На території собору на Володимирській знайшли 1,8 мільйона готівкою

На території собору на Володимирській знайшли 1,8 мільйона готівкою
  • Ревізійна комісія передавала представникам УПЦ особисті речі.

  • В процесі помітили, що митрополит Антоній намагається винести великий пакет.

  • Там і виявили гроші.

  • Адвокат митрополита сказав, що готівка задекларована

У технічних приміщеннях на території Свято-Покровського собору (вулиця Володимирська) знайшли готівку на суму в близько 1,8 мільйона гривень. Це сталося сьогодні, 20 липня. Члени ревізійної комісії храму та представники УПЦ зібралися, аби провести передачу особистих речей. Це відбувається вже вчетверте з моменту переходу собору до ПЦУ.

Зокрема, під час цього процесу був присутній митрополит Антоній (Фіалко). Про це у коментарі журналістам розповів голова ревізійної комісії, депутат Хмельницької міськради Ярослав Каюк. За його словами, всі речі оглядали та описували. У якийсь момент помітили, що Антоній з великим пакетом намагається вийти з приміщення складу, при цьому не показавши сам пакет.

Коли його попросили це зробити, виявили велику суму грошей. Після підрахунку грошей встановили суму — близько 1,8 мільйона гривень. Засумнівавшись у походженні цих грошей, члени ревізійної комісії викликали поліцію. Зі слів адвоката Антонія, ці гроші були задекларовані. Однак Ярослав Каюк це заперечив. Також додав, що попередньо ні про які гроші представники УПЦ не казали. Наразі з’ясовують, кому все ж таки ці гроші належать та що з ними робити далі.

Відео дня

Нагадаємо, що собор на Володимирській перейшов до ПЦУ 2 квітня цього року після побиття війскового під час служби. Тоді ж і створили згадану ревізійну комісію. Приміщення на територію опечатали, аби згодом провести перевірку та передачу особистих речей представникам УПЦ. Додамо також, що у соборі знаходили літературу проросійського спрямування.

На зображенні може бути: 3 людини, дитяча іграшка та шахи
Тут і далі — фото зі сторінки Андрія Попика

На зображенні може бути: 2 людини, гроші та текст

На зображенні може бути: 2 людини

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (3)
  • Наталія Паршина

    Які багаті наші церкви!
  • Читач81

    Полювання на відьом легше організувати для відволікання народу чим наводити лад на Україні. Коли вже будуть міняти чиновників, які пиляють допоміжні західні гроші?
  • ЧитачЧитачів

    кирилу подачку намолив. А ви ще тут скиглите про підтримку УПЦ мп - гади продажні.

keyboard_arrow_up