Накопичувальна пенсія стає обов'язковою (Новини компаній)

Накопичувальна пенсія стає обов'язковою (Новини компаній)

Суперечки навколо Пенсійної реформи не затихають. Дефіцит Пенсійного Фонду є загальнодержавною проблемою, вирішити яку виключно за рахунок солідарної системи пенсійного забезпечення неможливо. 

Законодавчі новини сайту Obozrevatel свідчать про швидкі новації в пенсійній системі.

Добровільні накопичення

Система накопичувального страхування у Хмельницькому та загалом в Україні вже працює. На даний момент до неї підключилися близько 861000 осіб, тільки за минулий рік виплати перевищили 2 мільярди гривень. Майже 83000 вже отримують додаткові пенсії, розмір виплат перевищує 10600 грн. на особу. 

Це доводить ефективність системи при наявності багатьох важливих чинників:

Примусові накопичення

У парламенті розглядається законопроект № 2683, який передбачає обов'язковість накопичувальних пенсійних відрахувань. Кожен працівник буде зобов'язаний щомісяця відраховувати на особистий пенсійний рахунок від 1% заробітної плати. Зростає навантаження на роботодавця - крім ЄСВ, він зобов'язаний виплачувати на рахунок працівника від 2% його зарплати.

У разі, якщо співробітник захоче відраховувати більше 1%, пропорційно збільшуються відрахування роботодавця (до 9%). При мінімальній платні 4700 на рахунок потенційного пенсіонера надійде мінімум 47х3 = 141 грн. (1692 грн. за рік).

Як розпоряджатися

Розпоряджатися цими коштами буде власник за допомогою Пенсійного казначейства. Свої кошти українці зможуть розміщувати в інвестиційних программах  трьох рівнів: консервативна, збалансована або динамічна. Операції з фінансами проводитимуть обрані на конкурсній основі управляючі компанії. Зберігати кошти - банки. Залежно від ступеня ризику залежить можлива прибутковість накопичень майбутнього пенсіонера.

Як отримати

Це вирішувати самому пенсіонеру. Доступ до коштів настає після виходу на пенсію. Сума розподіляється на щомісячні виплати по особливому «коефіцієнту дожиття». Передбачена можливість використання частини коштів достроково - в разі тяжкої хвороби самого працівника або його найближчого родича. У разі смерті кошти є частиною спадщини. Можливий варіант, що в законі залишать право працівника зняти всю накопичену в «скарбничці» суму одноразово.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:01 На Хмельниччині суд повернув водосховище громаді з приватних рук 19:15 У Хмельницькій міськраді провели чергове засідання виконкому: основні рішення 18:22 На Хмельниччині повторно виставили на аукціон Нігинський кар’єр 17:36 На Хмельниччині двоє браконьєрів наловили риби на кримінал Від читача 17:01 ЯКЩО ТИ НЕ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВОЇМИ СИЛАМИ АБО ФІНАНСАМИ, ТО МИ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВІЙ ЧАС! 16:49 Двоє мешканців Хмельниччини постануть перед судом за жорстоке вбивство 15:59 Жителька Хмельниччини, яка відзначила 100-річчя, розповіла про секрет довголіття 15:15 На Хмельниччині суд оштрафував члена ВЛК за хабарництво 14:38 У Хмельницькому попрощались із 31-річним військовим Романом Бочковським photo_camera 14:14 На Кам'янеччині затримали чоловіка, який встромив ножа у груди свого сина 13:46 Рекрутинговий пункт ЗСУ на Хмельниччині: що це таке і як працює 13:16 Алкоголю в 15 разів більше норми: на Шепетівщині водія притягнули до відповідальності 12:31 Шахрайство на криптовалюті: історія хмельничанки, яка хотіла навчитися заробляти 12:07 Коли у школах Хмельницького розпочнуться літні канікули 11:58 Валюти дорожчають. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА) 11:32 На Хмельниччині п’яний чоловік стріляв у патрульних photo_camera 10:32 Середня пенсія на Хмельниччині – 4 870 гривень, – ПФУ 09:40 П’яний водій на смерть збив хмельничанина і тікав з місця події 09:21 На Львівському шосе 25 квітня не буде води
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up