисяч, а така, щоб спалила руку чи ногу до мільйона, - розповів головний епідеміолог Хмельницької області Олександр Мирний.

3. Покласти новий асфальт

Наприкінці жовтня 2018 року у Хмельницькому постелили асфальт у провулку Болотному. Це дорога протяжністю 253 погонні метри та шириною - 4 метри. Крім асфальтового покриття на місці вклали плиткою два підйоми до вулиці Толстого, зробили стік води та під’їзди до будинків. Витратили на все 950 тисяч гривень.

4. Підлатати прибудинкові території

У 2019-ому в нашому місті підлатають прибудинкові території. На поточний ремонт прибудинкових територій планують витратити 3,8 мільйона гривень. За ці гроші хочуть відремонтувати території біля 42 будинків. Найбільше витратити планують на Курчатова, 4/3, та Свободи, 6а. Там ремонт обійдеться у 200 тисяч гривень за кожною адресою. За 950 тисяч гривень до цих адрес можна додати ще 5 прибудинкових територій в різних мікрорайонах Хмельницького.

5. Відремонтувати спортивні майданчики

Цього року у місті мають відремонтувати 5 спортивних майданчиків. Ремонт 4 спортмайданчиків обійдеться у 390 тисяч гривень. Найбільше планують витратити на оновлення в дворі будинку №52 на Зарічанській. Там планують провести великий об’єм робіт по відновленню та заміні старих конструкцій. Це обійдеться в 165 тисяч гривень з міського бюджету. За підрахунками журналістів на 950 тисяч гривень у Хмельницькому можна відновити ще 6-7 спортмайданчиків.

6. “Зафестивалити” на славу

Другий рок-фестиваль "Rock&Buh" у Хмельницькому, який пройшов у травні 2018 року обійшовся місту у 775 тисяч гривень. Тоді на сцені запалювали відомі гурти: «Воплі Відоплясова», «Антитіла», «Detach» та багато інших.

7. Освітлити вулиці

В 2018 році було проведено капітальний ремонт мереж зовнішнього освітлення на Проспекті Миру. Охопили ділянку від вулиці Свободи до вулиці Трудова.

8. Встановити світлофори

На вулиці Старокостянтинівське шосе в районі виїзду із житлового масиву "Дендропарковий" встановили світлофор на суму майже 950 тисяч гривень.

9. Купити 3-кімнатну квартиру в новобудові

За 950 тисяч гривень у Хмельницькому можна придбати 3-кімнатну квартиру в престижному районі або двоповерховий таунхаус.

10. Придбати машину

За 950 тисяч гривень вибір авто в салонах хмельницького просто величезний. Візьмемо першу відповідну по вартості машину, яку нам видав сайт AUTO.RIA.

Друзі, залишайте свої варіанти у коментарях на нашому сайті.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram та Instagram.
 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (59)
  • ваня

    як мали построїти якийсь завод чи цех чи ще щось в такому плані, з нормальною з/п і декількома робочими місцями, чи ремонт в лікарні , дитсадочку, чи зробити якусь столову для дуже бідних/ то парашу зробили)/)))  мерія як завжди на висоті/ взяти ще лишилось кредит в 15 лям щоб хмельничани віддавали сто років!
  • Елена Чернова Фененко

    Кажется, что кто-то неслабо заработал на этом туалете: и его создатели и те, кто дал разрешение на установку этого чуда современной туалетной техники... А в больницах не хватает оборудования, в больницах на постельные принадлежности смотреть страшно, холодильники для продуктов в отделениях детской городской и областной больниц еще со времен фараона Тутанхамона,  детям на лечение средства собираются всеми неравнодушными людьми, не выделяются положенные бесплатные путевки для детей-инвалидов, много еще чего можно написать. А тут, при всех проблемах, туалет. Да еще почти за миллион гривен. Он, конечно, был нам всем очень необходим...
  • Вадим Кос

    Та норм туалет, вот в Харькове за 6 лимонов с рыбками в парке Горького забабахали..
  • Валера Савіцький

    Лікарні немають обладнання щоб лікувати людей,в обласній лікарні вже рік непрацює апарат КТ немає грошей на ремонт,а туалети є за що купляти.Краще за здоров'я людей би думали,а не за туалети.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:45 Вважались зниклими безвісти. «На щиті» повернулись троє військових з Хмельниччини 19:51 Хмельничанин відсудив у сусідів кошти за затоплення квартири 19:02 Тепло повертається: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині 18:18 Пережила голод, війну та смерть синів: жительці Хмельницького виповнилось 105 років Від читача 07:27 Фахівці КНП "ХОССЦ" взяли участь у конференції під егідою Асоціації інтервенційних кардіологів України 17:29 Восьмий день у Хмельницькому шукають 70-річну Галину Кудлу 16:59 Шахрай представився поліцейським і ошукав хмельничанку на 38 тисяч 16:26 У Хмельницькому перекриють рух вулицею у центрі міста 16:04 Скорочення Хмельницького обласного ліцею. Що про це відомо 15:33 Судитимуть жителя Кам'янеччини за зрізані три десятки дерев у «Подільських Товтрах» 15:00 Новий сезон ВСІМ Бізнес-ліги: склад учасників і календар матчів 14:45 Скандал навколо лікарні в Старокостянтинові: вимагають звільнити директорку 13:59 За вбивство чоловіка жителька Хмельниччини сяде на 9 років за ґрати 13:23 У Кам‘янці-Подільському автівка збила пенсіонерку на парковці 12:44 Судили 19-річного жителя Полтавщини, який приїхав до Хмельницького розкладати «закладки» 11:48 На будівництві в Дубовому обірвалася люлька з працівниками: продовження історії photo_camera 10:39 У Кам’янці відкрили туристичний сезон-2024: програма 10:01 На Хмельниччині затримали водія, який перевозив тисячу пачок контрафактних сигарет
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up